Crestinismul si evolutia spirituala 11

Crestinismul si evolutia spirituala 11 | Autor: mamabear

Link direct la acest mesaj

Dragele mele, de vreme ce stau sa ma sune iubitul meu sot din camera in care va fi cazat, m-am gandit sa incep eu un nou capitol .

Si cum am ceva timp la dispozitie v-am pregatit si niste cafea pe cand va treziti. Cine vrea , si nu-i la cura de slabire, poate papa si o prajiturica , dar nu asa fara masura ca mine .

Va astept la discutii folositoare sufleteste. Va imbratisez cu drag!

Fii totdeauna cu Dumnezeu, daca vrei ca Dumnezeu sa fie totdeauna cu tine! ( Sfantul Ioan Gura de Aur )

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Nikole, sa dea Dumnezeu ca toate framantarile astea interioare sa aduca un bun sfarsit. Stiu ca tu ziceai ca, sotul tau l-a placut pe preot, cand ati fost impreuna la spovedit, inainte sa nasti. Ii poti propune sa va intalniti din nou, fie sa-ti citeasca rugaciunile, daca nu ti-au fost citite, fie sa va indrume cum sa organizati botezul in sine, cum sa va pregatiti. In plus, zic eu ca dansul, preot fiind, si-ar face datoria de parinte spiritual f bine. La ortodocsi, stiu eu ca, daca nasii nu sunt casatoriti, nu pot boteza impreuna, doar unul din ei. Iarta-ma, nu vreau sa te necajesc. Sa dea Domnul asa cum e mai bine.

Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Mamabear, Slava Domnului ca a ajuns cu bine
Mi-as dori mult sa ajung sa vizitez tara sfanta...dar probabil ca nu se va intampla niciodata, sotul nu are nici o tragere de inima sa ajunga pana acolo..
mi-as dori sa vizitez mormantul sfant, si mai ales gradina Ghetimani, mormantul lui Lazar, marea pe care a mers Iisus, locul nasterii...

multumim pentru noul capitol

Noapte buna Ro

Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Ica...daca e asa, daca spui ca cei alesi nu pot boteza impreuna , atunci poate...tot raul spre bine, le voi spune ca ...nu se poate, vad eu cum fac.
Maine voi suna preotul, sa vad daca ma poate primi duminica, sa-mi citeasca si molifta si sa i-o prezint si pe Luana, plus ca am sa-i innapoiez un referat ce mi l-a dat sa-l citesc despre rugaciunea inimii.
Eu cu mare placere i-as fi propus sa o boteze el, daca sotul nu s-ar arata asa oripilat de idee...si da i-ar fi duhovnic, si cu siguranta ar indruma-o in viata...
in orice caz, ii voi urma sfatul, va tin la curent

Ma gandesc sa-i cer mana sotului...noi nu suntem cununati religios, si tare ma bate gandul sa-i propun sa facem cununia religioasa... daca are de gand sa ramana alaturi de mine, sa oficializam si in ochii Domnului aceasta relatie...ma gandesc ca luna viitoare vine si soacra-mea, ar avea familia alaturi(stiu ca asta isi doreste f mult)....sa vedem ...sper sa-mi ajute D-zeu, am eu un spin in inima, nu-mi plac lucrurile facute pe jumatate...

Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Nikole, Doamne ajuta! Puteti face in aceiasi zi cu botezul

Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Neata, fetelor!
Vai cata bucurie pe mine sa intru si sa vad zumzet aici din nou
Nimic mai imbucurator la o ceasta de cafea.
Mamabear, Slava lui Dumnezeu pentru toate. Cat ma bucur ca a ajuns cu bine.

Nikole, ai niste copiii...sa-ti traiasca. Sunt atat de frumosi de ma topesc. Luana a crescut si-i asa furmoasa ca ma topeste. M-ai ales pozele cand rade sau zambeste (in somn sau nu). In unele pare ca seamana cu tine, in altele zici ca-i ta'su toata.
Iubita mea, complicata situatia cu botezul. La mine s-a putut sa fiu botezata de o persoana necasatorita (nasa mea de botez, habar nu am cine este sau cum o cheama). Dar daca ar fi sa ma intrebe cineva, nu stiu daca mi-ar place sa fie cineva nas la copilul meu daca nu e ortodox. Asta pentru ca un nas de alta confesiune (exceptand catolicii cred eu) nu stiu daca l-ar indruma pe cale asa cum imi doresc. Stii? Nici sa fie cineva care nu il sfatuiasca bine si sa i se pare ca e o nimica toata pacatul ala sau alalaltul, sau ca poate trai in voia cea buna, ca e mantuit deja fara sa faca nimic... Dar asta sunt eu. Ceea ce spun fetele e o situatie ideala, sa aiba copilul nasi care sa fie si capabili sa se implice in viata copilului, mai ales spirituala, si sa fie credinciosi... Tare bine ar fi sa fie toti asa.
Si da, fa un pustiu de bine si te cununa (daca il poti lamuri pe sotz), ca sa ai inima impacata. Pentru ca si cununia e o taina, tu si sotzul v-ati unit in toate, mai putin intru Hristos Domnul. Ori asa se cade, sa fiti uniti si intru El.
Te pup cu mult drag

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Mamabear, eu cred ca n-ai dormit toata noaptea. Slava DOmnului ca a ajuns cu bine si ca totul este in regula.

Hai ca vor trece repede zilele astea, ai sa vezi.

Nikole, wow ce frumoasa e Luana, pe zi ce trece tot mai frumoasa. Dar nu ma mira, cu asa frumusete de mama.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.najumary.or.kr/mary/recent/recent-2010/2010-2-28.htm" target="_blank">Naju

Mergi la inceput

Off, ca nu ma rabda inima. Tot ma framant daca sa zic sau nu. Dar chiar daca se supara cineva pe mine, eu tot revin si insist.
Nikole (iarta-ma te rog), pune mana si te cununa. Cei care traiesc necununati in biserica se numeste ca fac desfranare, iar cei care fac adulter, se numeste ca fac preadesfranare.
Si acum, iarta-ma ca iti spun, plss.
Am avut cu ani in urma o buna prietena (vreo 8 ani sunt de atunci). Mey, imi era draga ca ochii din cap, era o scumpa de femeie. Cate nu vorbeam noi. Aveam un grup, eu, ea si o preoteasa. Vorbeam, cate in luna si in stele. Si prietena mea nu era cununata la biserica, desi avea o casatorie fericita si doi copii absolut superbi. Si preoteasa atat s-a tinut de capul ei sa se cunune, ca pana la urma a lamurit-o, chiar preoteasa i-a fost nasa, o cununie facuta acasa. Si a aflat in decurs de cateva luni (vreo 2-3), prietena mea, ca are cancer... A mai trait cativa ani (mai exact 2 jumate), mai mult in spitale. Daca nu se cununa atunci, nu ar fi avut cred timp dupa aceea intre chimioterapii, operatii etc..
Nu vreau sa te sperii, doar ca vezi cum e viata, nu stii niciodata cand vine ceasul s aplecam din lume la Tatal. Cel mai bine te cununi, si stii ca stai dreapta in fata Domnului, ca pana la urma ai facut alegerea cea buna. Iarta-ma! te rog mult

Sa stii ca daca nu-mi erai draga nu ma bagam, nu as fi zis de fapt nimic.

Mergi la inceput

"Cel ce se roaga sa primeasca painea cea spre fiinta nu o primeste, desigur, intreaga, cum este painea insasi, ci precum o poate el primi. Caci Painea vietii se da pe sine tuturor celor care o cer, pentru iubirea de oameni, dar nu la fel tuturor, ci celor care au savarsit mari fapte ale dreptatii mai mult, iar celor mai mici in acestea, mai putin. Fiecaruia dupa cat poate primi cu vrednicia mintii"
(Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii vol 2)

Mergi la inceput

Am citit www.popasduhovnicesc.ro/" target="_blank">aici urmatoarea pilda:

O tanara, înselata de modernismul lumii acesteia si, mai ales, de moda vestimentara, nu se prea uita cu ce pret de jertfa sufleteasca le dobandea. Ea ducea zilnic la targ laptele de la vitele de acasa, ca sa-l vanda. Pe drum, ca sa faca si mai multi bani, înmultea laptele cu apa. Într-o zi, din castigul acesta necinstit, ea îsi cumpara o palarie colorata si înzorzonata. Se gandea ca va arata si ea ca doamnele din lumea buna si va fi mult admirata de tinerii de varsta ei.
Dar bucuria îi fu scurta.
Mergand spre casa si trecand pe un pod, vantul, care batea tare, îi smulse palaria de pe cap si o duse în mijlocul suvoiului de apa.
Mahnita, privea cum se duce palaria pe apa.
Cum n-avea însa sufletul de tot vandut satanei, fata vazu ca aceasta-i voia lui Dumnezeu si, în scurt timp înveselindu-se, sopti: "Din apa te-am facut, pe apa s-a cuvenit sa te duci!”
Si de atunci, n-a mai facut asemenea fapta necinstita.

Si mi-am amintit de un sfant al nostru care a avut sansa de a merge in rai si iad si de a povesti cele vazute. Stiu ca l-a impresionat faptul ca era multa lumina in rai, un soare stralucitor care insa nu aread ochii cum sa intampla pe pamant si toti cei din rai aveau fata stralucitoare ca soarele.
Ei si a ajuns si in iad, unde surprinzator o parte din el nu era plin de foc, ci chiar inghetata partea respectiva. O femeie pe care a recunoscut-o fiind de la el din sat, scotea gheata dintr-o fantana. Si a intrebat-o de ce face asta. Iar ea a raspuns ca in viata ei, punea paa in lapte si insela oamenii. Iar pedeapsa ei, era sa stea desculta in frig si sa astepte sa inghete laptele vandut, sa iasa apa sub forma de gheata la suprafata.
Pe mine asta m-a impresionat, una pentru ca probabil ea s-ar fi putut mantui cu ajutorul liturghiilor de pe pamant si a doua ca ma gandeam ca totusi laptele acela nu era la nesfarsit, cat lapte putuse totusi vinde in viata ei toata? Insa chinul frigului facea totul dureros si mai ales singuratatea. Era lumina, dar era singura. (spre deosebire de alte locuri unde e deplin intuneric si nu poti vedea fata omului). Dar tot asa am citit de la un sfant parinte, ca cel mai chinuitor lucru in iad este singuratatea si lipsa dragostei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Hristos S-a inaltat!

Iasmin sunt total de acord cu tine in privinta cununiei; normal e sa fim uniti in primul rand "in Hristos si in Biserica". In privinta botezului, eu nu as pune nasi decat ortodocsi (poate fi si unul singur, grecii de exemplu nu accepta doi, chiar daca-s casatoriti). Nu as pune nici nasi catolici, nu te supara Crinuta,caci difera chiar simbolul de credinta pe care il rosteste nasul, ca garant al finului. Dar asta e parerea mea de ortodoxa neecumenista (unde ecumenism = ghiveci interconfesional ).

Va pup si mai revin cand e in toane mai bune micul mare sef.

Mergi la inceput