Crestinismul si evolutia spirituala 10

Crestinismul si evolutia spirituala 10 | Autor: Iasmin08

Link direct la acest mesaj

Fetelor, va astept aici, cu flori si cafeluta sa ne citim cu drag.
Va imbratisez pe toate si va astept sa crestem duhovniceste impreuna, luptand cu patimile noastre, intreband ce ne framanta si raspunzand din cele ce stim, motivandu-ne sa vrem mai mult si sa iubim mai mult.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Iubita Iasmin, daca tot ai deschis capitol nou, atunci sa va mai scriu si eu doua rugaciuni de folos, dintr-o carte tare frumoasa, pe care eu le citesc in fiecare zi, alaturi de cele pentru sot. Si acestea au fost scrise intai in fisierele mele word,cate un rand , doua, ca altfel nu puteam cu minunea mea de pui mic.

Rugaciunea parintilor pentru copii

Doamne Dumnezeule! Fiii pe care ii am sunt un dar al bunatatii Tale. Tu ai facut a se naste in mine simtamantul care ii face scumpi inimii mele, simtamantul dragostei parintesti.

Tie iti inchin copiii mei, Doamne! Binevoieste a le fi lor Parinte; eu sunt un neputincios muritor si fara de ajutorul tau nu pot face nimic.

Tu Cel Ce dai hrana pasarilor cerului, Cel Ce pazesti floarea ce rasare in mijlocul stancilor, Parinte a toata lumea, binevoieste a ingriji si de copiii mei, ca sa poata fi fericiti si in viata aceasta si in cea viitoare. Ajuta-mi sa cultiv in ei bunatatea si printr-o buna crestere sa ii fac folositori semenilor.

Da-le lor, Doamne, intelepciune, ca sa cunoasca si sa voiasca binele . Da-le lor comorile cele ceresti ale virtutii, ca acestea sunt bogatii nepieritoare. Nu cer pentru ei, Dumnezeul meu, bogatii pamantesti care sunt supuse stricaciunii, ci Te rog sa le dai trupuri sanatoase si iubitoare de osteneala, ca sa poata castiga lupta impotriva relelor vietii. Pazeste inimile lor de orice alunecare pacatoasa si apara nevinovatia lor.

Randuieste, Preabunule Stapane, ca ei sa ajunga prin harul Tau fii credinciosi ai Sfintei noastre Biserici si sa binecuvanteze Numele Tau in veci.

Doamne Dumnezeule, iarta-ma ca nu stiu sa cresc cum se cuvine acesti copii pe care Tu mi i-ai daruit. Iarta-ma, Dumnezeule, iarta-ma! In loc sa invete de la mine numai cele bune, copiii invata si cele rele si fara sa vreau devin prilej de sminteala pentru ei. Degeaba ii sfatuiesc sa faca binele si sa tina poruncile daca ei vad ca eu nu le pazesc. Degeaba ii indemn cu vorbele daca faptele mele nu sunt pe masura.

O, cat sunt de vinovat in fata Ta si a lor! In loc sa Te marturisesc prin faptele mele am facut impotriva. Greu cu adevarat este pentru mine, pacatosul, sa cresc cum trebuie copiii. Cum va creste un copil care nu a vazut in parintii sai pilde de fapte bune?

Iarta-ma, Doamne, iarta-ma! Iarta-i si pe parintii, pe mosii si stramosii mei, pentru toate pacatele pe care le-au savarsit, fiind prin ele pietre de poticnire pentru urmasii lor.

Indrepteaza-ma pe mine, pacatosul, Doamne, sa duc o viata curata ca sa-mi pot indrepta copiii pe calea poruncilor Tale.

Sa vina pacea Ta peste casa noastra, sa vina peste noi mila Ta, ca sa sporim in fapte bune si in tot ce e bineplacut Tie. Ca sa petrecem cealalta vreme a vietii noastre in pocainta si sa dobandim in aceasta viata darul Tau, iar in cealalta fericirea de veci. Pentru rugaciunile Preabinecuvantatei Nascatoare de Dumnezeu si ale tuturor sfintilor Tai. Amin.

Rugaciune pentru luminarea mintii

Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, lumineaza mintile copiilor nostri cu harul Tau cel datator de viata. Tu, Care dai celor intelepti intelepciunea si celor priceputi priceperea, trimite peste ei Duhul Tau cel Sfant datatorul intelepciunii, al cunostiintei si al intelegrii.

Tu i-ai luminat pe alesii Tai in toata vremea. Tu i-ai insuflat pe cei trei mari dascali ai lumii si Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie de Dumnezeu Cuvantatorul si Ioan Gura de Aur si s-au aratat vase alese ale sfinteniei, raspandind in lume dreapta credinta. Tu ai luminat-o pe Sfanta Mare Mucenita Ecaterina si ea a rusinat multimea ritorilor pagani.

Tu, Doamne, lumineaza-i si pe copiii nostri (numele), ca sa invete cele bineplacute Tie si sa se umple de cunostiinta adevarului. Da-le lor stiinta, pricepere, rabdare si chibzuinta. Sa nu primeasca ei cunostiinte pierzatoare de suflet, nici sa invete ce e urat de Dumnezeu. Fa-i ascultatori fata de dascalii care ii invata cele bune si sarguinciosi in indeplinirea celor ce li s-au randuit. Iar la vremea potrivita, Doamne, ajuta-i sa gaseasca locul in care sa foloseasca cele pe care le-au invatat si sa munceasca spre binele lor si spre folosul aproapelui. Tu ii osandesti pe cei ce isi ingroapa talantii si ii binecuvantezi pe cei care ii inmultesc cu pricepere. Randiueste-le tu Doamne, Cel Ce randuiesti toate spre mantuire, unde sa munceasca, ce sa munceasca si cum sa munceasca.

Da-le lor, Doamne, spor in toata lucrarea cea buna si ii intareste in credinta ca sa Te marturiseasca printr-o vietuire curata pana in ultima zi a vietii lor. Amin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Iasmin, multumim de capitol nou!

mamabear, ce frumoasa e rugaciunea pentru copii. eu de azi dimineata ma tot rog ptr micul Alex (cazul lui e la umanitare) azi a fost operat la inimioara mititelul. ma rog ca mama lui, Any, sa aibe tarie si putere in aceste ceasuri grele pentru ea, Domnul s-o mangaie si s-o intareasca.

sa va povestesc de Karlovy Vary. e o statiune cum era pe vremuri in RO, Borsecul sau Baile Herculane. intr-o vale, inconjurata de munti si paduri frumoase. exista foarte multe SPA-uri in oras, niste bai cu ape termale. mai sunt foarte multe izvoare cu apa minerala de baut, ptr diferite afectiuni. orasul e curat, intretinut foarte bine, cladirile renovate, foarte multe restaurante, hoteluri, magazine, flori.
ne-am plimbat cu funicularul, un fel de trenulet care urca pe munte, 5 minute dureaza drumul, sus este un turn unde se poate urca cu liftul sau pe scari si ai o panorama superba asupra intregului oras.
preturile sunt ok la mancare, mai ieftina ca in RO, gasesti tot ce vrei.
in ziua de 1Mai am vazut o parada in oras, regele si suita lui, dimpreuna cu cavaleri si domnisoare au defilat in centru orasului. in suita regelui era si un calau, imbracat ca pe vremurile cand regii domneau. avea si un cap de papusa cu el, (parea foarte real totusi) legat cu sfoara si-l tara dupa el..... m-au incercat niste fiori cand am vazut...

a fost frumos, ne-am plimbat cu copii in oras, am incercat sa bem apa dar nu prea am reusit, are un gust nu tocmai placut. ieri dimineata am mers in padure, am urcat la "3 cruci" unde era iarasi o panorama superba a orasului.

merita vizitat, ai ce sa vezi, ai unde sa te plimbi, preturile sunt acceptabile, oamenii f amabili, vb germana, rusa, engleza unii, deci te descurci sa te intelegi cu ei. am stat la o vila, de unde am avut panorama asupra orasului, f f curat, baia si toalete super de curate, camerele la fel.

va dau adresa, daca vreti sa mergeti in vacanta!

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Hristos a inviat!

mamabear ,frumoase rugaciuni!Lasa,ca timpul va trece si sotul tau va veni repede,ce-i o saptamina...ca o zi aproape...

Kari ,ma bucur ca ti-a priit iesirea,sa mai mergi si altadata.

Fetelor,ce sa va zic,eu nu prea mai am har,m-a cam parasit...ma agat cu disperare,la biserica,de Sf Petru si Pavel,de Sf Mina si Sf Nicolae(si eu am mare evlavie la el,e si patronul casei noastre),ca stau chiar linga icoanele lor si pina acuma nici nu le vazusem...dar ma bucur ca la momentul Prefacerii reusesc sa ma concentrez la maxim.Ei,o sa-mi treaca.

Va citez si voua un frag.din Sf Siluan despre taierea voii noastre si lasarea in voia lui Dumnezeu,e si o promisiune,si o linistire si mai ales o certitudine ca ne va fi bine:

"Daca te intristezi pt un lucru oarecare,inseamna ca nu te-ai predat pe deplin voii lui Dumnezeu,chiar daca tie ti e pare ca vietuiesti dupa voia Lui..

Cine vietuieste dupa voia lui Dumnezeu,acela nu se ingrijeste de nimic.

Si daca are nevoie de vreun lucru,se preda pe sine insusi si lucrul de care are nevoie lui Dumnezeu.Si chiar daca nu-l dobindeste,ramine la fel de linistit,ca si cum l-ar avea.

Sufletul care s-a predat voii lui Dumnezeu nu se teme de nimic:nici de furtuna,nici de tilhari,de nimic.Si orice i s-ar intimpla,el spune:"Asa i-a placut lui Dumnezeu".Daca e bolnav,gindeste:"Inseamna ca am nevoie de boala,altfel Dumnezeu nu mi-ar fi trimis-o."
Si asa se pastreaza pacea in suflet si in trup."

Ce am bolduit mai sus,era bolduit si in text,nu e de la mine.

Va place?

O saptamina si o zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Katya, parca pt mine ai scris....

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.najumary.or.kr/mary/recent/recent-2010/2010-2-28.htm" target="_blank">Naju

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Katya, eu nu cred ca te-a parasit harul, iubita. Stii cand iese parintele dupa Crez si zice :"Harul Domnului nostru Iisus Hristos, dragostea lui Dumnezeu Tatal si împartasirea Sfantului Duh sa fie cu voi cu toti!"?? Este unul din momentele in care parintele cheama Harul asupra noastra, este binecuvantare pura. Sa nu te indoiesti de asta niciodata. Dumnezeu este cu noi, ca il chemam in rugaciune. Iar faptul ca simti ca nu mai e harul cu tine, este o ispita.
Sus fruntea, si ai incredere in Dumnezeu.

Apropos, ca eu stiam ca patronul casei este de fapt patronul Bisericii in care v-ati casatorit. Acuma nu stiu cat adevar este in asta, noua ni s-a spus ca este Sfantul Nicolae pentru ca eu si sotul meu ne-am casatorit intr-o biserica cu hramul Sfantul Nicolae.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Am uitat sa spun- referitor la fragmentul respectiv, sunt de acord, doar daca este vorba de lucruri. Eu cred ca ne putem mahni in duh atunci cand semenii nostri nu cunosc pe Dumnezeu, sau cand nu Il recunosc, sau cand traiesc in pacat (crima, adulter), sa uram pacatul, sa iubim pe pacatos. Daca iubim pe pacatos si vedem pacatul lui, nu avem cum sa nu ne mahnim. Deci eu cred ca Sfantul se referea la faptul ca nu este bine sa ne lipim inima de lucruri (bine, si de persoane- la modul patimas).

Mergi la inceput

Katya, de ce spui ca te-a parasit harul?

Crinuta si minunea ei

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Un text despre preoti, deosebit as zice:

Sfântul Ioan Maria Vianney, model pentru preo#355;i

http://www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=3631:sfantul-ioan-maria-vianney-model-pentru-preoi&catid=179:cateheze&Itemid=447

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Sa va spun la ce meditam eu azi, si ce fel de ispite ascunse am cateodata.
Eu de regula vorbesc frumos cu oamenii, indiferent de nivelul social. Pentru mine toti sunt la fel.
Azi ( si nu doar azi) imi vine in gand " uite vezi ce frumos te porti tu, ce frumos vorbesti tu, altii nu fac asa". Am alungat imediat acel gand, care nu era de la mine, si m-am gandit ca ok, e usor sa vorbim frumos cand ni se vorbeste frumos, dar cat e de greu sa vorbim si sa ne purtam frumos cand ni se vorbeste urat. Cum raspund eu oare cuiva care e agresiv verbal? Cum trec peste iritarea evidenta pe care o simt in acel moment?

De asemenea, cum trec peste antipatii? Recunosc ca am. Mi se intampla sa imi fie o persoana antipatica din prima secunda, si lupt cu mine sa vad mereu calitatile oamenilor.

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Apropos, ca eu stiam ca patronul casei este de fapt patronul Bisericii in care v-ati casatorit. Acuma nu stiu cat adevar este in asta, noua ni s-a spus ca este Sfantul Nicolae pentru ca eu si sotul meu ne-am casatorit intr-o biserica cu hramul Sfantul Nicolae.

Patronul casei e sfantul pe care il aleg cei doi tineri casatoriti, la care au evlavie amandoi si la care se roaga pt sporul casei si ajutorul familiei (preferabil macar o data pe saptamana). Nu are importanta care e patronul bisericii de la cununie.
Apropo, al nostru e Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava .

pe toate!

Mergi la inceput