Minoritatile din Romania: studiu istoric - 2

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Cu exemplul am vrut sa arat ca stiu ordinul de marime la prima mana (si sa ma laud, bineinteles). Cate burse sunt la undergrad? cate burse sunt pe stiinte sociale?
Inteleg argumentul studiilor optionale...dar fara ele tristul adevar e ca te paste o cariera de walmart greeter sau casier la liquor store.
Pana si la noi e scump desi e alta tara si colegiu tehnic.
Si uneori numai banii nu asigura succesul. Asta pentru ca aceesul la educatia obligatorie a fost atat de egal.
Te rog sa nu ma intelegi gresit, sunt recunoscatoare pentru bursa aceea si stiu ce mult inseamna faptul ca eu am avut acces la ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Laura, spunem acelasi lucru. Sigur ca nu ai vrut sa te lauzi si sigur ca apreciezi lipsa de prejudecati a universitatilor americane, care - in mare parte - nu iau in considerare originea nationala, religia, starea materiala etc. Exista cazuri cand varsta candidatului este (in mod ilegal) folosita in defavoare, dar si multe cazuri de studenti care au inceput studiile la 55 sau chiar 75 de ani. Iar minoritatile de culoare sunt in mare parte favorizate prin AA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

beren? mi-ai raspuns cumva la mesaje sau nota aia micuta ca iar nu am inteles eu despre ce e vorba e considerata raspunsul la toate argumentele pe care le-am prezentat?:-)) inca astept definitia minoritatii si cum e vazuta relatia de reciprocitate cu majoritatea? moment in care mai intreb o data care majoritate? si tot n-am inteles de ce e BOR vinovata pentru deciziile comunistilor sau ale alora dinaintea lor. ah, stiu, ca ni s-a pus pata pe BOR si e vinovata inclusiv de migratia pasarilor.

asta cu lipsa de prejudecati in universitatile americane e de cascadorii rasului. sunt minoritati, in curand majoritare, care primesc drepturi speciale, cum ar fi locuri in universitati extra bune doar pentru ca au alta culoare a pielii. si profii sunt in majoritatea socialisto-comunisti. sa nu carecumva sa lauzi ceva american, ca ai incurcat-o. moda e de anatemizare si satanizare a americii si a celor care iubesc america. a fi republican intr-o univ. americana echivaleaza cu sinucidere publica. btw de relativitatea minoritatilor.

Ingrid, stii ce e haios in propozitie? la subiectul cu manenlele, aceleasi persoane "tolerante" cu rromii de-aici au lesinat de sila, voma, dispret, nu mai retin exact toate sentimentele citate, la auzul subculturii rrome. asa ca ignora si tu. bineinteles ca alcoolul e interzis la locul de munca si nu trebuie unul iertat doar pentru ca e rrom, deci minoritar, ca sa-ti dovedesti "toleranta". toti se supun acelorlasi reguli, ca daca moare cineva din cauza unui rrom beat, tot moarte se numeste.

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

asta cu lipsa de prejudecati in universitatile americane e de cascadorii rasului. sunt minoritati, in curand majoritare, care primesc drepturi speciale, cum ar fi locuri in universitati extra bune doar pentru ca au alta culoare a pielii. si profii sunt in majoritatea socialisto-comunisti. sa nu carecumva sa lauzi ceva american, ca ai incurcat-o. moda e de anatemizare si satanizare a americii si a celor care iubesc america. a fi republican intr-o univ. americana echivaleaza cu sinucidere publica. btw de relativitatea minoritatilor.



Conchita, care sunt sursele tale de informare? Sa lamurim aspectul asta mai intai ... pentru ca eu ma tem ca nu esti suficient de informata, ca sa folosesc un termen neutru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat din partea I a subiectului:

"Legea (care pune homosexualitatea in ilegalitate n.a.) nu a fost facuta de comunisti, exista dinainte. Iar miscarile de extrema dreapta care au folosit simbolurile religioase si au avut colaborarea institutiei bisericii inainte de razboi au propagat acelasi mesaj de intoleranta si violenta impotriva ... si ... si ... si .... Umple tu locurile libere cu ce-ti aminteste istoria.

Foarte bine ca (Anania n.a.) nu te reprezinta pe tine personal. Ii reprezinta insa pe foarte multi, dupa cum singura mi-ai amintit. Iar daca tu vrei sa ne spui ca Romania a devenit de curand un loc plin de toleranta in sensul subiectului asta, ma bucur sa aud. Dar sunt sceptic.

P.S. Cand/daca ai devenit credincioasa este irelevant. Faptul ca e BOR sau nu e irelevant. Daca as fi indian, as scrie despre discriminarea femeilor, despre discriminarea crestinilor de catre Hindu, despre discriminarea castei brahmanilor de catre ceilalti, despre discriminarea homosexualilor. Ca roman, scriu despre ce se intampla in Romania: vezi primul mesaj din topic. Nu e un atac la valorile nimanui, decat daca valorile includ discriminarea. Asa ceva eu critic.

P.P.S. Nu discutam aici despre Iisus, Conchita. Nu discutam despre crestinism si ateism. Crestini sunt si protestantii, si unii homosexuali. Discutam despre actiunile oamenilor si despre institutii (in cazul asta, BOR n.a.). Cu state de plata, angajati, politica interna si asa mai departe. Care au o responsabilitate fata de societate si individ."

BOR nu-l reprezinta pe D-zeu pe pamant. Nu reprezinta nici macar crestinismul. Critica la adresa BOR nu e o critica la adresa credintei nimanui. Daca alta organizatie, numita Baba Oarba Redivivus, ar avea acelasi impact asupra societatii romane (80% sau cat pretind ei), as scrie la fel despre responsabilitatea lor sociala.

P.S. Anania a avut multe voturi la alegerile de patriarh; ti-ai fi mentinut pozitia daca era reprezentantul oficial al BOR? Sau faptul ca a pierdut strans alegerile nu inseamna nimic pentru tine?

P.P.S. Am raspuns in mod repetat la intrebarile tale, te rog sa citesti cu atentie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Guys, Romania este o tara care are in acest moment ca ministru de externe pe un nene Baconschi de meserie teolog care declara de curand "Avem niste probleme fiziologice, naturale, de infractionalitate in sanul unora dintre comunitatile romanesti, in special in randul comunitatilor cetatenilor romani de etnie rroma".
Cu putini ani in urma a avut un ministru de externe de meserie istoric care propunea ca romii sa fie deportati in Egipt.

I rest my case.

(Haios apropo de dublul standard si romanii verzi: dupa cateva zile un politist danez afirma ca "romanii nu au scrupule", "sunt infractori de top", au "o cultura complet diferita", "viata nu are aceeasi valoare pentru ei (pentru romani) cum are pentru noi"
Baconschi se enerveaza ingrozitor si anunta ca declaratiile danezului sunt "socante, nedrepte si inacceptabile")
PS Eu despre discriminarea romilor nu am sa vorbesc la acest subiect, ca m-am plictisit sa imi racesc gura pe DC, am facut-o ani de zile doar pe tema asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Da, cu atat mai mult e nevoie sa imi explice cineva.
Pentru ca nu vad in atitudinea ta fata de oamenii care au participat la marsul in cauza mai multa toleranta decat in atitudinea lui Aka vis a vis de gay. Atata timp cat e ok o manifestare gay e ok si una anti-gay.


Io, io![icon agitat cu doo degete ridicate]

Manifestarea gay era felul in care niste romani platitori de taxe si impozite cer sa aiba drepturi civile egale cu ceilalti cetateni in aceasta tara.
Poate asta leza pe cineva? Incita la ceva, orice???

Manifestarea anti-gay era un hate-speech, ceva ce intr-o democratie nu se poate concepe.Exista legi anti hate-speech pentru ca a incita la ura si la violenta impotriva oricariu grup de oameni sau om este o infractiune si trebuie tratata ca atare. (Urmaresc cu interes procesul lui Geert Wilders ce tocmai se desfasoara in Olanda.)
Nu imi dau seama cat sunt de coerenta si daca ai prins diferenta ENORMA intre o manifestare si alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Una din postarile Ineiioana :



Dar parca pot sa nu zic nimic...
Se vorbeste despre locuri speciale in scoli pentru romi. Stie cateva cate sunt? Va spun eu :
2 (doua) pe clasa.
Se vorbeste despre locuri speciale in facultati, dar se trece cu vederea ca de fapt, la nivelul coruptiei din Romania, majoritatea sunt ocupate de studenti romani care se dau romi la admitere, fix in acest scop. Toate politicile publice sunt DE FORMA si de praf in ochii comisiilor europene.

99% dintre copii aud de mici fraze de genul: nu scuipa, ca nu esti tigan, daca nu esti cuminte te iau tiganii etc. Desfid pe oricine incerca sa contrazica asta.

Am cunoscut tigani angajati in constructii, oameni foarte curati, seriosi, muncitori, familisti si asa mai departe. Erau in societate la fel de oribil discriminati ca si ceilalti, atat ei cat si familiile lor.Trebuie sa faci eforturi zilnice imense si sa ai o motivatie de sfant ca traind intr-o societate care te umileste continuu tu sa te comporti zilnic impecabil. Indraznesc sa sustin ca orice romanca verde care peroreaza pe aici cu scutu' ridicat impotriva pericolului tiganesc, nu ar reusi sa fie sfanta intr-o asemenea situatie.

De asemenea, spunea cineva ca "traditia lor de secole le spune ca munca e gresita si scoala fara sens ". Banuiesc ca persoana nu a aflat despre traditiile tiganesti la scoala. Scoala aia pe care traditional romanii o urmeaza in mase largi..de cateva decenii. Aia la care ar fi fost cazul sa invete ca Romania verde si iubita a fost pana acum doar 150 de ani (deci nu sute!) stat SCLAVAGIST. Toti romii erau sclavi si boierii isi notau in jurnalel lor "de cumparat tiganca tanara". Sclav inseamna proprietate asupra caruia stapanul are drept de viata si de moarte.

"Codul penal din Muntenia din 1818 contine articolul "Toti tiganii sunt nascuti robi" si "tiganii fara stapan sunt proprietatea statului". Cele mai tulburatoare descrieri dateaza din aceasta perioada:

"Pe strazile din Iasi din tineretea mea am vazut fiinte umane cu lanturi la maini si la picioare, altii cu zgarzi de fier la gat. Batai crunte, alte pedepse ca infometarea si legarea deasupra focului [...] femei despartite de soti si fiice de parinti oameni [...] vanduti ca vitele" (Mihail Kogalniceanu)

Colson descrie, dupa o vizita la casa unui boier, cum seara la masa "suferinta este atat de aparenta pe fata tiganilor incat iti pierzi tot apetitul"; apoi dimineata este trezit de tipetele sclavilor, pedepsiti cu "100 de lovituri de bici pentru o farfurie sparta.""

Evident ca romanii verzi vor sari ca asta a fost acum 150 de ani. Asa este. Dar asta nu cantareste prea mult in schimbarea totala a constiintei unui popor. Pe de alta parte nici ceea ce a urmat nu a fost departe de ceea ce fusese inainte (daca intereseaza pe cineva, desi ma indoiesc sincer, am sa continui cu istoria).
Nici pana acum nu exista in realitate politici publice in favoarea lor. Inafara de hartii, desigur...







"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Alta postare a Ineioana:


n text care mie mi se pare ca rezuma foarte bine situatia:

Ne aflam intr-un cerc vicios de discriminare, lipsa de respect, lipsa de interes, lipsa de intelegere din partea romanilor care duc la saracie, care duce la cresterea criminalitatii si la lipsa de educatie scolara in randul romilor, care duc la mai multa discriminare, lipsa de respect...

[...]
Cine e interesat de romii care nu fura? Cine este interesat de romii care fac cinste tarii noastre peste hotare? Nimeni. Mass-media exploateaza interesul po****tiei cu titluri ca un tigan a "furat" si prin aceasta contribuie la continuarea acestui cerc vicios, deoarece majoritatea po****tiei primeste informatii despre romi din mass-media si nu de la romi. Romii pe care ii vad oamenii nu sunt, in general, reprezentativi: un cersetor rom sau un copil al strazii este mai usor de vazut decat un copil rom care se duce la scoala. Multi romi care au un statut social si economic mai ridicat nu spun la toata lumea ca sunt romi pentru ca prin aceasta nu au nimic de castigat si multe de pierdut.

Istoria romilor este un incredibil sir de persecutii si discriminare. Cauzele care au dus la situatia economica si educationala a romilor din ziua de astazi, precum si cele care au dus la discriminarea cu care ei se confrunta sunt mult mai multe si mai complexe decat cele prezentate aici. Ele trebuie recunoscute si intelese, atat de romi cat si de restul romanilor, pentru ca cercul vicios in care ne aflam sa fie intrerupt.

Va propun sa facem o lista cu romii pe care ii respectati sau admirati.Aia care nu fura si pe care prin urmare nu ii vede nimeni.
Am sa incep eu cu Delia Grigore, Vasile Burtea, Gelu Duminica si ..mai sunt o gramada, mai las si la altii.

(Btw: Stiti cati preoti romi exista in Romania? Unul. Hirotonit in 2009. Bineinteles in Ferentari.)




"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Tot Inaioana:



citat din mesajul lui LoraG76

Locuiesc in Piatra Neamt, un oras in care s-au facut foarte multe pentru cazurile sociale



Inaioana:
Da, am vazut: telegondola (aka tichie de margaritar), urs la gratii in centru si coruptie.

Btw, Piatra Neamt e orasul ala segregationist oficial, al carui primar a declarat ca face "ghetto special pentru tigani". Iar Pinalti in persoana a fost acuzat de Departamentul de Stat al SUA de rasism...Piatra Neamt nu se lasa cu segregarea orice ar fi. Dar segregarea nu e discriminare, nuuuuu....

Citate, ca-s dragutze:

"considera ca este necesara o separare fizica a rromilor de po****tia majoritara, sustinind ca “am discutat foarte mult asupra amplasamentului astfel incit po****tia din jur sa fie mai putin afectata, si ne-am orientat catre zona Valeni, vizavi de Depozitul Ecologic. Vom duce acolo 28 de containere, care vor fi transformate in apartamente”.

"viceprimarul Ouatu declarind: “zona va fi pazita de politisti comunitari, pentru asigurarea linistii si evitarea migrarii tiganilor spre alte zone ale localitatii”.

In rest totul e bine, pasarelele canta fericite pe moldoveneste si fetita roma de la gradinita e bine merci ceea ce va doresc si dumneavoastra.




Inaioana, te rog sa nu te simti stanjenita pentru ca dau citate din tine :).
Daca m-ar trezi cineva brusc din somn si m-ar pune sa spun un nume DC care respira toleranta si deschidere la nivel de 2010 prin toti porii, numele ala ar fi, fara nicio indoiala, Inaioana .

P.S. Voi cauta si in subiectele arhivate :D.

P.S. 2 Fiindca veni vorba de cat de toleranti sunt, de fapt, romanii fata de tigani: mai tineti minte concertul Madonnei in Bucuresti?



"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput