timmer electric sau motocoasa

timmer electric sau motocoasa | Autor: franqois

Link direct la acest mesaj

Buna fetele,

Vreau sa va intreb pentru buruienile care cresc fara oprire in gradina, ce imi recomandati, timmer sau motocoasa. Nu avem gazon, mergem la weekend la casuta si gasim buruienile crescute. Dar nici cu erbicid nu vreau sa dam.

Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olive spune:

Trimmer-ul il folosesti pentru locurile greu accesibile masinii de tuns iarba,in jurul copacilor,in spatii inguste. Cu masina de taiat iarba tai in general gazonul sau ma rog ierburile de pe zone intinse.Nici trimmer-ul si nici masina nu scot buruienile ,doar le taie.Poate ar trebui sa cauti o chestie din aia cu care se scot buruienile cu radacina( nu stiu cum ii zice,scuze) dar daca ai zone intinse ,e de munca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olive spune:

Am dat cautare pe google sa vad motocoasa ,credeam ca te referi la masina de tuns iarba.
Pai trimmer-ul si motocoasa fac acelasi lucru.In spatii inguste ,greu accesibile masinii de tuns iarba.Daor taie buruienile.
Poate ma insel insa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inlove spune:

E cam acelasi lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Trimmer-ul taie gazonul cu un fir care se invarte repede. Deci e bun pt 10-20 mp de gazon in fata curtii; mai merge si cu curent

Motocoasa, se gasesc si pe benzina taie orice fel de buruieni cu un cutit asemanator cu o coasa mica. In parcuri se folosesc motocoase, poti sa le vezi la lucru.

Trimmerul e o glumita pt la tara, iar motocoasa e greu de folosit: e grea, vibreaza la taiere si tunde 20-40 de cm o data, deci muncesti nu gluma!!!

Ce solutie am gasit noi, si functioneaza f bine: un satean cu coasa, coseste cam o data la 2 luni, buruienile mai mari nu cresc si ramane o poienita frumoasa cu flori mici! A, e si soltia ieftina pt ca o motocoasa serioasa costa peste 15 mil, la care se adauga costul benzinei, oboseala fizica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Iti spun eu ca am luat si trimmer si motocoasa(pe benzina)si masina de tuns iarba (tot pe benzina).

Eu avand o curte f. mare, de 2000mp dar neavand posibilitatea de a o ingriji la timp,folosesc la greu motocoasa(defapt nu eu, ci sotul)mai ales atunci cand cresc f. mult ierburile(a fost initial plantat gazon dar s-a imburuienit prin neglijenta).
Motocoasa mea este f. buna si pt. arboret:am niste tei mici care m-au speriat,dar si macesi,etc.
Masina de tuns iarba este preferata mea:daca iarba nu este prea inalta in 2 ore am tuns-o.
Concluzie:pt. cine are suprafata mare de gazon este ideala o masina de tuns iarba pe benzina,daca suprafata este mica este buna si una electrica(convenabila ca pret);trimmerul este bun pt. borduri si spatii neregulate in gradina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns franqois spune:

Va multumesc mult pentru raspunsuri. B.nica, pentru ca tu le ai pe toate, poti sa-mi spui cam cat de inalta este iarba cand o tai cu masina de tuns? Iar pe de alta parte motocoasa este atat de greu de folosit? Tu nu ai incercat? Ca as vrea ca eu sa o folosesc mai mult decat sotul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Iti spun eu ca am luat si trimmer si motocoasa(pe benzina)si masina de tuns iarba (tot pe benzina).Care e diferenta intre trimmer si motocoasa?

Mergi la inceput