RMN-ul la copii

RMN-ul la copii | Autor: crismac

Link direct la acest mesaj

In curand va trebui sa merg cu cel mic sa-i fac un RMN la cap si la coloana . Imi este cam frica . Nu stiu exact ce fel de urmari poate avea acest lucru asupra copilului . Ati trecut prin asa ceva cu copii vostri ? Cum a fost ?
Mi-e frica mai ales ca trebuie sa-i faca anestezie !

www.gradinacris.blogspot.com

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Anestezie pentru RMN?Probabil te referi la faptul ca trebuie sa-l sedeze ca sa stea linistit...probabil este mic....Investigatia este non-invaziva si neiradianta(cum este tomografia).Asa ca nu are nici o urmare asupra copilului..Problema este sa stea linistit,pentru ca investigatia dureaza(peste1/2 de ora,posibil),timp in care va trebui sa nu se miste...

Ce probleme are puiul tau?Si cati ani are?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdrianaSM spune:

crismac, poate raspunsul meu vine prea tarziu, poate ati facut deja RMN-ul..

eu am o fetita de 8 luni care are o pupila marita.i-am facut RMN cranian cu contrast la 7 luni, cu sedare.efecte negative nu are.asa mi s-a spus.ce a fost mai neplacut a fost pana i-au pus branula...si momentele cand se trezeste din sedare,cand nu e nici adormita nici treaza...acestea au fost mai grele...in rest totul ok.la noi a durat o jumatate de ora.

pentru noi RMN-ul a adus vestea buna ca pupuila marita nu e de natura neuorlogica...deci e o problema oftalmologica...dra si in sensul asta trebuie sa astepam pana la 1 an ca sa avem un diagnostic sigur...

Iti doresc multa sanatate tie si puiului.

Adriana, mamica binecuvantata de Estera (17.09.2008)

Copilul meu iubit
O satmareanca intre baimarence
Asa cresc eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

RMN e pe rezonanta magnetica, deci nu iradiaza copilul.
Trebuie intradevar sedat copilul de catre un anestezist, dar nu se face anestezie. Noua ne-au facut Dormicum in vena care plonjeaza copilul intr-un somn fiziologic, normal. Doar ca nu are voie sa fie racit ca sa poata respira.

E drept ca dupa RMN era ca o carpa (adica nu avea deloc tonus muscular in somn) si a durat ceva pana si-a revenit, dar am avut grija sa o tin cum trebuie si a fost ok. Cand s-a trezit nu a avut nici un fel de probleme. Am auzit de copii care au facut diaree dupa asta, dar nu e obligatoriu.

Ai grija doar ca anestezistul sa fie unul pediatric. Bafta!

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns octopusu spune:

RMN-ul in sine nu este absulut deloc periculos, anesteziat tb sa fie una potrivita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crismac spune:

Va multumesc pt. raspunsuri. Inca nu am facut RMN -ul . Cred ca vom merge saptamana viitoare la spital Al. Obregia la dr. Catrinel Iliescu . Stiti ce fel de medic este ?

www.gradinacris.blogspot.com

Mergi la inceput