Fapte concrete despre ACORNS Brit.Nursery Style
Buna seara mamici si tatici,
Sunt o mamica de baietel (1an si 2 luni) 'Acorns Baby'si am foarte multe nelamuriri mai ales dupa ultima scrisoare primita de la dna directoare, adica astazi 25 martie 2009. Este vreun parinte pe acest site care are in prezent copilul la Acorns Baby? Stiti concret ce s-a intamplat cu Lorena vineri 20 martie? Ceva foarte grav s-a intamplat de noua parintilor ni s-a transmis acel mail "explicit".
Urmeaza sa postez si eu niste "inside facts" dar astept deocamdata sa vad daca are cineva un raspuns la ce s-a intamplat cu Lorena. Muscaturi din nou? Ma tot intreb. Eu una am trecut cu baietelul meu prin destule in cele 2 luni si mi-a cam ajuns, mai ales pentru cei 1300 ron pe care ii dam si NEWS vor fi 1500 Ron din iunie. Pentru ce sa dam cei 1500 ron?????????????
Va multumesc parinti.
Sunt multe de discutat pentru cei intresati de Acorns dar mai astept si alte raspunsuri.
Raspunsuri
felicici spune:
Buna,
Sunt mama Lorenei. Eu am dat mail tuturor parintilor care primesc informarea saptamanala cu detalii despre ce s-a intamplat vineri si astfel s-a dezvoltat un schimb de pareri pe mail intre o parte din parinti. Tu nu ai primit decat mailul de la doamna directoare, discutiile intre parinti nu?
Lorena(19.12.2007)
lorendiana spune:
Buna felicici,
NU! Nu am primit schimbul de mailuri.:( Tu cum ai avut acces la mailurile parintilor? O lista este afisata in gradi dar cam atat. Nu am avut niciodata curaj:) sa o copiez sau mai stiu eu ce...dar sincer....acum imi pare rau. SI eu m-am confruntat cu diverse probleme si as fi vrut sa am si opinia altor parinti. Noi suntem pe ganduri sa schimbam gradi. Trebuie sa ne hotaram repede. Cand am primit mailul din 25 am zis ca neaparat trebuie sa aflu ce a fost.
Poti te rog sa imi spui si mie? Chiar am nevoie sa stiu ce s-a mai intamplat de data asta. Dna Secara este foarte hotarata sa isi mentina pozita si am dus diverse discutii si cu dansa dar nici un rezultat. Mailul meu este green_eyes_romania@yahoo. com
Daca nu este prea tarziu poate imi trimiti si mie mailurile:)
Multumesc!
Noi suntem la grupa Tiny Tots. Lorena la ce grupa este? Oricum nu conteaza. La toti se aplica aceleasi reguli.
felicici spune:
Am avut acces la adresele de mail ale parintilor dintr-o scapare a gradinitei, au fost trecute odata in CC la informarea saptamanala.
Nu vreau sa vorbesc aici pe forum despre ce s-a intamplat vineri pentru ca am primit confirmarea de la parinti ca evenimentul a fost singular si sunt convinsa de asta.
In rest eu sunt foarte multumita de Acorns, am avut si nemultumiri si propuneri de imbunatatire a serviciilor pe care le-am discutat astazi cu doamna directoare. Ar fi fost bine daca o faceam de la inceput, a fost foarte deschisa la orice sugestie.
Lorena va merge in continuare aici. Si eu am fost foarte suparata vineri si m-am gandit sa o retrag dar am avut ragaz sa ma gandesc, Acorns este cea mai buna optiune pentru noi, si spun asta in cunostinta de cauza, dupa ce am vizitat foarte multe crese si particulare si de stat. Si pentru noi este foarte scump dar trebuie sa recunosc ca diferenta de pret intre Acorns si alte institutii concurente nu este singura diferenta.
Cred ca daca as scrie aici parerea mea despre Acorns te-as dezamagi, pentru ca fiind un forum deschis m-as simti obligata sa fiu obiectiva si sa dau toate informatiile pentru parintii interesati, atat cele bune cat si cele rele si ar iesi o reclama grozava.
Si Lorena este tot la Tiny Tots. Te sfatuiesc sa vorbesti cu doamna directoare despre orice nemultumire sau temere pe care o ai. Este deschisa chiar si spre a individualiza felul in care ingrijitoarele se ocupa de fiecare copil in parte la indicatiile parintelui atata timp cat este benefic copilului, ceea ce nu este usor. Sun-o pe Oana si spune-i ca ai primit mailul de la dna directoare dar nu stii despre ce e vorba si ai dori sa fi adusa la zi cu toata comunicatia de care au beneficiat sau dimpotriva au fost deranjati ceilalti parinti. Mi se pare ca ar fi cel mai corect si ar fi un pas al tau spre o relatie deschisa cu managementul Acorns, este normal sa fi in ceata daca primesti un mail in care se vorbeste despre evenimente cu care nu esti la curent.
Dar desigur ca sunt deschisa sa vorbim pe forum despre orice aspect de la Acorns care ar putea fi de larg interes. Insa repet, parerea mea este in general foarte buna.
Lorena(19.12.2007)
lorendiana spune:
Buna din nou,
Nu stiu ce sa zic despre a ramane la Acorns. Am discutat f. mult cu dna Secara si nu vrea sa isi schimbe pozitia in ceea ce i-am propus si PUNCT.
NU am sa intreb ce s-a intmaplat vineri. Eu te-as ruga pe tine sa imi spui asa informativ sau ca idee generala daca nu vrei sa explici pe larg. Pe mail daca spui ca nu este ok aici pe site.
Da, Acorns are si parti pozitive dar cea mai importanta, si anume GRIJA fata de copii lipseste sau nu este asa cum ar trebui mai ales pentru banii care ii dam. Ca activitati educative si materiale didactice sunt de nota 10 dar cam atat. La restul cam incep sa scartie si cred ca daca in curand nu vor schimba si alte aspecte vor ramane cu reclama doar.
Flexibilitatea pe care am asteptat-o a fost indeplinita doar 50%. In rest sunt reguli care trebuie urmate si punct. Sunt de acord si cu asta dar metoda dnei Secara de a rezolva situatiile este cam "ascunsa", ca sa nu folosesc alt cuvant. Am fost si la alte gradinite si crese..particulare..ca de stat nu vb. Am intalnit si grija fata de copii si atentie si interes mai mult decat am vazut la Acorns. Poate ca nu au materiale didactice din Anglia sau mai stiu eu unde, dar copii nu se imbolnavesc atat de des, sunt ingrijiti mai bine si TOTUL este posibil la cererea parintelui. Plus ca nu mai spun atitudinea dnei directoare cu care am vb. in mai multe randuri. Minunata si deschisa fara nici un aer de superioritate.
Anyway, asta e. Noi trebuie sa ne hotaram in 2 zile si de-asta as vrea foarte mult sa stiu ce s-a inmplat chiar daca este un caz izolat.
As aprecia!
O zi buna iti doresc.
lorendiana spune:
Dragi parinti,
Cu mare dezamagire va transmit ca am primit raspunsurile de care aveam nevoie pentru a lua o decizie. Mamica Lorenei mi-a impartasit "incidentele" de care au avut ei parte cu fetitza si o buna parte din acestea coincid cu "incidentele" baietelului nostru. Coincidenta? Haideti sa fim seriosi. Doar suntem oameni maturi si cu totii vrem ce este mai bine pentru copii nostri.
Inteleg pozitia lui Felicici deoarece ei au decis sa ramana in Acorns. Noi insa am decis sa plecam.
O sa va impartasesc si voua raspunsul meu la mailul trimis de ea:
"Buna....,
Iti multumesc in primul rand pentru transmiterea mailului. Nici nu stii cat de mult m-a ajutat!!
Wow si iarasi wow! Ce pot sa spun?! Identific si eu catva probleme si imi dau seama de multe minciuni care s-au spus pana acum. Lorena a fost muscata? Stiai ca muscatul la Acorns se intampla in medie de 2 ori pe luna (dupa relatarea altor parinti - fosti si actuali Acorns)? Nu stiu cum tu ai putut trece prin asta dar eu una mergeam la IML, obtineam probe si ii dadeam in judecata.
Zgarietura sub ochi? Deci mai nou asa ii spune! Si mie mi-au spus in a doua zi de cresa...de fapt am fost telefonata de catre X sa imi spuna cum ca baietelul meu s-a "zgariat" la cap cu o jucarie. ACEEASI SCUZA! Mie mi se pare putreda scuza asta si imi dau seama CLAR ca sunt minciuni. In acea zi, dupa ce l-am luat pe baietel acasa, sotul meu vazandu-i "zgarietura" mi-a spus clar ca nu pare a fi o zgarietura facuta de o jucarie. Si eu am avut aceeasi parere la prima vedere, dar am acordat dnelor ingrijitoare increderea mea si le-am crezut "relatarea". A doua si a treia zi acea zgarietura a inceput sa se invineteasca. Am primit si alte opinii si de la dna doctor care a inceput sa zambeasca cand i-am relatat cele spuse de ingrijitoarea de la gradinita. Concluzia o trageti voi!
Ragusita? Da...si baitelul meu a fost FOARTE ragusit si nici in prezent nu am reusit sa scapam de raguseala 100%. Concluzie? Sunt lasati sa planga...in contextul in care am ajuns o data prin surprindere mai repede si am auzit cum copilul meu plangea ca nebunul (eu intrand pe usa din spate sa urc sus la Y). Acasa sotul meu mi-a spus la fel, ca este prea ragusit si motivul este unul singur: ESTE LASAT SA PLANGA. Eu l-am asigurat ca dnele mi-au spus foarte frumos ca nu plange mult dar era foarte evident ca spusele lor nu coincideau cu faptele. Lorena avand aceeasi problema, si daca ar mai scrie si alti parinti poate pe site cred ca la fel concluzia ar fi aceeasi.
Pampers schimbat in ultimul minut? Da asa este. Tot timpul cand ajungeam sa il luam el era la schimbat. Sotul meu mi-a spus ca asta i se pare foarte ciudat. Fie ca este pedepsit (eu am spus ca este ridicol) sau este schimbat doar cand merge acasa. Mi-am zis neeee...nu cred ca nu este schimbat toata ziua! Wow, imi dau seama si din spusele tale ca de fapt asa este....ei nu erau si nu sunt schimabti decat in momentul in care ii luam noi acasa. S-a intamplat ca baietelul meu sa aiba diaree in cateva randuri, fiind foarte bolnav (asta este alt subiect) si normal ca in acele zile i-au schimbat pampersul cel putin 1 data. Dar in rest se intampla asa cum a relatat si Felicici...pampers intodeauna proaspat schimbat si intotdeauna cand mergeam sa il luam acasa. Daca mai intrebam si alti parinti sigur vor avea acelasi raspuns. Din nou inchei cu aceeasi idee.:)
Nu stiu ca sa mai zic. Eu una sunt foarte dezamagita si in primul rand pentru ca suntem asigurati cu atata seninatate ca totul este ok. De ce suntem oare mintiti pe banii nostri si sanatatea cat si siguranta copiilor nostri care este pusa in pericol? Ar trebui sa stie mai multi de aceste lucruri si eu una am sa le postez, poate chiar si continutul prezentului mail.
Am decis deja. Noi renuntam la Acorns.
Cum sa ne permita dna Secara noua parintilor sa comunicam prin mailuri? Am vorbi intre noi si s-ar afla foarte repede aceste "mici" nereguli care ar pune-o pe jar poate in fiecare zi incercand sa "ne lamureasca" cat de "buna este situatia" si ca "nu trebuie sa ne ingrijoram" caci staff-ul este "train-uit special".
Nu suntem copii de 2 ani ca sa fim chiar asa mintiti in fata. Unii suntem directori sau avem functii de conducere si responsabiliati reale si nu putem fi pacaliti asa cum si-ar dori distinsa dna Secara." End of mail.:)
Ceea ce am relatat mai sus vine ca si raspuns la problemele cu care s-a confruntat si Felicici, in urma incidentului de vineri 17 martie.
Pe langa motivele invocate mai sus, noi avem si alte motive pentru care parasim Acorns. O sa revin mai tarziu sa vorbesc pe larg si despre "imbolnavirile necesare" in Acorns dar cel mai important este ca nu exista adevar in transparenta promisa.
Eu as fi apreciat mult sa gasesc aceste informatii inainte sa imi inscriu copilul la Acorns. Sper sa fie de folos unora informatiile postate si sa stiti ca nu am postat nimic cu intentie rea. Daca copii nostri au ajuns un "business" dupa care altii fac bani....si noi parintii lor sa nu observam lucrurile care li se intampla atunci e grav! Micutii nostri care inca nu pot vorbi trebuie protejati si daca noi parintii lor nu ii protejam atunci cine? Legea? Drepturile copiilor?
Eu personal mi-am adus copilul pe lume cu multe sacrificii si multi medici asa-zisi "renumiti" si-au dat cu parerea la ce e bine sau nu pentru mine si viata copilului meu. Daca as fi asculat de "parerile" lor baietelul meu nu ar fi existat in prezent. Asa ca daca atunci am luptat cu toata fortza de mama in devenire, si cu toate emotiile unei mame gravide speriate sa nu piarda bebelusul mult asteptat, de ce nu as face-o si acum? Am ales EU pana la urma, si cu ajutorul lui Dumnezeu si al minunatului meu sot am tinut piept si sistemului sanitar de stat si am invins. Am nascut la un spital privat, cu un medic si om minunat caruia ii datorez mult si care nu s-a sfiit sa desfiinteze diagnosticele anterioare date de cei doi medici renumiti dar carpaci . Si la urma urmei chiar daca nu il aduceam pe lume cu sacrificii tot copilul meu era. Oricum, pentru mine acesta este un motiv in plus ca sa tin piept celor care poate nu intentionat ii vor raul dar cu toate acestea au ajuns sa ii faca rau.
Noi parintii lor putem vorbi pentru ei si eu asta am facut postand aceste mesaje.
Va doresc numai bine!
Daca sunt unii dintre voi care mai doresc lamuriri va stau la dispozitie.
caramel spune:
@lorendiana, eu nu stiu prea multe despre aceasta gradinita decat ca este una foarte scumpa.
Inca odata se adevereste faptul ca o gradinita nu este buna daca are o taxa astronomica, ci iacata ca dimpotriva!
Admir foarte mult curajul tau de a ne impartasi necazul tau, mai ales ca esti "identificabila" acum.
Deci, cu foarte mare interes o asteptam pe "duamna" directoare sa isi faca cont pe dc si sa-ti dea replica.
Eu am trecut prin lucruri asemanatoare si poate chiar mai rele , la o alta gradi, tot privata si tot scumpa, dar nu am avut curajul sa vin si sa spun aici, n-am vrut sa fac mai mult rau decat era deja. Am plecat in alta parte si cu asta basta.
Sper sa aveti mai mult noroc data viitoare si sa gasiti o gradinita cu staff responsabil si pregatit.
Multa bafta!
dia48 spune:
Buna! Nu prea am inteles cine a muscat copiii?Adica exista posibilitatea sa fie maltratati,abuzati?Asta este un lucru fff grav,si cred ca daca se mai repeta ,si cu alti copiii ,parintii sa ia atitudine.
dia48 spune:
Buna! Nu prea am inteles cine a muscat copiii?Adica exista posibilitatea sa fie maltratati,abuzati?Asta este un lucru fff grav,si cred ca daca se mai repeta ,si cu alti copiii ,parintii sa ia atitudine.
felicici spune:
lorendiana nu inteleg de ce ai ales aceasta metoda de a comunica ce ai de spus. Ne tot anunti ca ai de spus niste 'inside facts' dar se pare ca nu iti poti formula niste idei proprii, ma deranjeaza faptul ca ai postat aici raspunsul la mailul pe care l-am dat eu catre toti parintii, repet nu inteleg de ce nu esti capabila sa exprimi niste pareri independente. Deci sa inteleg ca tot ce am sesizat eu la Lorena ai sesizat si tu la Lucas si nimic in plus sau in minus. Exact aceleasi nemultumiri le aveai si tu dar nu stiai cum sa incepi probabil.
Nu se intelege nimic din postarea ta, ba chiar se vede treaba ca unii isi inchipuie acum ca copiii or fi fost muscati de catre ingrijitoare sau poate chiar de insasi doamna directoare. Probabil ca acum esti foarte multumita ca sunt cititori care au ajuns la aceasta concluzie, este mai mult decat sperai...sa lasam acum sa se creada ca acolo copiii sunt abuzati si maltratati. Eu cred ca trebuie sa dam dovada de maxima responsabilitate atunci cand venim sa postam ceva pe un forum, sunt multi parinti care folosesc acest mijloc de comunicare pentru a se informa. Eu daca as fi vazut ca in urma postarii mele un cititor a ajuns la concluzia ca la Acorns copiii sunt maltratati si abuzati m-as fi simtit obligata sa raspund si sa ma explic mai bine. Daca tu esti satisfacuta de rezultatul postarii tale eu ma bucur pentru tine. Eu cand am scris parintilor ce am avut de zis mi-am formulat singura ideile, nu m-am temut de nimeni asa cum singura recunosti ca tu 'nu ai avut curaj'.
Daca este vorba despre a schimba pareri obiective despre Acorns din punctul meu de vedere aici la acest subiect nu se mai poate, este un subiect compromis.
Este o dovada de grava iresponsabilitate sa dezinformezi in halul acesta!!! Nu stiu ce 'responsabilitati reale' ai tu la servici dar se pare ca nu iti mai lasa timp sa dai putina dovada de responsabilitate si in viata reala.
Lorena(19.12.2007)