Pepenasi de iulie-august 2008 (85)
Aventurile pepenasilor
1-20, 21-40, 41-60, 61-80,
81,82, 83, 84,
www.onetruemedia.com/shared?p=784fc94cbba03c511361db&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul Craciun al pepenasilor
Retetele mamicilor de pepenasi
Poezici pentru mamici si pepenasi
Darius Andrei - Un ingeras senin al Cerului
1,2,3,4
Predarea stafetei
A fost odata ca niciodata o odisee minunata
1 - 131
Albume cu poze: mamici iulie-august si pepenasiMail comun
Raspunsuri
iul-aug2008 spune:
Avem 122 pepenasi: 60 fetite si 62 baieteii
Mai
22-Andrei Codrin de monalac + Cris
23-Antonia Gabriela de irda + Daria
Iunie
7-Allesio Michele de danangie
9-Matei de Nati
-Alexandra de adelais
14-Alexandru Ionut de ella81it
-Stefan Cristian de syyylviuta
16-Thea Patricia de SunSmile
17-Rayan Ioan de AlinaMaria + Mandy Stephanie
-Alexandra de maitreyi
18-Flavius Casian de the_andreea + Theona
-Denis Alexandru de kla78 acum din nou
19-Maria de anaxena
20-Andrei de ali
23-Andrei de Dianami + Iulia Anastasia
-Victor Andrei de Roxana01
-Anna Alicia de Sibylle + Vladimir
-Cezar George de ralirali + Anastasia
24-David Andrei de lcazangiu
25-David Andrei de rontzy
27-David Gabriel de flo1980 + George Alexandru
-Maya Andreea de mcoca
-Anthony de Biribu + Anna
28-Dilara Gabriela de MIKYCRIS + Delia
-Amalia Gabriela de irinuca_81
-Timeea Cristina de Kimmy
29-Denisa Ioana de a.cicel + Bianca Maria
-Alexandru de amalia1
Iulie
1-Erika Stefania de ankalaura + Eliza Maria
-Ana Irina de Gini75
2-Irina Paula de Gabriela82
3-Luca de map + Robert
-Aida Maria de Didi81
4-Ana Raluca de Tecky
-Amira Maya de mada_mxm + Arianna Raisa
-Nancy de boticelina
-Mena de mariana_1976 + Monica, Matei, Markus si Magda
-Nicholas de morcoveatza
5-Ilinca de ioana + Tudor
-Lucian de madina71 + Adrian
6-Sara-Maria de Cami08
8-Vladut de ileanna
9-Xenia de gallyb
10-Karina Francesca de tiberica + Alina Florentina
-Constantin de danabb1
-Razvan Mihai de monysorescu
11-Ioana Maria de AnnaBaby
-Denisa Maria de dara_d
-Eduard Gabriel de alina25 + Darius Andrei
13-Daria Maria de jjovana80
-Razvan de lylis
14-Ilinca Melania de Caprioara + Matei
-Alexandru Matei de ana_a + Stefan
-Ioana Maria de mishuc
-Daria Ecaterina de kamelya
15-Miruna de dia_filipas
-Darius Andrei ingeras de camy_pus
-Alex de laremi
-Eevi Klaara de Yael + Jael si Nardi
-Leia Maria de mihamiha + Leon
16-Irina de bobitamica
-Andrei Gabriel de CristinnaP
17-Patrick Ioan de pagurschimag + Fabian Stefan
-Anais Iman de narcisa.s
-Luca Andrei de moni_or
18-Luca de bubuleana
-Miruna de Ralu79
19-Nicholas Cristian de atb
-Filip de bujo
21-Sara de dr_anca
22-Miruna de Violeta_m_tm
23-Vlad de ina_C + Radu
-Andreea Maria de irolf1 + Alex Gabriel
25-Alexander de Ada_S + Alvin Raul
-Elena Theodora de motanik
-Laura Ioana de punca1976
-Alexander David de Ingry
27-Maya Elena de estrella80
29-Sebastian de scumpi
-Tudor Milan de sursula
-Darius Gabriel de Anilansa
30-Mihai Daniel de cistina_26
-Sara Alecsia de ankuta_1982
-Sara Maria de carissma
31-Sebastian de pica1
-Ilinca Maria de Clabur + Ania
August
1-Andreas de sisialberg
2-Mircea Victor de marimar + Matei si Romana
3-Julia Sara de ariadnabr + Sonia
-Bogdan Victor de struluta
4-Victor Ioan de truli-luli + Ana
-Alexandru Nicholas de Figuelle + Sofia Maria
-Ioana Rebeca de bufi
-Maria Alexandra & Ioana Teodora de alexa_teo
5-Ana Sofia de Marina_1609
6-Clara Andreea de dana81
7-Andreea Maria de ladymina77 + Bogdan
-Antonio Matei de AndreeaOr
-Raisa Andreea de michellab + Cristian Bogdan
8-David Alexandru de iriss27 + Yvonne Maria
-Bianca Maria de baby_r7
-Maria Sofia de ooka
10-Mihnea Robert de blueeyes2003
11-Andrei Tudor de diarux
-Toma Paul de Mitzi76 + David Tudor si Luca Sebastian
12-Clara de locca + Matei
-Mara Alexandrina de anaco
-Alexandru de cristina_p
15-Andreea Maria de dma2007
19-Mara de turturica
-Gabriel Ionut de NinaG
20-Allegra Cara de Carmenela
-Serbam Petru de serbanica
21-Andrei de catilin2008
-Filip David de ElizaClara
22-Theodor de mobriq + Eduard
23-David Stefan de ileanna_83
26-Andrei Daniel de andrey2008
27-Raul de oanasm
-Radu Mihai de Serenity90
Septembrie
2-Alexandra Valentina de violeta29
Prietene dragi
Violeta69, Crisis81, Monik76, Tuchi123, mami de Bogdan Gabriel (04.01.2009) , kity2004, Maryb , mami de Mario Gabriel (13.10.2008), Marryanne, Aalina, acum din nou!, Rain, Mihaelaaa, Crisarh, acum din nou!
Zile de nastere
Ian-1-Anastasia,3-Cris,7-Matei(Caprioara),12-Ileanna,17-Mandy,19-Serenity90,20-Adrian,21-Anaco,26-Roxana01,30-Atb,Tiberica
Feb-4-Punca1976,5-Monysorescu,Anna,Yvonne,7-Delia,8-Danangie,9-Diarux,14-Syyylviuta,16-Mihamiha,18-Cristian,21-Ooka,23-Amalia1,George
Martie-2-Sonia,3-Madina71,4-Boticelina,Serbanica,6-Ella81it,9-Catilin2008,16-Maitreyi,19-Alina_Maria,29-AnnaBaby
Apr-1-Mariana_1976,4-Alexa_teo,5-Eduard,6-Lcazangiu,7-Ania,8-A.cicel,9-Anilansa,10-Mikycris,11-Andrey2008,16-Sibylle,Flo1980,25-Gabriela82,26-The_Andreea,30-Rontzy
Mai-1-Nardi,4-Ralirali,5-Biribu,8-Dianami,Michellab,13-Leon,15-Darius,16-Ana_a,22-SunSmile,ankuta_1982,28-Ali,Bogdan,31-Fiquelle,Dana81
Iun-13-Violeta29,16-Gallyb,24-Moni_or,25-Alvin,26-Dia_filipas,30-Irinuca_81
Iul-5-laremi,6-Caprioara,9-Bobitamica,12-Bufi,13-Cristina26,Daria,Alina,15-Iulia,17-Map,23-Ladymina77,24-Pagurschimag,25-Anaxena,27-Morcoveatza,29-Cristina_p,30-Irda,31-Alina25
Aug-2-Oanasm,4-baby_r7,Clabur,10-Carissma,11-Ralu79,turturica,12-Sofia,14-Sursula,Ingry,17-Kla78,Robert,Ana19-Stefan,21-Arianna,22-Alex,25-Bubuleana,26-Eliza,27-Theona,30-Bianca
Sept-6-Bujo,Daria,8-Nati,Jjovana80,11-kamelya,13-Matei(locca)14-Monalac(,NinaG,15-Estrella80,Tudor,16-Marina_1609,21-Camy_pus,22-Ada_S,23-Ankalaura,24-Sisisailberg,28-Blueeyes2003,ElizaClara
Oct-2-Dma2007,12-Mada_mxm,13-Mitzi76,17-Vladimir,18-Truli-luli,22-Violeta_m_tm,25-Narcisa.s,29-Carmenela,31-Mcoca
Nov-1-Tecky,2-Maryb,4-Dara_d,Gini75,5-Danabb1,6-Maggyc,17-pica1,Mobriq,Fabian,18-Didi81,20-Lilys,22-Ariadnabr,24-Motanik,Jael,26-AndreeaOr,27-Iriss27
Dec-26-Dr_Anca
turturica spune:
tot io, nu scriu mult ca-s cu ploada-n brate.
vio, capri rabdare si tutun, si-a mea e miriita de nu se poate, doarme prost noaptea, ziua plinge daca nu-s in raza vizuala si altele asemanatoare. O fi puseu, mama lui.
olita: si pe mine ma pusera devreme la olita, c-asa erau vremurile pe-atunci iar dup-aia am avut pb, asa ca io n-o s-o pun pe Mara inainte de 2 ani. Asa am citit si eu, ca inainte de 2 ani nu are rost, pentru ca nu-si pot controla sfincterele. ile, pun link cind ma lasa asta mica.
dia, ce putin maninci, cum reusesti sa rezisti? IO zic c-or sa se vada rezultatele daca continui cu sportul. Si eu fac abdomene in fiecare seara, ca nu suport burta asta.
ooka, esti cam tacuta in ultima vreme, toate bune?
Mami de Mara (19.08.2008)
AnnaBaby spune:
Of, s-a innorat si e cam frig afara, si eu care abia asteptam sa ies la plimbare...dimineata macar era soare, dar acum...
Anna de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii
ileanna spune:
anka tu ai idee CUM au reusit s-o obisnuiasca la gradi fara pampers de la 1 an si 6 luni??? Eu zau daca stiu ce sa fac ... Inteleg ca pana la 2 ani nu are cum sa faca la cerere pt ca nu controleaza sfincterele. Si ca daca il pui abia la 2 ani, ii este straina olitza si nu vrea sa fie prieten cu ea. Atunci poate o sa incerc de pe la 1 an sa il obisnuiesc cu ideea de olitza. Ufff, inca nu imi este clar.
turtu daca ai info, merci din suflet.
dma2007 spune:
ma bucur tare mult pt ale! Doamne iti multumim!
fetelor eu sunt numai pe fuga...n-am timp sa respir...
sunt super canuta si dispozitivul ala de mancat!(poate o sa i le iau si eu ...cand o sa am cu ce)
maria mea nu mai mananca fructe!!!!!!!!!!legume ar baga la greu..
nici eu nu schimb cutia de cereale(eu tin cerealele intr-o cutie de lapte)
http://b1.lilypie.com/M20sp3.png
ioana spune:
Buna dimineata!
Olita: io nu ma stresez deloc, nu am vazut copil mare care sa poarte pampers, toate vor veni la randul lor! Baiatul a renuntat la pempersul de zi cu o luna inainte de a implini 2 ani, iar la cel de noapte la o luna dupa ce a implinit 2 ani. Nici nu prea a stat pe olita de fapt, a trecut repede la wc, urmand exemplul mamei lui (daca eram singura acasa, normal ca nu inchideam usa la baie, mai vorbeam cu el printre usi, imi mai arunca o privire sa vada ca sunt acolo...). In vara aceea am fost la mare si acolo a uitat de pampers. Pur si simplu era pregatit pentru asta. Asa vom face si cu Ilinca, cand va fi ea pregatita va renunta la pampers, noi ii vom arata alternativele, bineinteles.
Pofta de mancare: din ce in ce mai redusa!!! A inceput sa refuze legumele, acum refuza si fructele, practic functioneaza 80% cu san! Si abia ii facusem rost de oua si carnita de la tara, eram asa bucuroasa si abia asteptam sa-i dau. De fapt, dupa ce i-am dat galbenus a inceput sa nu-mi mai manance legumele, poate o fi o legatura, stiu eu, nu-i place oul si nici carnea. De oua imi pare, nu mai sunt proaspete, dar carnita e in congelator, astept sa-si revina. Acum nu mai vrea nici fructe, care erau preferatele ei! Strange gurita si refuza sa o mai deschida. Si la mandarine face la fel, si deschidea ciocul ca o pasare cand ii storceam in gurita sucul de mandarina. Nu pot sa zic ca-s foarte relaxata ca nu mananca, dar cat inca mai bea san, mai astept.
F. interesant dispozitivul penru mancare solida, o sa-l caut si eu.
Dinti: nimic, nici unul! Nici copil fara dinti n-am vazut, dar ma enerveaza cei care intreaba imediat "Cum, nu are dinti?!!" de parca nimic altceva din dezvoltarea copilului meu nu ar conta decat dintii!
Dormit noaptea: cu multe treziri. Daca reusesc sa dorm doua ore legate, sunt fericita. Dar m-am obisnuit asa, parca rezist mai bine decat acum 2-3 luni. Si are dreptate Ileana, daca o scot afara doarme mult mai bine, chiar se simte. Din pacate, nu reusesc sa o scot in fiecare zi, aici e vina mea, recunosc. Nu prea am unde sa o plimb si decat sa ies in gaz de esapament si sa mai fie si urat afara, mai bine lipsa. Abia astept sa vina primavara!
Am gasit iaurt de care spunea Boti, Olympus. I-am dat amestecat cu banana si i-a placut. Voi cum dati iaurtul, simplu sau cu fructe?
Numai bine va doresc!
Ioana si fetita Ilinca (5 ulie 2008).
Anilansa spune:
neata'
noi suntem bine... acum.. dar asera a fost JALEEEEEEEE, din jumatate in jumatate de ora... nici gelurile nu mai tineau...nu a facut febrasi m-am uitat la gingiia lui de jos si se vede forma la dinti, parca ar avea gaurici... e foarte agitat... acum iam dat ocupatie... se joaca cu o sticla de pepsi..... in rest suntem bine
eu m-am odihnit de la 7 la 9.30... pt moment e bine
ma duc sa din urma
Alina mamica lui Darius Gabriel (29/07/2008)
http://community.webshots.com/user/Anilansa
dma2007 spune:
apropos de lasatul bebeilor cu altcineva....tocmai am aflat ca a murit nasul meu de botez si trebuie sa plec din bucuresti
am sunat-o pe soacra mea sa vina in bucuresti si pana maine seara o s-o las cu maria!
nu stiu cum o sa se descurce pana vine tati acasa...sper ca bine...
http://b1.lilypie.com/M20sp3.png
irolf1 spune:
buna dimineata!
Mai eu cred ca o fi un puseu, ceva, ca eu una numai pot. Toata ziua vrea in brate si nu asa oricum tre sa o tin in picioare ca sa fie multumita, altfel se suceste, se invarteste si incepe iar sa planga. Abia am timp sa le fac papa, pana vin cu ea se jeleste de mama focului. Ziua nu mai doarme decat o data vreo 2 ore cu intreruperi normal. Acum vad ca doarme mai binisor noaptea nu se mai trezeste asa des, a invatat sa se intoarca. Ea doarme pe burta si daca ii iese intoarcerea adoarme la loc, daca nu plange
Dinti inca nu avem, dar se zareste ceva acolo si e si mai baloasa
Nici eu nu arunc cerealele, am o chestie de plastic cu care prind punga la gura.
Despre olita eu probabil o sa procedez la fel ca la Alex. La el am renuntat definitiv la pampers la 3 ani, ma refer la cel de noapte. Pe la 2 ani juma' i l-am scos ziua. Acum face fara probleme si la wc si la olita. Noaptea se mai intampla sa faca pe el o data cam la o saptamana.
Olita i-am luat-o de pe la 7 luni, sa fie, dar pana la 1 an n-am folosit-o, apoi daca am vazut ca nu prind nici macar un pipi am renuntat. La 2 ani, in vara l-am tinut ziua fara si cu tote ca mai mult facea pe el a realizat el cu e cu pisu, dar nu de tot ca daca plecam de acasa ii puneam. Pe la 2,8 luni a inceput sa ceara pisu si kk.
A avut o data o perioada cand nu vroia kk la olita si trbuia sa-i pun pampers ca sa faca, pt ca altfel nu mai facea deloc.
Sper ca ati inteles ce-am vrut io sa zic ideea e ca eu nu l-am fortat cu nimic, nu stiu daca am facut bine ca am lungit-o pana la 3 ani, dar asa am simtit eu ca e bine.
Ma bucur enorm ca micuta Allegra a trecut cu bine si toata admiratia pt mamica curajoasa
Pun fata in pat si merg sa vad pepenasii ca mi-ati facut pofta
Piciulicii Alex Gabriel (22.08.05) si Andreea Maria (23.07.08)