untul de shea (shea butter)
Am cumparat, de curand, de la o firma cu produse bio, o cutiuta cu unt pur (zice-se!) de shea. Dar, dupa ce am desfacut folia protectoare, am remarcat ca arata ca untura intarita, de fapt mai mult ca o ceara, cu doar putina substanta uleioasa in mijloc. L-am pus si langa calorifer, si pe calorifer si... nimic! Nu-si schimba starea de agregare!
Ati folosit asa ceva? Exista vreo posibilitate sa devina fluid? Ce sa fac?
Multumesc!
Raspunsuri
mika12 spune:
Si eu folosesc de putin timp untul de Shea (sau de Karite) si arata exact la fel ca al tau. Eu cred ca aceasta consistenta ca a unturii este normala. Asadar dau cu el ca si cum as da cu grasime pe maini si mi se pare a fi extrem de protector (mai ales acum de cand a dat zapada si pe la noi ).
Daca dau in timpul zilei, surplusul il curat cu un servetel, in schimb, seara inainte de culcare nu mai indepartez nimic, las cerceafurile sa se descurce!
Pun si cateva informatii despre acest "produs minune", fara coloranti, conservanti si alte cele!
Untul de Shea mai este cunoscut si sub denumirea de unt de Karite. Acest copac se gaseste numai in savanele din vestul Africii.
Copacul de Shea este salbatic, nu se cultiva si pina atinge maturitatea dureaza 40-50 de ani. In majoritatea regiunilor, el este protejat datorita beneficiilor sale economice, medicale si sociale (untul de Shea este o importanta sursa de hrana in Africa). Vracii africani au folosit untul de Shea secole la rind pentru a vindeca boli ale pielii si ale scalpului.
In prezent s-a dovedit stiintific faptul ca untul de Shea este un ingredient deosebit de valoros in industria cosmetica. Continutul sau ridicat in acizi grasi (mai ales acid stearic si acid oleic) face ca untul de Shea sa fie remarcabil pentru piele.
Acesti acizi grasi sunt indispensabili in hidratarea epidermei si in procesul de mentinere a elasticitatii pielii.
Untul de Shea are actiune de regenerare, ajuta pielea sa-si recapete supletea si are actiune antirid, are efect de mentinere a hidratarii epidermei.
Totodata, untul de Shea protejeaza pielea impotriva radiatiilor UV si agresiunilor factorilor de mediu, previne formarea ridurilor, calmeaza pielea iritata.
In plus, untul de Shea este binecunoscut pentru efectul sau cicatrizant. Untul de Shea are actiune de regenerare, ajuta pielea sa-si recapete supletea si are actiune antirid, are efect de mentinere a hidratarii epidermei.
Totodata, untul de Shea protejeaza pielea impotriva radiatiilor UV si agresiunilor factorilor de mediu, previne formarea ridurilor, calmeaza pielea iritata.
In plus, untul de Shea este binecunoscut pentru efectul sau cicatrizant.
dalina2x2 spune:
Mika, mersi mult pentru anexarea informatiilor! (in mod normal ar fi trebuit sa fiu eu cea care le ofera.. )
Si eu sunt tare incantata de acest produs, am hotarat sa mi-l cumpar in stare pura pentru ca, fiind insarcinata, m-am dat pe tot corpul cu o crema speciala pentru gravidute, fara cele chimicale de care ziceai si tu, si n-am o vergetura! Asa ca il recomand tuturor cu tot sufletul!
Loma spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dalina2x2 Am cumparat, de curand, de la o firma cu produse bio, o cutiuta cu unt pur (zice-se!) de shea. Dar, dupa ce am desfacut folia protectoare, am remarcat ca arata ca untura intarita, de fapt mai mult ca o ceara, cu doar putina substanta uleioasa in mijloc. L-am pus si langa calorifer, si pe calorifer si... nimic! Nu-si schimba starea de agregare! Ati folosit asa ceva? Exista vreo posibilitate sa devina fluid? Ce sa fac? Multumesc! |
Nu, nu o sa devina fluid, si nu-l mai tine langa calorifer.
De fiecare data cand vrei sa-l folosesti iti iei cat doresti din recipient il tii in palma si incepi sa freci palmele pana se lichefiaza apoi te dai pe zonele dorite de tine.
Intr-adevar este f. bun pentru piele si f. sanatos, e natural 100%.
Am avut o colega care avea o prietena in Africa de sud, si primea de la ea shea butter, facut de ea in casa dupa reteta ei proprie, fructele de shea sunt ca niste prune mai mari.
Colega mea o foloseste de multi ani la rand fara sa mai foloseasca vreo alta crema de corp, si da intr-adevar avea o piele de invidiat, si nu va spun ca avea 54 de ani, si arata mai bine decat mine la 34. De la ea am auzit prima data de shea butter. Vara cand ii vedeam picioarele in sandale aratau super, pielea f. bine hidratata fara nici un semn de imbatranire...
Adela P spune:
Oare lotiuni sau creme cu o anumita proportie de Shea Butter or fi avand acelasi efect sau doar untul 100%?
cait spune:
Am si o intrebare acest shea unt este acceasi chetie cu beure de Karite?
Cait
Home is where heart is...
cait spune:
Am si o intrebare acest shea unt este acceasi chetie cu beurre de Karite?
Cait
Home is where heart is...
barbarella spune:
Eu mi-am comandat de pe site-ul asta 3 cutii acum vreo cateva luni.
http://www.zenit.ro/bybrand/?BID=11
Untul 100% natural e cel in cutia aia galbena cu poza mai mare. Trebuie sa faci comanda de minim 50 RON parca. Dar sunt foarte prompti, si mie nu mi-au luat nici un leu pe transport. Vine un curier si iti preda personal produsele.
A fost foarte util pe perioada iernii pentru pielea mainilor, care mi se crapau de nu-i adevarat. Am incercat sa folosesc si pe fata untul,dar din pacate nu l-am prea tolerat , e prea gras.
unique spune:
Am citit ca untul de shea exista in forma nerafinata sau rafinata. Se pare ca mai bun este cel nerafinat care are culoarea verzuie.
Am vazut pe ebay.ie vindea cineva 100 g unt de shea nerafinat cu 1,90 lire, iar transportul pana in Romania 1,99 lire.