Despre Endometrioza si tratamentul endometriozei

Despre Endometrioza si tratamentul endometriozei | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Endometrioza inseamna dezvoltarea unor celule similare cu cele care formeaza interiorul uterului (celule endometriale), dar in locatii aflate in afara uterului. Celulele endometriale sunt aceleasi celule care se desprind si sunt eliminate in fiecare luna in timpul menstruatiei. Ele se ataseaza tesutului din afara uterului si sunt numite implanturi endometriale. www.supereva.ro/info.asp?id=1663" target="_blank">Totul despre Endometrioza aici >>

Tratamentul endometriozei:





Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happymum spune:

buna ziua. nu stiu daca e tocmai nimerit subiectul, dar as vrea sa va rog sa gasiti informatii si sa postati un articol despre menometroragie.
va multumesc.


asteptand o minune... stau cuminte... cu sufletul la al meu viitor
Alex, hai la mama!
cand sa vie... ? repede sa vie...
Infertilitatea. O boala tratata ca atare in Uniunea Europeana. Nu si in Romania!
amintirea cea mai draga mie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

am completat si cu informatii despre tratamentul endometriozei.

**************
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicky29 spune:

Salutare la toate fetele. Am endo, descoperita in aprilie 2008 la laparo pt desfundarea trompelor, nu s-a specificat stadiul. Acum vreau sa fac alta laparo si sa incep un tratament. Stiti dr specializati in endo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaS228 spune:

Draga nicky, iti recomand cu toata caldura dr. Teodosescu Virginia. Are cabinet la clinica particulara Gynecoland din Bucuresti dar din cate am inteles e medic si in Spitalul Central Militar.

Am fost si eu diagnosticata cu endometrioza acum cateva zile si ma sperie enorm ceea ce am citit pana acum. As vrea sa stiu cat v-a costat laparoscopia si unde ati facut-o si daca sunt sanse chiar atat de mari de recidiva ( din cate am citit sansele sunt de 40 %). Ce tratamente urmati in prezent pt endometrioza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicky29 spune:

Citat:
citat din mesajul lui DanaS228

Draga nicky, iti recomand cu toata caldura dr. Teodosescu Virginia. Are cabinet la clinica particulara Gynecoland din Bucuresti dar din cate am inteles e medic si in Spitalul Central Militar.

Am fost si eu diagnosticata cu endometrioza acum cateva zile si ma sperie enorm ceea ce am citit pana acum. As vrea sa stiu cat v-a costat laparoscopia si unde ati facut-o si daca sunt sanse chiar atat de mari de recidiva ( din cate am citit sansele sunt de 40 %). Ce tratamente urmati in prezent pt endometrioza?
Buna DanaImi cer scuze ca nu am intrat pe forum mai recent: in apr 2008 - op pt verificarea trompelor si a gasit endo. Tratament nu fac pt endo, nici nu mi s-a recomandat tratament. Operatia a costat cu totul cam 600 ( 400 la dr+ 150 la anestezist)+ asistente. Acum dupa aproape 2 ani pot sa-ti spun ca a recidivat pt ca simptomele au reaparut: dureri de san si intepaturi la ovare.Acum incerc un trat naturist pt a tine in frau chisturile. Doctorita de care spui te-a operat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaS228 spune:

Nu m-a operat In schimb mi-a gasit niste infectii care nicaieri nu mi le depistate si prin anamneza si ecografie transvaginala mi-a descoperit endometrioza. Avand in vedere ca e clinica particulara, laparoscopia e 1000 euro + 100 euro pe zi spitalizarea. De aceea am intrebat Exista tratamente, impropriu spus tratament deoarece nu trateaza ci doar amelioreaza durerile si opresc cresterea endometrului ( anticonceptionale luate fara oprire, fara pauza de 7 zile, hormoni injectabili etc ). Pe mine ma sperie toate, stiu ca dupa laparoscopie, daca u se urmeaza tratament recidiveaza. Momentan astept sa tratez infectiile, apoi merg la un recontrol si decid. Intre timp si eu caut un medic homeopat. Daca auzi ceva de un medic homeopat bun ( ma refer la unul renumit prin tratamentele si reusita de pana acum ) te rog sa ma anunti; la fel voi face si eu
Imi pare rau pt ce ti s-a intamplat si sper sa te faci cat mai repede bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pietrederau spune:

buna ! m-am decis sa scriu deoarece am trecut / trec prin niste momente grele si as vrea sa stiu si parerea voastra ..
de 2 ani am decis (eu si sotul) ca e vremea sa vina bebele ... am fost la un ginecolog pt un consult de rutina (acum 1 an ) totul e ok mi-a zis ca la ovarul dr se vedea corp galben adica asta insemna ca a avut loc ovulatia, in fine sunt perfect sanatoasa doar ca poate nu am nimerit ziua. intre timp au inceput sa ma doara sanii f urat si simteam ca niste galme ai am fost la un dr endocrinolog acesta mi-a prescris duphaston si mi-a zis ca o sa ma ajute sa raman si insarcinata deoarece am cant mica de progestogen (asta fara sa-mi zica sa fac vreo analiza ), am facut tratamentul 6 luni durerea de sani m-a lasat dar sarcina n-a aparut. am fost iar la acel dr si mi-a prescris clostilbegyt in ziua a 5 a CM timp de 6 zile si duphaston din ziua a 16a a CM 10 zile. citind prostectul clostilbegyt-ului am luat decizia sa merg la un alt ginecolog (cunosc un dr f bun numai ca treb sa te inarmezi cu f multa rabdare deoarece e f aglomerat)... in fine am mers am asteptat 7 ore si mi-a zis asa ... acest tratament nu se ia dupa ureche si ca in prima faza pt o sterilitate primara cu care ne confruntam acum se fac o serie de analize hormonale si pt unele infectii cu transmitere sexuala care pot cauza infertilitate. si sa opresc tratamentul de orice fel pt ca acea mastoza pe care o am nu voi scapa de ea doar daca voi avea un copil sau pot ramane cu ea o viata.
acum astept sa-mi vina CM pt ami face analizele.
vrea sa stiu ce etape treb sa urmez apoi dupa luarea rez analizelor? (intre timp o sa-si faca si sotul meu spermatograma momentan nu-i in tara). si inca ceva ce mi-a zs dr ca atunci cand o femeie are lipsa sau cant mici de prgesteron are cilul neregulat si atunci se prescrie tratament cu duphaston iar eu l-am avut regulat mereu, nu era la zi 28 de zile fix dar mi-a venit in fiecare luna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris8 spune:

Buna seara,
Va rog mult, poate cineva sa imi spuna cat se da medicului si cat anestezistului pt laparoscopie? Am citit mai sus un mesaj dar erau preturile date cu 2 ani in urma...
Multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinalina spune:

Buna seara.Sunt Alina din Constanta, am 31 ani si de 3 ani incercam sa avem un copil. Dupa o sarcina oprita in evolutie in 2007, cauze necunoscute, am pornit iar la analize si investigatii la cei mai cunoscuti medici din constanta. Raspunsul lor? este prea devreme sa intru in panica. La sfatul nasei am ajuns si la Bucuresti la Dr Tutunaru pentru laparoscopie - rezultatul endometrioza. acum sunt in tratament cu Diphereline 3.75 mg, prima injectie am facut-o pe 3 ianuarie 2010. reactii? deocamdata nimic, doar o pofta de mancare "nedemna" de mine.Am inteles ca e devreme pentru reactiile alea nasoale. dar pentru un facem orice,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelan25 spune:


Buna Alina . te rog imi poti spune unde ti-ai facut laparoscopia cu dr Tutunaru ( la clinica lui sau la spital ) si cat te-a costat .... te rog sa-mi dai cat de multe detalii poti . multumesc mult si bafta

Mergi la inceput