Baita si raceala...
Ce contraindicatii exista pentru baia in timpul unei raceli? 
Dupa parerea mea baia e binevenita oricand,cu atat mai mult cand esti racit si transpiri si ti se infunda nasul...Ca sa nu mai spun de durata unei raceli...Cum sa nu te speli o saptamana?Sau 2?
Dar asta e doar o parere de "mama nebuna ce-si bate joc de copchii".V-ati prins...asta-s eu...
Mi-ar prinde bine niste pareri...ori imi schimb optica ori pun neamurile sa citeasca pe forum. ![]()
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
Raspunsuri
silvi_2005 spune:
Binenteles ca e bineventa baita la raceala, daca este recomandata si pentru a scadea febra peste 39 de grade nu vad de ce ar fi contraindicata. Poate doar in cazul in care in baie e extraordinar de rece sau in camera la fel altfel chiar nu vad de ce, in plus ca da o stare de comfort in plus. Eu mereu ii fac baita piticului meu cand e racit, mai mult asa ii desfund nasul mereu ca lui ii place sa se bage cu capul in apa, isi arunca apa in fata si problema e rezolvata![]()
Nu ii fac baita daca chiar vad ca e pleostit sau nu se simte bine pentru a nu-i provoca varsaturi dar in sitatia asta a fost de cateva ori.
Deci la baita
si daca e racit ca prinde bine.
Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
Ramona J spune:
Cu atit mai mult spal copilul daca e racit. Sa fie cald in camera, apa calda - se desfunda mai usor nasucul, deci e perfect inainte de culcare.
La febra mare le fac baie cu apa calduta, le scade temperatura mai rapid decit orice medicament.
Darria spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mariussimiuc ori pun neamurile sa citeasca pe forum. |
pune-le sa se informeze
of nemurile.............. datorita neamurilor se chinuie copilul meu acum(a contactat streptococul ce provoaca scarlatina)
Nu am ajuns la scarlatina fiindca am fost din prima zi la pediatra dar ne chinuim cu debutul. Este of topic dar poate ca indrumi nemurile tale sa citeasca pe forum si sa te lase sa-ti cresti copilasii fara sa mai dea sfaturi "expirate". pt. neamuri: nu exista contraindicatii pt. baie, nici macar in cazul bolilor copilariei(nu dezvolt). Cu atat mai mult o baie in timpul unei raceli este binevenita(desfunda nasul, revigoreaza). Nu mai vb. despre cat de mult ajuta baia la scaderea temperaturii pana isi face efectul antitermicul.
Cum sa nu speli copilul? nespalat => iritatii ale pielii.
Miha:
mesajele tale mi-au fost utile de la inceput.
roxanal spune:
eu personal ma lupt de 8 ani cu sotul meu in aceasta privinta, insa cum eu decid
..le fac baie la fete chiar daac sunt racite..ba inca le mai pun si niste sare si ceva uleiuri esentiale(pin, eucalipt, rad,etc)-atentie insa la copii mici, este pericolos daca nu stii cum se dozeaza...apa cat mai fierbinte(daca nu are febra, normal), iar daca are febra, mai rece.nici gand sa le opresc de la asta..deci nu esti deloc nebuna
multa sanatate
lulu77 spune:
Si noi facem biata la raceala, cu apa mai calda decat de obicei, cu ceva sare de mare sau esenta de Menta ,Eucalipt ,Brad ptr desfundarea nasucului .
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
Qamar spune:
daca nu exista vreo mentiune speciala a medicului (eruptii sau ulceratii sau alte minuni pe piele, rarissime in caz de raceala simpla), baita e f buna..nu numai in caz de raceala, dar oricand![]()
nu mai stiu cine zicea ca romanii sunt (printre) singurii care nu fac baie cand sunt bolnavi, asa o fi?
Miha, 
"There is a crack, a crack in everything../That's how the light gets in."
mariussimiuc spune:
Am tot cautat pe net sa gesesc ceva despre legatura dintre baita si raceala,dar n-am gasit. Asta cred ca e de bine,inseamna ca nu exista contraindicatii. ![]()
Noe
, chestia asta cu nespalatul cred ca e din aceeasi categorie cu curentul. Numa pe romani ii trage curentul. ![]()
Dar chestia aia cu pus de spirt in cap si apoi o caciula,plus 2 plapumi,sa transpiri sa iasa
raceala,din ce categorie mai face parte? ![]()
Darria,ma bucur ca am putut fi de folos.
Putin putin. ![]()
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
Qamar spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mariussimiuc Dar chestia aia cu pus de spirt in cap si apoi o caciula,plus 2 plapumi,sa transpiri sa iasa raceala,din ce categorie mai face parte? |
te rog sa nu-mi mai aduci aminte de copilaria proprie
(noroc ca in paralel imi puneau si discuri cu povesti frumoase, frumoase
si se mai echilibrau energiile:)) )"There is a crack, a crack in everything../That's how the light gets in."