Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  Clinica Virtuala Desprecopii.com

Ajutor!!!Interpretare analize

(2 voturi)
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 6
geo_ionita
geo_ionita



748 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luigeo_ionita Adauga semn de carte la raspuns Trimite geo_ionita un Mesaj Privat  Reply with Quote
Hematii: 5.490.000
hematocrit 30.2 %
VEM 55
CHEM 23.4 g/100mc
HEM 12.9
trombocite 332.00/mmc
volum mediu trombocitar : 7.5
leucocite 8,300
hemoglobina 7 g%
eozinofile 5%
limfocite 52
monocite 6
Sideremie 43.5


Georgiana
mamica clopotelului Bianca Maria (25.12.2007)
http://community.webshots.com/user/georgiana_chesca
Mergi la inceput
geo_ionita
geo_ionita



748 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luigeo_ionita Adauga semn de carte la raspuns Trimite geo_ionita un Mesaj Privat  Reply with Quote
Am o fetita de 11 luni si i-am facut niste analize la sange...si azi cand am luat rezultatele mi s-a spus de la cabinet ca au iesit f.praoste. Pe hartia pe care mi-au dat-o nu sunt trecute si valorile normale sa imi fac cat de cat o impresie...de aceea, pana merg la dr. , as vrea sa imi spuna si mie cineva daca tb sau nu sa fiu ingrijorata...ca numai la asta ma gandesc...

Mentionez ca papa san si cu mancarea nu se omoara.


Georgiana
mamica clopotelului Bianca Maria (25.12.2007)
http://community.webshots.com/user/georgiana_chesca
Mergi la inceput

zmotocel



464 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui zmotocel  Trimite mesaj yahoo luizmotocel Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
primul lucru care mi-a sarit in ochi este hemoglobina foarte mica (hb=7, idealul e in jur de 12) si sideremia mica. ceea ce indica de obicei o anemie feripriva. la varsta asta e destul de frecventa daca copilul nu mannca carne, ficatei, oua si nu primeste supplimente de fier. faptul ca are multe hematii arata ca organismul incearca sa suplimenteze lipsa.
ti-as recomanda si un frotiu sanguin pt a fi sigura ca de acest tip de anemie este vorba si nu de alt tip.
hematocritul este scazut. defapt pe linie eritrocitara toate sunt modificate, aratand o anemie importanta.
leucocitele sunt putin crescute (poate fi o infectie pe undeva)
mergi la medic ca nu este de glumit! are nevoie de suplimente alimentare si de convins sa pape!!
multa sanatate!
Mergi la inceput
geo_ionita
geo_ionita



748 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luigeo_ionita Adauga semn de carte la raspuns Trimite geo_ionita un Mesaj Privat  Reply with Quote
ZMOTOCEL: multumim frumos pentru raspuns...
Saptamana viitoare, marti cred, o sa ii facem si urocultura, coprocultura ca sa vedem daca iese ceva si pe acolo. De mers mergem neaparat la dr., nici nu se punea problema asta, am intrebat mai intai aici pentru ca nu imi raspundea dr la tel. Multumesc frumos si daca mai ai vreun sfat...te rugam...

Georgiana
mamica clopotelului Bianca Maria (25.12.2007)
http://community.webshots.com/user/georgiana_chesca
Mergi la inceput
Stanescu
Stanescu



368 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Stanescu un Mesaj Privat  Reply with Quote
Geo, un grad de anemie este firesc la copii - totusi 7 este mult prea putin. Mie mi-au atras atentia eozinofilele crescute, poate fi vorba de o parazitoza - a intrat cumva copilul in contact cu caini nevaccinati sau ati fost pe la tara in timpul verii?

Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.
Mergi la inceput

papanash



6236 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luipapanash Adauga semn de carte la raspuns Trimite papanash un Mesaj Privat  Reply with Quote
Buna seara,
am facut si eu analize baietelului meu, are o amigdalita acuta se pare. As avea rugamintea sa-mi spuneti si mie daca este foarte grav, la interpretare mergem sambata. de 3 zile este pe antibiotic, la control avea 2 puncte de puroi in gat. Antibioticul mai mult il scuipa decat inghite, iar siropurile impotriva febrei nu le mai vrea de ieri.
analizele sunt:
RBC 4.31 3.9 - 5.3 *10^6/mm3
HGB 11.0 10.7 - 14.1 g/dl
HCT 33.9 30 - 43 %
MCV 78.7 72 - 88 fL
MCH 25.5 23 - 31 pg
MCHC 32.4 32 - 36 g/dl
Test Rez Val Norm
PLT 227 150 - 450 *10^3/mm3
RDW 14.5 11.5 - 14.5 %
PDW 10.3 12 - 16.5 %
PCT 0.21 0.16 - 0.47 %
MPV 9.4 7.4 - 10.4 fL
Test Rez Val Norm
WBC 17.26 4 - 12 *10^3/mm3
NE 9.45 0.72 - 5.28 *10^3/mm3
EO 0.11 0.08 - 0.48 *10^3/mm3
BA 0.04 0.0 - 0.10 *10^3/mm3
LY 5.85 1.84 - 9.12 *10^3/mm3
Test Rez Val Norm
NE% 54.8 18 - 44 %
MO 1.81 0.08 - 0.96 *10^3/mm3
EO% 0.6 2 - 4 %
BA% 0.2 0.0 - 1.0 %
LY% 33.9 46 - 76 %
MO% 10.5 2 - 8 %




Biochimie
Test Rezultat Interval de referinta
CRP cantitativ 36.6 < 5 mg/L

analizele la urina ( sumarul si urocultura) au iesit toate in intervalul normal.
am bolduit rezultatul, iar nebolduit este intervalul limitelor normale.

Multumesc anticipat !





............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme
ajutoarele lui Mos Craciun
Mergi la inceput
maitreyi
maitreyi



3053 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite maitreyi un Mesaj Privat  Reply with Quote
papanash i-au iesit leucocitele crescute si anume pmn-urile (neu) si ceea ce indica o infectie de care deja stii si monocitele care inclina mai mult spre o etiologie virala. celelate sunt in regula. sanatate!

-------

Ana-Maria de iepuras coconas

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...


Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008


Editat de - maitreyi on 19/01/2009 22:43:53
Mergi la inceput
Bubulin
Bubulin



24 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiBubulin Adauga semn de carte la raspuns Trimite Bubulin un Mesaj Privat  Reply with Quote
Buna seara.Sper sa nu fi facut vreo gresala si sa fi postat gresit mesajul meu, sunt noua.
Zilele trecute mi-am facut un set de analize si unele din ele mi-au iesit incercuite,semn ca nu erau in limite normale. Dr.fam. e in c.o. pana saptamana viitoare si de aceea as vrea sa stiu care e situatia, daca e cazul sa ma ingrijorez. O sa scriu valorie incercuite, peste limitele normale:

Sideremie=148.68 microg/dl
Urina-biochimie
hematii=50 (negativ era normal)
Urina-sediment
frecv.celule epiteliale scuamoase
rare leucocite
relativ frecvente hematii
frecv. fosfat amorf.

Mentionez ca la urmatoarele sunt la mimita:
Urina:
densitate=1020
ph=7
proteine=<10
(restul valorilor bune,nu le mai scriu)

Calciu ionic=3.9
Calciu seric=9.5
Proteine totale serice=8

TGO=12
TGP=10
Creatinina serica=0.62
VSH=4

Hemoleucograma:
leucocite=7.65
eritrocite=5.03
hemoglobina=14.9
hematocrit=43.8
VEM=87.1
HEM=29.6
conc.medie Hb/eritrocit=34
largimea distr.eritrocitare=12.5
trombocite=268
VTM=9.7
larg.distr.trombocitare=11.7
neutrofil=49.9%
neutrofil=3.81
limfocit=39.3%
limfocit=3.01
monocit=9.5%
monocit=0.73
eozinofil=1%
eozinofil=0.08
bazofil=0.3%
bazofil=0.02

Astea ar fi analizele mele.Mentionez ca nu am nimic, pur si simplu am facut un control de rutina, am 40 ani.
Singura 'problema' care am observat-o, (la echo mi-a zis si dr.) ar fi cu rinichii(cand mananc mai sarat a doua zi am umflate mainile-degetele), nisip, iar fierea e lenesa, cu ceva mal.
Sper sa ma puteti ajuta si pe mine.
Va multumesc.


Mergi la inceput

didiloo



198 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luididiloo Adauga semn de carte la raspuns Trimite didiloo un Mesaj Privat  Reply with Quote
buna ziua. incercam de mai multe luni sa facem un copil. fara reusita. am 25 de ani si am fost diagnosticata anul trecut cu ovare polichistice. nu imi doream in acel moment o sarcina dar vroiam ca in decurs de un an sa incepem sa ne gandim serios la acest lucru.mi s-a recomandat sa iau pastile anticonceptionale diane 35 cel putin pt. 6 luni si in momentul in care doresc sa raman insarcinata sa incerc in luna imediat urmatoare in care numai iau pastile. asa am facut dar nu a fost sa fie. Am fost la ginecolog si mi-a recomandat sa fac o serie de analize hormonale. la consultatia ginecologica efectuata nu se mai vedea sa am ovare polichistice. am facut urmatoarele analize: in ziua a 2-a ciclului:
DHEA-S = 293.2
estradiol = 169.9
FSH = 5.34
TSH = 2.02
testosteron = 1.68
in ziua 21 a ciclului:
LH = 6.55
progesteron = 11.08
prolactina = 357.6
17-OH progesteron = 1.88.
deasemenea mentionez ca am un ciclu neregulat. de cand am intrerupt anticonceptionalele am avut cicluri cu o medie de aproximativ 33 de zile. dar inainte sa iau pastile am avut cicluri si de 48, 50 de zile ceea ce m-a si determinat sa merg la medic.
as dori foarte mult sa aflu si parerea dvs. si eventual sa-mi recomandati ce tratament sau analize as putea face in continuare. va multumesc enorm.
Mergi la inceput
maitreyi
maitreyi



3053 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite maitreyi un Mesaj Privat  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui didiloo

buna ziua. incercam de mai multe luni sa facem un copil. fara reusita. am 25 de ani si am fost diagnosticata anul trecut cu ovare polichistice. nu imi doream in acel moment o sarcina dar vroiam ca in decurs de un an sa incepem sa ne gandim serios la acest lucru.mi s-a recomandat sa iau pastile anticonceptionale diane 35 cel putin pt. 6 luni si in momentul in care doresc sa raman insarcinata sa incerc in luna imediat urmatoare in care numai iau pastile. asa am facut dar nu a fost sa fie. Am fost la ginecolog si mi-a recomandat sa fac o serie de analize hormonale. la consultatia ginecologica efectuata nu se mai vedea sa am ovare polichistice. am facut urmatoarele analize: in ziua a 2-a ciclului:
DHEA-S = 293.2
estradiol = 169.9
FSH = 5.34
TSH = 2.02
testosteron = 1.68
in ziua 21 a ciclului:
LH = 6.55
progesteron = 11.08
prolactina = 357.6
17-OH progesteron = 1.88.
deasemenea mentionez ca am un ciclu neregulat. de cand am intrerupt anticonceptionalele am avut cicluri cu o medie de aproximativ 33 de zile. dar inainte sa iau pastile am avut cicluri si de 48, 50 de zile ceea ce m-a si determinat sa merg la medic.
as dori foarte mult sa aflu si parerea dvs. si eventual sa-mi recomandati ce tratament sau analize as putea face in continuare. va multumesc enorm.



ne-ar ajuta si valorile normale scrise pe buletinul de analize pt a vedea unde te incadrezi. fiecare laborator lucreaza cu aparate diferite si valorile normale invatate in facultate nu se mai aplica

-------

Ana-Maria de iepuras coconas

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...


Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput
Pag. din 6 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate - 20 | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com