Femeie ! Trezeste-te !

Femeie ! Trezeste-te ! | Autor: alexadra

Link direct la acest mesaj

Dragele mele, ce inseamna pentru voi expresia "copilul trebuie sa aiba tata" ?
Citesc de cateva luni bune pe acest forum si innebunesc si nu imi vine sa cred cate femei sunt abuzate fizic si phihic de catre "soti" lor, cati copii sufera dupa "tatici" atunci cand acestia le intorc spatele sau pleaca razand cu amanta. Stau si ma intreb pana cand ? Observ ca foarte multe dintre voi dau a 100000000-a sansa relatiei cu tatal copilului si totusi acestia nu se "indreapta" si se ajunge tot la divort. De ce doar noi trebue sa suferim ? De ce atunci cand luam o palma intoarcem si celalalt obraz ? Vorbesc din prisma unei femei si mame care a luat o palma si nu a vrut sa o ia si pe cealalta, a unei femei pe care cunoscutii o invinuiesc ca am despartit un copil de tatal sau prea repede. Da, asa e, eu sunt de vina ca am stat o luna jumatate cu un barbat care s-a urcat incaltat cu piciorul pe fata mea ca ma "calca in picioare", care si-a luat 3 palme ca a "indraznit sa-i sune familia si sa-i roage sa o ajute poate isi revine sotul", a unei femei care a cazut in genunchi si l-a rugat sa nu mai fumeze iarba.... Da, cititi bine, eu am fost invinuita ca nu am rabdare poate isi revine mititelul. Nu mi-a fost usor, am ramas cu o rata de 26.000 euro, gravida in 2 luni, cu un baiat de 2 ani si o luna, dar, am stiut sa ies frumos si discret, nu a stiut nimeni, am mutat-o pe mama cu mine si am rugat-o pe ea si pe fratele meu sa ma ajute sa platesc banca pana imi revin putin, sunt linistita si fericita alturi de baietelul meu. Ce ma doare ? De ce am suferit ? Am suferit ca a trebuit sa renunt la bebelusul nenascut pe care mi-l doream enorm, ca trebuie sa adorm langa copilul meu care plange si ma intreaba unde e tati, dar atat ! Refuz sa plang sau sa sufar dupa "sotul meu" ! Nu este demn de lacrimile mele ! Sunt o mamaica puternica si sunt sigura ca baietelul meu o sa-mi multumeasca. Acum el nu mai cere bere, pentru ca nu mai vede cutii la tot pasul, acum nu mai tace si se retrage intr-un colt al camerei pentru ca tata tipa la mama sa-l lase sa fumeze in casa, acum se poate juca linistit si e fericit. Pentru ca copilul meu sa fie fericit as renunta la tot pe lume ! Faceti la fel ! Nici un barbat nu merita lacrimile voastre daca va face sa sufetiti ! Va imbratisez cu drag !

Mamica de print

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

Amin!

http://autenticradio.telnetcom.ro:8000/listen.pls Un radio pentru romani, de la inima la inima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea81 spune:

Imi pare rau, alexadra, ca a trebuit sa treci prin asa ceva...sper ca ai luat cea mai buna decizie, si-n orice caz, daca esti mai linistita, atunci inseamna ca intr-adevar e cea mai buna.E strigator la cer ca ai fost nevoita sa renunti la celalat sufletzel...Sper sa te descurci cu toate grijile care-ti revin, de acum numai tie. Esti curajoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexadra spune:

Imi pare enorm de rau ca nu am putut tine sarcina dar pentru mine pe langa tot ce am pe cap insemna sa am 800 ron, bani de la stat, eu castig lunar cam de trei ori suma asta, toata merge la banca + inca vreo 5-600 ron care mi da familia mea, daca nu renuntam la copilas insemna sa cer familiei lunar o suma imensa si nu aveau de unde. Am sunat-o si pe draga mea soacra sa o rog sa ma ajute sa platesc ratele(deoarece baiatul lui a plecat de o luna si ceva si nu mai stie nimic nimeni de el, nu mai are telefon, nimic), dar... nimic. Dragutul de "sot" si-a luat masina iar eu platesc, sper ca voi reusi sa raman doar cu jumatate din suma la partaj, daca nu, nu stiu ce o sa fac, nu pot cere la nesfarsit familiei mele sa ma ajute. Eu acum spun ca am luat cea mai buna decizie, in timp, voi vedea daca a fost sau nu o decizie buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Uff, prin cate ai trecut...povestea ta este aparte, iti doresc multa multa putere sa-ti revii si sa poti sa incepi o noua viata!

Stiu ca nu ai absolut nici o obligatie fata de el, insa eu cred ca sotul/fostul tau sot are nevoie de ajutor de specialitate pentru ca cel mai probabil e dependent de droguri, de aici si comportamentul sau aberant. Daca tot zici ca sunt persoane care te acuza (si ma gandesc ca sunt din familia lui), poate ar trebui sa le atragi atentia ca el nu are cum sa-si revina de la sine si ca, daca-l mai doresc in viata pentru mai mult timp, trebuie sa gaseasca o solutie sa-l convinga sa se interneze undeva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Alexadra, eu sunt de aceeasi parere cu tine. Un om care a gresit merita strict A DOUA SANSA. Si atat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexadra spune:

Va multumesc mult. Am incercat si asta. Am vorbit sa mergem la psiholog si initial a fost de acord, dar cand trebuia sa ne intalnim sa mergem nu a mai vrut. Am scos o lista cu centrele de dezintoxicare si a vrut sa ma omoare, noroc ca eu ascunsesem toate cutitele din casa pentru ca imi era frica de el. Familia lui nu ma acuza ci vecini si prietenii(culmea care pe mine ma cunosc de 20 de ani si pe el de 4 ani, el a venit din Timisoara la mine acasa acum 4 ani), din discutiile cu mama lui am inteles ca ea stie de problema lui dar doar ca s-a dat de gol nu mi-a spus direct ca stie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruscus spune:

pt o mamica si o femeie puternica
dumnezeu sa va binecuvinteze

"daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." R. TAGORE
florina, mamica lui thierry si dara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexadra

Va multumesc mult. Am incercat si asta. Am vorbit sa mergem la psiholog si initial a fost de acord, dar cand trebuia sa ne intalnim sa mergem nu a mai vrut. Am scos o lista cu centrele de dezintoxicare si a vrut sa ma omoare, noroc ca eu ascunsesem toate cutitele din casa pentru ca imi era frica de el. Familia lui nu ma acuza ci vecini si prietenii(culmea care pe mine ma cunosc de 20 de ani si pe el de 4 ani, el a venit din Timisoara la mine acasa acum 4 ani), din discutiile cu mama lui am inteles ca ea stie de problema lui dar doar ca s-a dat de gol nu mi-a spus direct ca stie.

Mamica de print

Pai nici nu te mai implica in vindecarea lui, doar transmite-le alor sai sa nu se joace cu asta. Dependentii de droguri pot deveni foarte violenti, tu ai un copil de crescut...nu te poti juca cu viata ta asa. Insa mama lui ar trebui sa actioneze cumva.

Referitor la prieteni si vecini - pai ei nu-i cunosc noua lui fatza, asa ca nu-i poti condamna prea tare. Dar n-ar trebui sa te intereseze ce gandesc ei, tu stii foarte bine ce s-a intamplat si e suficient.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grodear spune:

Alexadra,

Imi pare rau ca ai trecut prin asemenea situatii, dar eu cred ca tu ai luat o decizie buna si corecta fata de tine si de copil.
Da, copilul tre' sa aiba tata, dar nu un tata care sa l abuzeze sau care o abuzeaza pe mama lui. Un copil nu are un sprijin intr- un asemenea tata si nici nu are ce invata de la el.

Ralu- mamica de fetita superba!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Alexadra, eu sunt de aceeasi parere cu tine. Un om care a gresit merita strict A DOUA SANSA. Si atat!

Dupa parerea mea, cine se urca pe tine cu picioarele NU MERITA SANSA SA O MAI FACA A DOUA OARA!!!

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena

Mergi la inceput