Berea
Fiul meu e disperat dupa bere. A gustat o data si de-atunci nu mai scapam de el. De cate ori vede bere, vrea si el. Ma intreb daca nu cumva ii face rau la stomacel, mai ales pentru ca el are numai 2 ani.
Ma puteti ajuta cu vreun sfat?
Raspunsuri
Qamar spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Bfly Cristina, de regula, ii dau sa bea cam un pahar. Cand mergem undeva in oras ii cumparam si lui o bere, dar nu poate s-o bea pe toata, asa ca o termina taica-sau! Ionica, eu cred ca varsta nu are nimic de-a face cu nestiinta sau lipsa de informare. Poze cu bebe shtrumf "Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma." Roxana, mamica lui Andutu grasunelu' bursucelu' scumpicu' zis "Piedone" |
te rog din suflet, spune ca glumesti!

http://www.google.com/search?hl=en&client=safari&rls=en-us&q=alcohol+poisoning+toddlers&btnG=Search
Sheannamp spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Noe
da, mai, mirela, scuza-ma ca am reactionat asa aiurea fata de biata mamica dati-le, mey, alcool si cand intra in sevraj, numarati-le 1,2,3, la coltz.. din cand in cand merge si cate-o corectie, ca doar ii rupta din Rai, nu? "asta inseamna o mama?"--- adica trebuie sa ii dai alcool copilului de 2 ani ca sa fii o mama reala? sau sa admiti ca te lasa nervii si ii mai dai cate una la fund, "numai peste pampers"? asta a ajuns sa insemne o mama? asta aparam? mi-e sila pana peste cap de subiectele in care se cere iar si iar intelegere, toleranta si suport pentru bietii parinti care, ajunsi la limita puterilor lor omenesti, sunt nevoiti si fortati sa recurga la tot felul de chestii pe care noi, spectatorii, trebuie sa le intelegem si sa le acceptam trebuie sa acceptam ca parintii, in speta mamele care scriu aici, isi bat din cand in cand copiii; saracele! trebuie sa acceptam ca metodele gen 1,2,3 -la coltz sunt excelente pentru un viitor stralucit al odraslelor; minunat! trebuie sa acceptam ca uneori mamele sunt atat de bune incat vor ajunge la dileme existentiale de genul: oare copilul meu de 2 ani isi va da seama ca incerc sa il pacalesc si ii dau bere fara alcool? oare copilul meu de 3 ani inchis in camera cu clantza scoasa se va cuminti o data si-o data? oare copilul meu de 3 luni va inceta pana la urma cu plansul aiurea cand il pun in patut seara si astept sa planga pana adoarme? etc etc etc de fiecare data cand cineva spune si vine cu argumente cum ca cele de mai sus NU SUNT OK, NU SUNT LUCRURI NORMALE SI SANATOASE pentru COPII, e musai sa apara cineva care sa ia apararea bietelor mamici si care sa ceara multa, multa intelegere... dragele mele mamici, eu refuz sa accept exemplele de mai sus ca normale sau ca posibile experiente prin care trebuie sa treaca un copil; refuz sa arat vreo urma de compasiune pentru o mama care isi bate copilul -o palma, un pumn, nu conteaza-; refuz sa (mai) incerc sa tolerez parinti care se lauda cu 2 sau mai multe facultati si in acelasi timp isi lasa copilul de 2 ani sa devina dependent de alcool; refuz sa cred ca am ajuns in asemenea hal incat sa nu stim si sa nu simtitm ca anumite lucruri nu pot fi tolerate le salut inca o data pe cele care incearca sa faca o diferenta si sper din suflet ca va veni o vreme in care ele vor reprezenta majoritatea si nu minoritatea care trebuie sa "tolereze"am zis. by the sea |
De obicei nu dau floricele la mesaje dar acesta merita un buchet!
Ar trebui chiar citit foarte atent si poate tras cateva invataminte din el.
Multumesc draga Noe!
Sheannamp spune:
Revin, pentru ca vad ca nu au inteles prea multi mesajul lui Noe!
Nu e voie sa dai alcool la copil. Indiferent ca e un deget, un gat sau o gura.....
Pur si simplu nu e permis.
Copilul cere pentru ca e curios (asta e modalitatea prin care el invata) si tot asa noi ca parinti responsabili trebuie sa ii invatam ca nu e voie ca un copil sa "guste" berea sau vinul sau tigara sau cafeaua si multe alte lucruri care fac rau.
Deci, Bfly, imi pare rau dar nu exista absolut nici o circumstanta atenuanta la faptul ca tu i-ai permis sa guste alcool. Ai facut un abuz asupra copilului tau..
Iar asta fara nici o exagerare.....
Iar pentru cele care cred ca a fi mama perfecta inseamna sa nu-i dai sa guste alcool sau sa nu il tii in brate cand plange si alte asemenea indulgente atunci vreau sa va comunic ca aceste cerinte ar trebui sa fie minimul necesar pe care ar trebui sa il aiba orice mama.
Se numeste RESPONSABILITATE.
Pana la ideal e cale lunga.....
anisiap spune:
as vrea eu da nu pot sa fac misto la un subiect de asta si Guestus ce i?...un fel de zan de l tot invoaca lumea mai nasol si trist e ca nu se constietizeaza efectele ca rasare cate o" toleranta"numa de dragu contradictiei si mamica B se enerveaza pe noi incuiatele care folosim netu sa ne mai si documentam cand avem copii la o simpla "googaiala "
sunt vro cateva pagini despre efectele alcoolului la copii pe termen lung si scurt 

http://good-times.webshots.com/album/564034404CbidQP?vhost=good-times&start=132
marami spune:
| citat din mesajul lui anisiap as vrea eu da nu pot sa fac misto la un subiect de asta si Guestus ce i?...un fel de zan de l tot invoaca lumea mai nasol si trist e ca nu se constietizeaza efectele ca rasare cate o" toleranta"numa de dragu contradictiei si mamica B se enerveaza pe noi incuiatele care folosim netu sa ne mai si documentam cand avem copii la o simpla "googaiala " ![]() sunt vro cateva pagini despre efectele alcoolului la copii pe termen lung si scurt ![]() ![]() http://good-times.webshots.com/album/564034404CbidQP?vhost=good-times&start=132 |
Eu cred in continuare ca nu poate fi decat o gluma, o gluma de prost gust, dar totusi gluma... si atunci e firesc sa convoci zani/ele... si ca atare raspund cu aceeasi "unitate de masura".... Presupun ca si tu glumesti, nu-i asa? Zic si eu..ca, ma gandesc ca nu pe mine m-ai dat drept exemplu de "toleranta" ... o bere, doua beri

Mandrutzele mele Diana (29 sept.1991) si Oana (18 iul.2005)
pozne-npoze
anisiap spune:
citat din mesajul lui mirela.d![]() Hai ca l-ati facut si alcoolic pe bietul copil. In ceea ce priveste toleranta, nu cred ca v-a cerut-o careva. Eu una nu tolerez persoanele incuiate si cu toate astea, sunt multe care se simt bine si fara toleranta mea. Mie, cand eram mica, imi dadea maica-mea sa gust din cafeaua ei. Oare ce-ar fi trebuit sa devin acum? Ca bautoare de cafea nu sunt. Probabil m-a influentat in mod negativ si uite asa am devenit toleranta. ![]() Daca aveti impresia ca alcoolicii sunt cei care gusta din bautura in copilarie, va inselati amarnic! |
nup nu esti tu

http://good-times.webshots.com/album/564034404CbidQP?vhost=good-times&start=132
ladyJ spune:
citat din mesajul lui mirela.d![]() Hai ca l-ati facut si alcoolic pe bietul copil. In ceea ce priveste toleranta, nu cred ca v-a cerut-o careva. Eu una nu tolerez persoanele incuiate si cu toate astea, sunt multe care se simt bine si fara toleranta mea. Mie, cand eram mica, imi dadea maica-mea sa gust din cafeaua ei. Oare ce-ar fi trebuit sa devin acum? Ca bautoare de cafea nu sunt. Probabil m-a influentat in mod negativ si uite asa am devenit toleranta. ![]() Daca aveti impresia ca alcoolicii sunt cei care gusta din bautura in copilarie, va inselati amarnic! |
OUPS, Brutus!
Nu devine musai musai copilul alcoolic la majorat, dar bere tare i-ar placea,ca gusturile se dezvolta in frageda pruncie...
Nu intru in amanunte,ca simt ca nu e cazul.
Ia-o pe partea cealalta: alcoolul lasa urme adanci si nefiresti la un copil de 2 ani.E mai bine asa?Ce sa zic...ii papa neuronii,ceva de genul asta.
daca nici partea asta nu-ti place,uite o a treia varianta:
alcoolul PUR SI SIMPLU nu e facut pentru copii.Copilul bea suculete naturale,fara E-uri,apa plata, laptic,ceiutz,ca de aia e copil.
Nu bea bere, nu bea cafea, nu bea votca, nu bea redbull si asa mai departeeeee....
Incuiate sunt acele persoane care traiesc in prostia lor si nu asculta un sfat cu privire la ceva, pentru ca li s-ar da prostia peste cap.
Daca tu ai baut cafeluta cand erai mititica,este fix problema ta si a mamicii tale:-)
Nu inseamna ca trebuie sa votezi p-acilea pro berica.
Uite ce frumos a scris Noe,ia aminte ca e mai bine..
Bfly spune:
Mai "perfectelor", viespi ce sunteti, lasati-o pe mirela.d in pace ca nu v-a facut nimic! Cu mine aveti ce aveti, mama denaturata ce sunt si laudaroasa pe deasupra!
Ea a incercat doar sa vada problema cat mai realist si obiectiv posibil si nu s-a lasat orbita de propriul orgoliu ca voi. Incepuse sa-mi para rau ca am deschis gura, dar vad ca voi va enervati singure si se pare ca imi place. De-aia ma gandeam sa va mai intreb ceva (asta asa ca discutie, nu ca eu as face asa ceva Doamne fereste!):
Credeti ca e bine sa lasi copilul sa umble cu manutele in pamant sau sa mangaie animalele apoi sa bage manuta in gurita?
Noe meriti un premiu cat casa pentru discursul tau extraordinar despre cum ar trebui sa fie unele mamici si cum sunt de fapt! Ai facut niste afirmatii total nefondate si ai judecat cu mult tupeu niste persoane despre care nu stii mai nimic, generalizand aiurea si fara argumentare solida. Tine-o tot asa! E drumul catre popularitate.
Cat despre subiectul pe care l-am deschis, ideea era sa aflu cum pot rezolva situatia avand in vedere ca sunt perfect constienta de efectul nociv al alcoolului in general (si asta e o chestie de bun simt, nu tine de cate facultati am sau de IQ). Nu vreau sa-mi omor copilul nici din ignoranta, nici cu buna stiinta! Cand am zis ca am trecut prin doua facultati n-am vrut decat sa punctez ca nu m-au afectat nici cat negru sub unghie cele cateva picaturi de visinata pe care le gustam din paharul tatalui meu. Sa nu credeti ca am vrut in felul asta sa va arat cat de desteapta sunt eu. Pentru mine n-are nici o importanta ce credeti despre mine, ci ma interesa doar ce pot face in situatia data.
ladyJ spune:
| citat din mesajul lui Bfly Mai "perfectelor", viespi ce sunteti, lasati-o pe mirela.d in pace ca nu v-a facut nimic! Cu mine aveti ce aveti, mama denaturata ce sunt si laudaroasa pe deasupra! Credeti ca e bine sa lasi copilul sa umble cu manutele in pamant sau sa mangaie animalele apoi sa bage manuta in gurita? Noe meriti un premiu cat casa pentru discursul tau extraordinar despre cum ar trebui sa fie unele mamici si cum sunt de fapt! Ai facut niste afirmatii total nefondate si ai judecat cu mult tupeu niste persoane despre care nu stii mai nimic, generalizand aiurea si fara argumentare solida. Tine-o tot asa! E drumul catre popularitate. Cat despre subiectul pe care l-am deschis, ideea era sa aflu cum pot rezolva situatia avand in vedere ca sunt perfect constienta de efectul nociv al alcoolului in general (si asta e o chestie de bun simt, nu tine de cate facultati am sau de IQ). Nu vreau sa-mi omor copilul nici din ignoranta, nici cu buna stiinta! Cand am zis ca am trecut prin doua facultati n-am vrut decat sa punctez ca nu m-au afectat nici cat negru sub unghie cele cateva picaturi de visinata pe care le gustam din paharul tatalui meu. Sa nu credeti ca am vrut in felul asta sa va arat cat de desteapta sunt eu. Pentru mine n-are nici o importanta ce credeti despre mine, ci ma interesa doar ce pot face in situatia data. Poze cu bebe shtrumf "Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma." Roxana, mamica lui Andutu grasunelu' bursucelu' scumpicu' zis "Piedone" |
mai,mai..la asa complimente cum doamne iarta-ma sa ma retrag? Ma simt de-a dreptul onorata! Perfecta,viespe...apropos de viespe,te-a durut?
Ok,lasa....
Sincer nu trebuie sa fii de acord cu NOE.Ca nu ai cum,nu ai inteles nimic.Desigur ca merita un premiu.Da nu de la tine.
Un singur lucru doresc sa-ti subliniez: daca STII efectele alcoolului,nu ii dadeai copilului bere si daca tot i-ai dat,iti puneai problema altfel si nu ´´oare il va durea stomacelul?´´
Edit: relax,nu se enerveaza nimeni.Cred ca cea mai tare reactie e scuipatul in san...ca nu mai incetezi sa minunezi audienta.