LHC - numa' miine nu-i poimiine :)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

O omenire care arunca miliarde si miliarde pentru accelerarea balonului rotund spre plasa portii nu vad de ce nu si-ar permite sa arunce miliarde si miliarde pentru accelerarea unor protoni. Fotbalul profesionist are vreo aplicatie folositoare omenirii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

vad ca sunt simpatizanti PC si la acest topicDesprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul
O omenire care arunca miliarde si miliarde pentru accelerarea balonului rotund spre plasa portii nu vad de ce nu si-ar permite sa arunce miliarde si miliarde pentru accelerarea unor protoni. Fotbalul profesionist are vreo aplicatie folositoare omenirii?
Haha hai ca ai avut umor si sa stii ca ai dreptate! Plus ca fotbalul e plictisitor de moarte in comparatie cu "Marele Meci". Pai sa nu-ti fiarba inima macar de curiozitate sa vezi rezultatele din final!? Iileana excelente puncte de vedere, mi-au placut posturile tale.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldowww.ana-alesia.ro " target="_blank">Ajutam o bebelina mica sa ajunga acasa? Va asteptam aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
citat din mesajul lui violeta69
mi se pare extrem de interesant si fascinant chiar numai descoperirea unui singur boson


Pai aprinde becu'!
Toti fotonii sint bosoni


Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bedrosmart


DA CE VOR DE FAPT SA DECOPERE DIN PUNCT DE VEDERE PRACTIC PRIN ACEST EXPERIMENT? LA CE LE VA FOLOSI SI MAI ALES CUI VA FOLOSI? CINE A FINANTAT PROIECTUL SI DE CE? Stie cineva?

Becul nu a fost incercand imbunatatirea lumanarii si nici telefonul incarcand perfectionarea tam-tamului, ambele sunt rezultatul cercetarii fundamentale. Cand Einstein studia natura gravitatiei si enunta teoria relativitatii nu i-a trecut nimanui prin cap ca azi aceasta va sta la baza tehnologiei GPS. Circuitele informatice nu au fost inventate pentru ca se urmarea construirea unui calculator ci au fost descoperite de fizicienii care voiau sa numere particulele nucleare; Razele X nu au fost inventate de cei ce urmareau vindecarea cancerului sau imbunatatirea tehnicilor chirurgicale ci de oameni care n-aveau alta treaba decat sa studieze din "ce e facuta" electricitatea. Bobinele de inductie nu au fost inventate de fabricantii de masini ci de Faraday. Energia nucleara nu a fost inventata de cei care cautau surse de energie alternative ci de aia care se uitau la soare si se intrebau din ce e facut. Pana si www-ul a a fost inventat la CERN deci il datoram stramosului LHC-ului.
Aplicatiile practice pe care le poate aduce cercetarea legilor naturii nu sunt previzibile si in majoritatea cazurilor au loc mult mai tarziu. Cine ar fi putut sa prezica aparitia WWW-ului in anii '50 cand constructia unui accelerator de particule a dus la infiintarea CERN-ului? Insa nu exista nici o mare inventie a ultimelor 2 secole care sa nu fi avut la baza cercetarea fundamentala. Totdeauna cercetarea fundamentala a dus la revolutii, cea aplicata a facut doar reforme. Si asta guvernele tarilor dezvoltate o stiu perfect.

Nu e sigur ca descoperirile ce se vor face datorita LHC vor avea o aplicatie practica insa e sigur ca legile si proprietatile materiei care nu sunt descoperite nu vor putea fi niciodata utilizate.
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Am aflat pe surse pentru ce militeaza Marinescu: pentru interzicerea eutanasierii protonilor vagabonzi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz
Circuitele informatice nu au fost inventate pentru ca se urmarea construirea unui calculator ci au fost descoperite de fizicienii care voiau sa numere particulele nucleare.

He, he!
Circuitele informatice au fost inventate pentru a numara cetatenii US la recensamant.
(Fizicienii le-au descoperit apoi in magazine purtand marca IBM)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Cred ca am fost putin gresit inteleasa.

Nici vorba sa critic cercetarea de dragul cercetarii (adica fara profit financiar)sau sa-mi pun problema vreun moment ca se cheltuie niste bani pe degeaba. Dimpotriva, lumea ar fi mult mai buna daca mai multi bani s-ar cheltui asa si nu pe arme sau alte chestii de genul asta.

Si nici nu m-am gandit o clipa ca cercetatorii aia ar pierde doar timpul cercetand bosonii si protonii (chiar daca eu nu inteleg exact despre ce e vorba - dar asta e problema mea, nu a lor). Daca n-ar fi existat curiozitatea unora care sa cerceteze numai de dragul de a afla ceva nou, omenirea ar fi ramas in epoca de piatra.

Eu tocmai ziceam ca in lumea de azi, unde numai banul si profitul conteaza, ma astept sa existe undeva si un scop ascuns, mai profitabil pentru investitori decat cercetarea pura. Repet, munca acelor cercetatori (ca de altfel a oricaror cercetatori, din orice domeniu) mi se pare extraordinara si, la urma urmei, descoperirile lor duc omenirea mai departe.

Cat despre apocalipsa, e un subiect care nu ma pasioneaza. Eu ma gasesc de partea cealalta a baricadei, visez la intalniri de gradul III cu extraterestri adevarati, ca sa zic asa, nu cu diavoli din iad sau ingerasi din rai.

Oricum, sper sa apuc sa traiesc suficient incat sa vad in viata de zi cu zi rezultatele acestor cercetari si urmarile lor.

Inca o data repet: intrebarea mea nu a fost una retorica sau ironica. Chiar vroiam sa aflu ce se face la CERN si cu ce scop, stiintific sau practic.

Multumesc pentru raspunsuri.

Bedrosmart


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Firma de turism Final Tour SRL organizeaza excursii de shopping la Geneva pe 21 octombrie. Oferta speciala de Halloween!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui BedrosmartCat despre apocalipsa, e un subiect care nu ma pasioneaza. Eu ma gasesc de partea cealalta a baricadei, visez la intalniri de gradul III cu extraterestri adevarati, ca sa zic asa, nu cu diavoli din iad sau ingerasi din rai.Nu va ingrijorati dar de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei. (Matei 6,33)
Pai citisem ca experimentul asta poate va deslusi si misterul teleportarilor in timp, asa ca cine stie poate LHC-ul de azi va punele bazele "turismului" viitor, in vreo mie de ani ia lumea ozn-ul sa faca o luna de miere in Carapatii anilor 2000:)) Ehei nu se va mai da lumea in git dupa ferarri in garaj ci o nava teleportabila in timp, sa vedeti ce sex nebun or sa aiba aia in "masina", sigur el va dori sa apese numai pe butonul "cu 20 de ani mai tinara". Decapotabilele or sa fie asa ca niste magari lesinati si demodati, o sa vina moda teleportabilelor. Pai cine stie ca si asa mi s-au parut prea umanoide fetele imaginate/ vazute/ visate ale extraterestrilor. Poate asa mici, slabanogi, cu ochii mari si gura mica(model de frumusete) or sa arate locuitorii terrei peste citeva mii de ani.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput