retete arabesti/ramadan (7)
Raspunsuri - Pagina 3
hannen spune:
monica,da,cind nu postesc am melaritza(asa-i zice?)
Cu lipiile a fost asa cum am zis,l-am sunat pe sot sa-mi cumpere ingredientele si el imi zice ca a comandat lipii,sa nu ma mai chinui sa fac.Asadar,surpriza mi-a facut-o el,nu eu!
Dar tot vreau sa fac,am si eu o reteta de la cineva(un domn in virsta care intre timp s-a convertit la Islam,roman) pe care o folosesc si la aluat de pizza.E super buna,pizza iese frageda si buna si sta asa si a doua zi,si a treia,chiar daca o bagi in frigider!!
Acum pregatesc ceva de haleala pt. dimineata(pt. sot) si-as vrea sa lucrez olecutza da` mi-e cam somn,sa vad daca pot ca nici mindrele nu dorm.Le cad ochii in gura lui Amira si Israa(Ina a dormit la prinz) dar le tine tac-su de vorba cred ca e dormitorul vraiste dupa cum se aude de aici!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
dori spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monica-elizabet buna fetelor, mey da' stiu ca ati avut chef de vorba...nu gluma crevetii umpluti daca intrati pe adresa de la poza ii gasiti cum i-am facut pas cu pas nu a fost chiar asa greu cu mi-am imaginat eu azi am pregatit doar un somon sa-l pun pe gratar...garnitura din ce s-o nimeri monica Prajituri si papa bun Papa de post |
Wow!!! Monica, ce harnica esti! Am intrat pe linkul de la semnatura ta si am fost foaaaaarte impresionata.
Spune-mi te rog, ai folosit creveti proaspeti (din aceia cu ochi si coada osoasa) sau congelati?
alison spune:
buna si de la mine!agitatie mare pe aici ,vad!si ma bucura!si noi am pregatit zilele astea linte(sotul o vrea mai des in menu,cica are niste calitati benefice) pe care am asortat-o cu piept de pui la gratar si castraveciori murati.kupilul nu vrea,o scuipa.mai e pina i-o veni si pofta asta...va pup pe toate,un ramadan placut(se poate spune si asa?),numai bine si spor la bucatareala!
alison,mami de simon
poze
monica-elizabet spune:
hannen, ce bine deci pe azi ai scapat de facut...de fapt la voi e deja maine
pliz cand ai timp sa ne zici si noua reteta de lipii de la nenea batran...poate o incerc si eu, multam anticipat
dori, multumesc frumos, aproape toate retetele sunt de la fetele minunate de pe-aici sau prin alte parti eu sunt mare pofticioasa si incerc si eu ce-mi pare mai accesibil si nu necesita f mult timp
la reteta cu creveti am folosit proaspeti fiindca m-am gandit ca-s mai "maleabili" asa...dar daca-s mari cred ca merg si prefierti...(congelati)
alison, adevarul ca lintea arata...intr-un mare fel cred ca nici asa nu as manca-o daca as fi copil
Alex al meu mananca dar doar pentru faptul ca le-a dat si aici la scoala(pe langa fasole, orez) altfel..puteam sa incerc eu sa-l conving de 100 de ori ca nu vroia...ruxandra numai cand o vede zice...bleah...ce e aia????
pe toate...azi am facut cartofi umpluti cu scoici, somon si piept de pui la teflon cu piure si acum pe seara mamaliguta cu branza si smantana...deci numai mancare arabeasca NU
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
hannen spune:
Monica,vroiam sa-ti zic aseara dar nu m-a lasat Ina,ma tragea la somn ma gindeam ca foul-ul care l-ai vazut tu la conserva sa nu fie decit foul,adica fiert si conservat in zeama lui(cu ce-or mai pune ei sa se mentina) dar fara gust!Noi asa gaseam.Deci sa nu fii dezamagita!
Gust ca la mama lui nu cred c o sa gasesti decit daca prepara cineva pe acolo.
Daca cumperi conserva si e asa cum zic eu o sa trebuiasca sa-i faci tu gustul.Se face usor!
Cit despre halva,miaaaam.Eu mincam in egipt de aia cu ciocolata,sau cu nuci,cu fructe uscate.O nebunie!
Asa,am sa scriu reteta de lipii si aluat de pizza ,cica merge si la placinte.
250-300 gr faina;(eu dublez cantitatile)
drojdie de bere cit o nuca;(merge si cu de aia uscata pusa din oki)
un pahar sifon,apa minerala sau lapte;
un ou;
juma pachet de margarina(eu pun numai unt)
Se pune drojdia sfarimata la crescut cu un sfert din cantitatea de apa si putin zahar.
Intr-un vas mare se cerne faina,se sparge un ou,margarina taiata cuburi si putina sare.Se adauga drojdia dupa ce a crescut si apoi restul de apa minerala(sifon sau lapte)
Se framinta pina simtiti ca aluatul face bule de aer(eu n-am facut asa)
Se intinde foaia in functie de necesitati si preferinte(pt. lipii eu o fac subtire,pt pizza o las mai grosuta)
La mine a iesit garantat,foarte,foarte bun acest aluat.
Pizza a fost super si dupa 2 zile,iar lipiile facute cu acest aluat au fost de fapt singurele care mi-au iesit (mie personal) desi am incercat mai multe retete de pe net.
Monica,sper sa-ti iasa si sa nu ma fi laudat degeaba.
Pup gospodinele!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
dodo spune:
O sa fac si eu retzeta ta de piine, cuscra, o fac_cu zaatar miine sau pe seara, ca azi le fac molokhia, mie personal nu-mi place, insa copiilor si sotului le place, asa ca le fac saptaminal. Ma crezi ca eu nici macar nu o gust? Supa o gust inainte de sare si-atit!
Scuze ca n-am mai intrat ieri, am plecat in vizita si n-am vazut decit azi. Bey, n-au avut peste, asa ca tre sa-mi trimit sotzul la "pescuit" saptamina asta. Simbata viitoare iar ma scot, merem iar in vizita
hannen spune:
Vaaii ce m-ai lovit!cum bre sa nu-ti placa molokhia?Aaa,nu ma mai joc!Nu te invit la masa ca esti prea mofturoasa,molustele mele nu-ti plac,molokhia nu-ti place...aa,cred ca stiu,tie iti dau cod!
Cuscra,eu am facut lintea cum ai zis tu,da` omu n-a prea mincat.Nu e invatat sa inlocuiasca foul cu altceva si a zis ca i se pare cam tare(nu e tare,n-am frecat-o eu prea mult,de lene)
Asa si sa stii,daca vii la mine ,am o broasca proaspata pe balcon!Cum o servesti?
Hai ca eu glumesc,da` broasca o am.A prins-o Amira duminica trecuta la tac-su la munca,de fapt la casa de alaturi(sunt fermieri,au pamint mult si ne-au pus si noua molokhia,de ceva vreme au aparut omizile si-au napadit-o,femeia respectiva le aduna mereu dar eu nu mai servesc,prefer sa cumpar decit sa stiu c-au misunat omizile pe ea)
Azi am maturat printre buruieni si-am vazut-o.De fapt seara cinta ceva asa frumos,al meu zice ca-i broasca ,eu zic ca nu suna a broasca(eu i-am dat drumul din cushca ca-mi era ca moare precum racii ce i-a adus de la riu,si nu stiam ce s-a intimplat cu ea,dar vad ca e bine merci,numai al meu e ingrijorat ca saraca moare fara mincare sa-i cumpar ceva "vietati" cica)I-am pus apa(am udat gradina) si acum cred ca sta la racoare!
Azi am copt vinete,acum am terminat,mai am citeva de curatat si o sa le fac salata cu tahina.Apoi le fac supa,miso.Peste (il pun intr-o picatura de ulei cu sare si piper si la urma torn putin sos de soia).
Am si putina caractita pe care cred ca o fac cu legume.
Ce zici,vii la masa?
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
dodo spune:
Nope. Ramin la cataif si sandwich-uri la presa de sandwich. Vino tu, am si juice proaspat de portocale, mere si morcovi
monica-elizabet spune:
multumesc pentru reteta de lipii, am sa o incerc
un pont...daca ai masina de paine pune-o la framantat acolo ca sa nu te mai obosesti tu...si drojdiaa uscata scrie pe ea cata sa pui la o anumite cantitate de fainala mine 1 plic este pentru 500 gr faina
pe toate
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
alayna spune:
Ramadan Kareem fetelor !
Hannen,la ce temperatura se coc lipiile?Se umfla tare?Cresc mult in cuptor?
Cate as putea baga intr-o tava normala de aragaz ,daca le tai
forma normala
Coffee should be black as the devil,hot as hell,pure as an angel,sweet as love