personalul din spital...oribil

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Bird , orice tine de tara asta pe care o tot ponegresti tu atat ti se pare ciudat.

Ciudat este foarte politicos spus .
Citat:
Ti s-o fi parand tie ceva iesit din comun , dar eu una am subliniat ceva ce se intampla fest pe aici si peste tot de altfel:
eu , care nu sunt din domeniul X il critic pe cel care din acel domeniu si-l fac incompetent doar pt. ca eu nu stiu anumite proceduri corecte ,care in opinia mea sunt incorecte ca nu le inteleg rostul sau ca pur si simplu par tampite.

In citatul pe care ti l-am dat ai luat peste picior fata care a povestit ce i s-a intamplat surorii ca vezi draga nu intelege ca nu-i din domeniu. Si culmea e ca avea ABSOLUTA dreptate, indiferent din ce domeniu era. Medicul ala e un incompetent, a pus o durere brusca si severa pe seama scoliozei, ca noi toti stim ca scolioza se face peste noapte , si in plus nu a facut investigatii suplimentare indiferent daca era convins sau nu ca este doar scolioza. Un diagnostic de scolioza e ca un diagnostic de 'tumora', daca nu stii unde e, cat de mare, cum afecteaza organul si tesuturile din jur...nu stii de fapt mai nimic si nici nu poti sa te apuci sa faci ceva sa imbunatatesti situatia.

Citat:
Doctorul nu o fi avut chef sa lucreze , ca altfel nu-mi explic delasarea lui.

Cum adica nu a avut chef sa lucreze? Trebuia sa stea acasa, macar acolo avea potential limitat de a face rau.

Si tot nu mi-ai raspuns la intrebare: ce de romanii au asa o parere deplorabila despre medici? E din cauza ca standardul la care se practica medicina in Romania este deplorabil plus ca medicii sunt incompetenti, dezinteresati si corupti sau din cauza pacientilor?

Bird , nu mai discut despre problema cu scolioza si toti care stiu medicina. Cine a avut ochi a inteles , cine nu , da mai departe.

La noi in Romania daca te duci intr-un salon ca proaspat internata si spui ca te doar in dreapta si ai primit Algocalmin iti va raspunde colega de camera ca e un prost doctorul , ca nu trebuie Algocalmin cu Imipenem , ca ea asta a primit si i-a fost bine.
Vecina stie mai bine medicina decat doctorii de la spital.
Si partea proasta este ca nimeni nu sta sa se gandeasca putin daca ce spun ei (total gresit) afecteaza cumva viata bolnavului de langa.

Deci , din ce ai scris inteleg ca tu spui ca medicii din Romania sunt "sunt incompetenti, dezinteresati si corupti ".
Multumesc. Tu brusc , cum ai ajuns acolo unde stai ai inflorit si dintr-o buruiana ca medicul de rand din Romania ai ajuns o orhidee?
La fel si celelalte buruieni care au ajuns in alte tari ?
Sarind peste generalizarea groteasca , mama-mea era sa fie operata in Canada la cel mai mare spital de 2 ori "din greseala". O data i s-a gresit diagnosticul , iar altadata a fost confundata cu alta pacienta si i-a oprit pe brancardieri chiar in fata salii de operatie incercand sa-i lamureasca ca are alt nume , si nu ala inscris pe bratara.I-a facut reclamatie unei asistente care sa purtat execrabil.

O pacienta de-a prietenului meu avea hernie de disc si a fost operata in America sau Canada. I-a fost recomandata kineto , a avut parestezii vreo saptamana si nu s-a putut ridica din pat. Doctorii au spus ca nu stu ce are.
A venit in Romania la doctorul de la centrul respectiv de recuperare , acesta a trimis-o la spital(erau prieteni), a fost consultata , i s-a facut RX si ghici ce? Hernia era tot acolo.

Sa spun ca si tine ca doctorii in America sunt (si aici te voi cita , pt. ca esti fenomenala) "sunt incompetenti, dezinteresati si corupti "?
Precis n-au operat-o bine pt. ca nu le-a dat bani. Sau poate sunt rasisti/xenofobi,sau opate sunt incompetenti , samd.

Groaznic.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Elena Carmen Ghita, asistent universitar la "Spiru Haret", Pitesti a nascut, prin cezariana in 28 iulie, la Calinesti, Arges, o fetita, iar pe 4 august murea la Spitalul Universitar Bucuresti. Diagnosticul - soc septic. Familia spune ca medicul obstetrician Mihai Nurciu, din Calinesti, este vinovat de moartea tinerei mame, iar medicul acuza familia ca "nu stie sa-si pastreze demnitatea in fata mortii".
Elena Ghita a facut sase ani tratament ca sa aiba un copil. Nu a apucat sa se bucure de fetita sanatoasa pe care a adus-o pe lume. Au stat impreuna doar trei zile. Dupa cezariana, vineri, 1 august, a fost externata. In aceeasi zi s-a intors la spital cu dureri cumplite. Medicul Mihai Nurciu o vede abia sambata dimineata, constata existenta unei infectii si ii da antibiotice. Duminica dimineata, observa ca starea tinerei este foarte grava. Decide sa intervina chirurgical. "Duminica am observat ca infectia a progresat, am solicitat chirurgul din spital care a deschis abdomenul, a drenat si a extras trei litri de lichid", afirma Nurciu. Duminica, pentru ca tanara era in stare din ce in mai grava, cu diagnostic de soc septic, Nurciu cere ajutorul celor din Bucuresti, iar Elena este transferata la Spitalul Universitar, operata din nou. Rezista cateva ore, intra in coma si moare, cu mana in mana sotului. Medicii de la Universitar au spus familiei ca a fost "macelarita". Familia il acuza pe doctor ca nu a facut tot ceea ce se putea pentru salvarea femeii, dar si ca nu a vrut sa ceara ajutor altor medici, mai devreme. "Daca fata ajungea la Bucuresti sambata, poate scapa, mititica. Nurciu zicea ca trebuie sa-si faca efectul antibioticul si pentru asta a lasat-o sa moara!", spune distrusa mama fetei.
Medicul Mihai Nurciu sustine ca nu a mai vazut asa ceva si ca, probabil, a fost vorba despre o bacterie foarte agresiva, care a rezistat la tratament. "Astept rezultatul necropsiei si decizia celor de la Colegiul Medicilor", a adaugat Mihai Nurciu. Intre timp, insa, familia a facut plangere la Parchetul Pitesti.

N-am cuvinte.....

Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1
Medicul Mihai Nurciu sustine ca nu a mai vazut asa ceva si ca, probabil, a fost vorba despre o bacterie foarte agresiva, care a rezistat la tratament.

Medicul care a tratat-o cu antibiotice nu stie despre ce bacterie este vorba? Probabil in Africa se practica medicina la standarde mai inalte. Cum a ales antibioticul fara sa stie despre ce e vorba, s-a uitat la pacienta si a decis ca antibioticul respectiv va 'merge'?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO
La noi in Romania daca te duci intr-un salon ca proaspat internata si spui ca te doar in dreapta si ai primit Algocalmin iti va raspunde colega de camera ca e un prost doctorul , ca nu trebuie Algocalmin cu Imipenem , ca ea asta a primit si i-a fost bine.
Vecina stie mai bine medicina decat doctorii de la spital.
Si partea proasta este ca nimeni nu sta sa se gandeasca putin daca ce spun ei (total gresit) afecteaza cumva viata bolnavului de langa.

Daca cineva s-ar fi obosit sa-i spuna pacientei de ce primeste o anumita medicatie si de ce nu primeste altceva atunci nu s-ar mai intampla asta. Ceea ce se intampla iti arata neincrederea pe care oamenii o au in doctori, pacientul nu considera ca exista un motiv medical pentru un anumit tratament ci delasarea medicului, lipsa cunostintelor sau plicul prea subtire primit. Si aici pacientii mai intreaba asa ceva: de ce cand vecinul a avut aceasi problema a primit medicamentul X si eu primesc altceva? I se raspunde si in majoritatea cazurilor oamenii sunt multumiti. Diferenta este ca aici medicii nu iau spaga (sau cadouri) deci omul nu se gandeste ca asta ar fi un motiv, si nici nu se fura medicamentele din spital ca sa fie asta un alt motiv pentru care a ramas fara medicamentul respectiv. Tu crezi ca faima negativa a medicilor din Romania provine din prostia pacientilor, de fapt este o reactie a pacientilor la tratamentul la care sunt supusi. Trebuie sa intelegi ca atunci cand calci intr-un spital romanesc ca pacient, mai ales daca nu esti din domeniul medical si nu intelegi ce se intampla, iti intra in functiune mecanismele de supravietuire. Pentru ca exact asa percep oamenii experienta, un loc in care nu intelegi ce se intampla (ca nu iti explica nimeni), unde doctorii au renume foarte prost, unde oamenii cu zile au plecat cu picioarele inainte, unde esti tratat urat de personalul medical. E firesc ca pacientul sa devina paranoic si sa incerce sa afle cat mai multe informatii de la tovarasii de suferinta, informatii pe care le interpreteaza asa cum poate. Atunci cand medicii din Romania isi vor indrepta imaginea super-sifonata si pacientii ii vor trata cu respect.

Citat:
Deci , din ce ai scris inteleg ca tu spui ca medicii din Romania sunt "sunt incompetenti, dezinteresati si corupti ".

Tu daca te uiti la o lada de mere si vezi mere putrezite, stricate, lovite nu ajungi la concluzia ca e o lada de mere stricate? Poate ca daca le scoti pe fiecare in parte ai sa gasesti si cateva mere bune dar cand vorbesti de 'lada cu mere' spui ca sunt stricate. Atunci cand majoritatea intra in categoria incompetenti, dezinteresati si corupti poti spune ca astia sunt medicii din Romania, faptul ca un procent mic nu sunt asa nu schimba cu nimic imaginea si nici experienta oamenilor. Din pacate pentru medicii care nu intra in categoriile de mai sus, majoritatea strica si pentru ei. Atunci cand o sa se ridice medicii aia buni si o sa arate cu degetul pe aia care nu ar trebui sa practice, atunci oamenii o sa inceapa sa-si schimbe parerea. Degeaba esti tu ca la carte daca stii ca alt medic este incompetent si ia spaga ca sa trateze pacientii si NU FACI NIMIC. Practic esti partas la ce face el, esti partial responsabila de ceea ce li se intampla acelor pacienti chiar daca nu de mana ta. Pentru ca ai stiut si nu ai facut nimic ca sa protejezi acei oameni. Pentru ca datoria ta este pentru pacienti (in general, nu doar 'ai tai') si nu pentru colegul incompetent sau pentru buzunarul colegului corupt.

Citat:
Tu brusc , cum ai ajuns acolo unde stai ai inflorit si dintr-o buruiana ca medicul de rand din Romania ai ajuns o orhidee?
La fel si celelalte buruieni care au ajuns in alte tari ?

In primul rand nu am lucrat in Romania in sistemul medical desi am studiat prin zona. In al 2-lea rand am prieteni foarte buni care au practicat in Romania ca medici si care acum sunt in alte tari si care au avut revelatii socante. Sotul meu a lucrat in minunatul sistem medical romanesc si diferentele de practica si concept sunt atat de socante ca e greu sa ti le imaginezi doar de pe o parte a barcadei.

Citat:
mama-mea era sa fie operata in Canada la cel mai mare spital de 2 ori "din greseala".

Cred ca 'era sa' sunt cuvintele cheie. Nu 'a fost' operata ci 'era sa' fie operata. Nu ma intelege gresit, greseli se fac peste tot, in toate sistemele exista oameni mai competenti si mai putin competenti, dar in traile civilizate sistemele sunt in asa fel concepute incat atunci cand ceva nasol se intampla este de obicei din cauza unui lant de greseli si nu din cauza unei singure persoane care a gresit. In felul asta daca o persoana greseste exista posibilitatea ca greseala sa fie prinsa de o alta persoana inainte sa afecteze pacientul. Ca sa iti dau un exemplu vizavi de postarea de mai sus cu tanara care a murit in urma unui soc septic si doctorul a declarat ca poate bacteria a fost agresiva . In Romania doctorul vede pacientul si decide ochiometric antibioticul. Daca greseste pacientul moare, asa cum s-a intamplat. Aici in aceasi situatie pacienta ar fi fost pusa imediat pe antibiotic iv, ceva cu spectru larg, si asta de catre cine era la urgente in momentul internarii. Nu ar fi fost lasata pana a 2-a zi cand vine 'medicul ei'. Apoi patologia ar fi recoltat si analizat in regim de urgenta sange si in cel mai scurt timp posibil ar fi avut infectia diagosticata si ar fi fost trecuta imediat pe antibioticul corect. Hai sa zicem ca medicul nu ar fi cerut analizele ca s-a lovit la cap , initial pacienta ar fi fost pusa pe antibiotice in urgente dar odata ajunsa in salon medication chart-ul ei ar fi mers la farmacie pentru medicamente. Farmacistul clinician ar fi verificat diagnosticul cu analizele si ar fi sunat imediat medicul sa-l intrebe de ce nu exista analize sau de ce antibioticul prescris nu este cel care trebuie conform analizelor. Asistentele nu ar fi stat sa se uite cum pacienta se detelioreaza fara sa faca nimic ci ar fi trecut peste capul medicului care o trata cu antibioticul gresit si ar fi sunat seful sectie in miezul noptii acasa daca trebuia (si am vazut asta ). Intelegi cum functioneaza sistemul? Ca sa se intample o astfel de nenorocire intr-o tara civilizata ar trebui sa ai un medic la urgente care nu face absolut nimic si interneaza pacienta pur si simplu (ceea ce nu este posibil), medicul de sectie care nu face absolut nimic cand primeste pacienta (ceea ce iarasi este greu de imaginat), farmacistul care nu verifica diagnosticul, patologia si medicatia (si asta chiar ca nu se intampla pentru ca astia sunt ca politia in spital ) si asistentele care stau si se uita cum pacienta se detelioreaza fara sa faca nimic. Asta ca sa nu luam in considerare faptul ca pacienta a murit luni si a fost internata de vineri, deci avem de-a face cu cativa medici, o gramada de asistente si nenumarate ocazii ca cineva sa se sesizeze ca ceva nu e in regula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanescu spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1
Medicul Mihai Nurciu sustine ca nu a mai vazut asa ceva si ca, probabil, a fost vorba despre o bacterie foarte agresiva, care a rezistat la tratament.

Medicul care a tratat-o cu antibiotice nu stie despre ce bacterie este vorba? Probabil in Africa se practica medicina la standarde mai inalte. Cum a ales antibioticul fara sa stie despre ce e vorba, s-a uitat la pacienta si a decis ca antibioticul respectiv va 'merge'?

Nu e cazul sa fii atat de sarcastica.
Ca sa poti merge "tintit" trebuie sa ai antibiograma. Pentru asta iti trebuie in primul rand materialalul biologic si 24 de ore - ca sa creasca pe mediul de cultura. Daca nu exista o exteriorizare a infectiei din care poti recolta, singura solutie este hemocultura - care nu stiu daca se face in mai mult de 3 spitale din Bucuresti - si tot 24 de ore dureaza pentru antibiograma.
Atitudinea standard, cel putin in Ro, este administrarea de antibiotic cu spectru larg, eventual asociere de antibiotice, reechilibrare si...observatie.

Mergi la inceput

Femeia s-a internat vineri si a murit luni, suficient timp sa faca analize.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Bird , ziarul este "cancan".
Si daca bacteria este necunoscuta , in cazul uregentelor de genul acesta se baga la greu Imipenem spre exemplu.
E ciudata partea cu majoritatea , ca eu spre exemplu cunosc peste 50 de medici si stiu ca astia sunt profesionisti si m-as lasa oricand pe mana lor.
Pe langa ei mai stiu de ...maxim 5 care cer bani.
Deci eu am o alta majoritate fata de tine sau altii.
Iti voi raspunde mai pe larg maine , ca acum nu se poate

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanescu spune:

Citat:

Femeia s-a internat vineri si a murit luni, suficient timp sa faca analize.

Tocmai am zis ca hemocultura se face numa la vreo 3 spitale din Bucuresti - banui ca nu au posibilitati sa o faca la spitalul respectiv. Deci atata timp cat nu ai alta sursa de material bilogic, mergi pe spectru larg - cum spunea Xio - in spitatlele care au se pune Imipenem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Continuare subiect >>>

Mergi la inceput