retete arabesti/ramadan (6)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

pe toate
am trecut retetele in listuta

monica

Prajituri si papa bun
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

hello, nimeni nu mai zice nimik?
eu tocmai am umplut vinetelele dupa ce le-am fiert 10-15min(cu nuci, usturoi, sare, cili...asa cum scrie la reteta) si le-am pus la scurs, astept sa le pun uleiul de masline sa fie gata si sa le papam
Iata-le
inca o data multumesc mult Ortansa pentru reteta

monica

Prajituri si papa bun
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alison spune:

monica,felicitari!arata....intimplarea face ca si eu am gatit vinete,dar romaneste,adica -salata. si o duminica placuta!

alison,mami de simon

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

multumesc alison, si noua ne place la nebunie salata de vinete
abia astept sa fie gata astea murate...Ortansa dar oare cat timp trebuie sa le las dupa ce le-am pus uleiul de masline si unde? afara sau in frigider?

monica

Prajituri si papa bun
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Monica mor de pofta vazand vinetele tale, nu am maincat de muult. Stiu ca sunt "imbalsamate" bine cu usturoi ca parca miroseam si dupa trei spalri pe dinti, dar sunt delicoase. N-am preparat niciodata ca ne "furniza" soacra din cand in cand. V-au placut?

Eu, zilele trecute, am facut puree de cartofi cu carne (este reteta in listuta data de Ortansa)...f bun!

Azi am facut un orez cu legume dupa o reteta de soacra, nu stiu cat de egipten este, dar le place si copiilor.
Ieri am facut tajine (nu stiu cum se scrie)- e reteta marocana, dar sotul mi-a zis ca e si versiune egipteana "taghine" cu diferenta ca aici se baga la cuptor in oale de lut, iar in Maroc se prajeste.

S-a trezit Dl...
revin cand voi putea...

o zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

norocuta , inca n-am mancat...diseara fac 2 zile de cand le-am pus...oare deja pot sa le "atac"?
am tot asteptat raspuns dar diseara incerc una sa vad cum e
pe toate

monica

Prajituri si papa bun
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

monica,scuza-ma de intarziere:-)-vinetele se tin afara,intr-un loc mai racoros-intr-o camara ceva.noi am facut acum cativa ani vinete murate(prima si ultima oara) si nu mai tin minte cat a durat pana sa fie comestibile-cred ca o saptamana.dar daca nu mai ai rabdare rontaie din ele cate un picut in fiecare zi
eu n-am mai gatit nimic demn de trecut la listuta,oricum sunt intr-un mood...pfoaleu



www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">"An apple a day"&www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">"Prima comuniune",
cele mai importante clipe ale vietii mele.
O poveste cu "Mere verzi"



I've gt DC under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

multumesc mult Ortansa , atunci mai astept macar vreo 2-3 zile


monica

Prajituri si papa bun
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Tajine (reteta marocana)
*un pui
* o ceapa uriasa ori doua cepe medii, taiate solzisori
*3 catei usturoi (mari) pisati
*1 lingurita coriandru uscat
*1/3 lingurita turmenic
*1/3 lingurita scortisoara (praf)
*1,5 lingura boia de ardei dulce
* lingurita cumin (praf)
*1/2 cana caise uscate
* cana stafide
* 1 cana supa de pui (poate supa gen Knorr, maggy...)
* sare, piper

Intr-o tigaie mare se pune puiul la prajit, in ulei. Dupa ce se rumeneste usor se adauga ceapa taiata pestisori si usturoiul pisat.
Cand ceapa se e calita-auriu adauga caisele si stafidele si se mai lasa cateva minute impreuna, dupa care se aduaga mirodeniile. Acopera si dupa 2-3 minute adauga supa de pui. Dupa cca.15 minute la foc mic si cu oala acoperita mancarea e gata.

O salata care merge la fix poate fi preparata din 2 rosii, 2 castraveti, 1 ardei, o ceapa mica, usturoi (f putin), patrunjel tocat (cca.2 linguri), lamie, otet, ulei masline, piper, sare, lingurita cumin praf.

PS: astept sa termine o data reclama asta nu pot sa scriu, sa corectez sper ca e OK


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

mmm...ce bine suna reteta imediat o pun la listuta
oare se poate face si cu pulpe de pui+piept dezosat in loc de pui intreg? nu de alta dar la noi trebuie ca puiul sa aibe cel putin vreo 5 picioare si vreo 2 piepti

monica

Prajituri si papa bun
Papa de post


Mergi la inceput