retete arabesti/ramadan (6)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Salut fetele!

Abia azi ce am apucat sa ating calculatorul, chit ca sunt pe fuga.

Moooaaama cum arata cozonacii tai, Monica...eu nu am facut ca mi-e frica, dar cum e vorba aia...nicodata nu spune niciodata.

Am facut oua rosii, placinta cu branza, un tort de cioco si reteta aia de ton adaptata, in loc de toast, am folosit choix, gogoselele alea mici (compozitia ca la ecler).

Fiind singura crestina din familie am facut un obicei si servim cu totii, soacra, fratii sotului cu familiile lor, asadar le-am ambalat pe taote la cutii si au fost teleportate la soacra.

Pentru noi, acasa am facut iepure, ciorba de moloheia, evident cu orez, salata, etc.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

n-am mai mancat de cand eram mica si atunci nu am stiut ce-am mancat...cum l-ai pregatit poate gasesc si eu sa cumpar
pe toate

monica


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Si eu la fel, imi amintesc ca era fcaut cu sos tomat, cu vin rosu, tot tacamul...

Eu doar am gustat ca sotu' e mare fan .

Pai Dl. Iepurila a fost ma intai spalat/curatat bine de tot, lasat 1,1/2 ora in apa cu otet, apoi pus la fiert cu ceapa timp de 15 min. si se arunca apa.

Se pregateste o noua tura de fiert, in putin unt lasand sa se toapeasca 2-3 bobite de mastika. Se fierbe cu ceapa, la final sare, piper, foia dafin (mica), paprika (putin) si ceva "meat spicies". Se face relativ repede, ultima faza fiind pe gratar.

In mod normal, inainte de a fi pus la gratar, trebuia uns cu un amestec de: suc lamaie, ketchup, sare, cimbru, ulei. Sotul meu a preferat numai cu unt si , mi s-a parut un pic cam "uscat" desi a stat max 15 min. la grill.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

buna seara!
eu sunt la cura...de cozonaci:-D.nu i-am pozat,mai am doar unul,sper ca maine sa-l trag mumos in poza:-D.reteta mea e la fel ca cea a Monicai,numai ca eu pun doar galbenusuri.albusurile le bat spuma cu o cana de zahar+cacao+nuca sau zahar+nuca de cocos+stafide imibibate in lichior si umplu cozonacii cu cele 2 umpluturi.

azi am facut de papa Ablama.m-am uita pe listuta si-am vazut ca nu exista reteta.
iat-o:
Ablama(dovlecei umpluti pe pat de orez).
-1 kg dovlecei mici
-500 gr carne(miel sau vita)
-sare,condimente
-bulion,cateva rosii coapte
-2 cepe,usturoi
-2 pahare de orez basmati(sau orice orez cu bobul lung)
-o mana de fidea subtire
-boabe de pin(daca se exista:-))

Se scobesc bine dovleceii.Se prajesc in ulei pana ce devin usor aramii.
Intr-o tigaie se caleste o ceapa tocata marunt,cativa catei de usturoi si boabele de pin.Se adauga carnea tocata,sarea,condimentele.

Se umplu dovleceii cu carnea si se aseaza intr-o tava.Se face un sos din 2 pahare de apa,2 linguri bulion,sare,piper,o foaie de dafin.Se toarna sosul peste dovlecei.se adauga o ceapa taiata solzisori si rondele de rosii.Se da la cuptor,pana ce sosul scade putin.
Separat se pune intr-o oala 2-3 linguri ulei sau unt clarificat,pe foc.Cand uleiul incepe sa se incinga se adauga fideaua maruntita usor cu mana.Se amesteca repede un minut,pana ce fideaua devine aurie.Se adauga orezul spalat si se caleste usor,apoi se pun 4 pahare de apa.Se incorporeaza bine,se lasa focul la maxim pana incepe sa clocoteasca,apoi se reduce focul si se lasa sa fiarba.

Dovleceii se servesc peste sau alaturi de orez.








www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">"An apple a day"&www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">"Prima comuniune",
cele mai importante clipe ale vietii mele.
O poveste cu "Mere verzi"



I've gt DC under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alison spune:

buna!cum lipsesc nitel,cum se umple de retete pe aici!monica,multumesc!ce multe ai pregatit!eu un cozonac si o pasca de la mama,idem de la soacra-mea...si gata cu coptul!adica mint:am facut si eu o pascuta.si in afara de cea a mea ,care e gata ,restul zac prin bucatarie ,vor fi aruncate mai mult ca sigur.pacat de munca!si ca nu le-am dat de pomana la timp...
ortansa,multumesc !astept poza!reteta ta de dovlecei pe pat de orez se poate face si fara sa prajesc nimic?(ca am un colecist...si mai vreau sa mi-l pastrez,il iubesc,face parte din mine!)eu fac dovlecei umpluti cu aceeasi comp. ca la sarmale,nu prajesc nothing si ies comestibili.nu au savoarea celor cu compozitia calita,dar merg.
norocuta,la mine acasa ,cind se cresteau iepuri,mama ii gatea tare simplu:spalati,zvintati,pusi la tigaia cu ulei ,putina apa si condimente,in special cimbru si usturoi si iesea o minunatie de friptura,dulce si frageda si f. alba.cei de cimp ii gatea mai elaborat,cu cartofi, cu otet,scosi din astea si facea de obicei o mincare rece,cu ceapa ,bulion,masline si dafin de ne lingeam boticurile.
o zi buna!pa!toate!

alison,mami de simonhttp://b3.lilypie.com/ouVHp2.png
www.desprecopii.com/POZECONCURS/upload/Clipe%20de%20viata%202007/primadatalamare.jpg" target="_blank">primadatalamare ,pag.35
www.desprecopii.com/POZECONCURS/upload/Clipe%20de%20viata%202007/fulgii.jpg" target="_blank">fulgii ,pag.21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Alison uite cine e cunoscator , ai dreptate, iepurele mancat in copilarie, facut de mama cu sos tomat si vin, era vanat. Asta a fost cumparat din Cf si bag seama ca era "de casa", carnea e alba si dulce, iar ficatul fin la gust.
Mai avem unul congelat, asa ca il voi testa cu reteta de la tine .

Ortansa multumim pentru Ablama . Cum e mai bine sa fie dovleceii: mici, mici ori mai marisori?
Cred ca voi face si eu saptamana viitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

eu n-am gasit nici iepure si nici dovlecei pe cei din urma sigur ii gasesc dar pe conu' cred ca trebuie sa-l mai caut ceva

monica


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alison spune:

sal!eu chiar am vazut dovlecei,iar la carrf. nu am ajuns inca,acolo au mereu iepurasi.norocuta,uitasem de vinul rosu-negru pe care-l folosea mama la prepararea vinatului...mi-ai trezit de-a amintiri!tata a fost un vinator impatimit,iar noi gustam din toate experimentele culinare ale maica-mii!si au fost citeva!

alison,mami de simonhttp://b3.lilypie.com/ouVHp2.png
www.desprecopii.com/POZECONCURS/upload/Clipe%20de%20viata%202007/primadatalamare.jpg" target="_blank">primadatalamare ,pag.35
www.desprecopii.com/POZECONCURS/upload/Clipe%20de%20viata%202007/fulgii.jpg" target="_blank">fulgii ,pag.21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alison spune:

buna!un subiect cazut in dizgratie cumva?trec eu aku sa semnez condicuta si sa va urez o duminica placuta!la noi e o vreme groaznica,tre' sa stam in casa si sa gatim pt. miine.dar duc lipsa de idei.pina una alta imi voi face un suc verde,cu menta proaspata,culeasa din gradina mamei mele.va avea cu siguranta ceva din gustul copilariei !toate!si dati-mi vreo idee de bucate,please!

alison,mami de simonhttp://b3.lilypie.com/ouVHp2.png

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

eu ieri am facut Ablama dar am uitat sa-i fac poza, de fapt n-am mai apucat ca i-am papat si am fugit la plimbare
multumesc Ortansa de reteta...f buni
alison, suc verde...buuunnn...beau si eu dimineata cand o duc pe ruxi la gradi la o terasa...fiindca il face mai bun decat mine acasa
sa aveti o Duminica placuta

monica


Mergi la inceput