Meniu de Pasti
Ce gatiti bun de Pasti, in afara de cozonaci, pasca, oua vopsite?
Va rog frumos dati-mi si mie idei.
Eu ma gandeam sa fac niste salata boeuf, parjoale...friptura de miel face soacra mea...si mai trebuie ceva.
Deci, ce gatiti bun?
Spor la treburi!
http://community.webshots.com/album/562909226aMvwbo?vhost=community
http://community.webshots.com/album/563131848DpQdyG
Raspunsuri
canne-marie spune:
Buna.
Hai sa incep eu cu ce voi face de paste de .
1. OUA ROSII;
2. CIORBITA DE PERISOARE CU MULT LEUSTEAN;
3. SARMALE;
4. FRIPTURA DE PUI LA CUPTOR CU VIN ALB SI MULTE MIRODENII;
5. DROB DE PUI;
6. PASCA;
7. SALATA BEAUF.
Si cam atat, cozonac am dat deja comanda de el.
annes
Secretele si amintirile unei femei sunt un ocean fara fund,in care nu le vei gasi niciodata !
flori76 spune:
1.Ciorba radauteana
2.Sarmale
3.Drob fals de pate(nu mancam carne de miel,ca nu ne place)
4.Racitura de pui
5.Salata de boeuf
6.Cozonac si pasca
7.Oua rosii
Speram sa reusim sa facem tot ce ne-am propus.Ma mai gandeam si la un Tiramisu,dar nu stiu daca o sa mai fie timp si pt el...
Spor la treaba tuturor!
Flori
Androix spune:
1. Lasagna
2. Cozonac
3. Tort ca e si ziua mea. Daca nu mai apuc sa mixez prafurile o sa-mi cumpar, daca mai gasesc ceva...
4. Oua rosii.
In rest miel, sarmale si alte cele face socrella si ne da si noua. Poate o sa trantesc si niste oua umplute a doua zi, ca a fost atata haleala anul trecut. ca in fiecare an dealtfel, incat am aruncat vreo 7 oua la vreo saptamana dupa paste.
Andreea mama de Filip si Georgia
valentinag spune:
Ciorba de muschi de la borcan cu leustean verde muuult
stufat de pui
pasca cu branza
drob de ficat de pui si ciuperci
oua cozonac,evident
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
april spune:
quote:
Originally posted by wonderful
Fetelor,vreau si eu o reteta simpla si rapida de pasca.Multumesc.
W
Depinde ce fel de pasca vrei, eu nu fac cu branza de vaci.
In Maramures, de unde sunt eu, se face o pasca din urmatoarele ingrediente:
1 kg faina + drojdie
4 galbenusuri + 2 oua intregi
1/2 pachet unt topit (nu se pune fierbinte)
100 g zahar
1 linguri de smanatana
apa minerala calduta (nu fierbinte!)
100 ml ulei
Se amesteca faina cu drojdia, se adauga ouala, untul, smantana, zaharul si se framanta cu apa minerala calduta. Se face un aluat ca de cozonac iar la sfarsit se framanata cu uleiul. Se lasa la dospit, la cald (in bucatarie cu geamul inchis) 1-2 ore. Se iau 2 cratite de cca 3 l si 2 de cca 1 l si se ung cu margarina si se tapeteaza cu faina. Se imparte aluatul in 5 parti de marimi diferite in functie de capacitatea cratitei. Patru parti se pun in cratite, din cea de-a cincea se fac ornamente (vezi poza)si se lasa la dospit cca 30'. Se bat 2 galbenusuri si se unge aluatul bine. Se introduce intr-un cuptor bine incins. Cca 25-30' se lasa cuptorul la temp mare, apoi inca 20-30' se da cuptorul la temp medie.
Dupa cca 1 h se verifica aluatul cu o scobitoare umeda. Daca nu se leaga e gata. Se scot din cratita si se pun pe o coala de hartie. Se acopera cu o alta coala si cu prosoape de bucatarie.
Pofta buna si Paste fericit!
april spune:
Meniu de Paste:
sunca (din piciorul din spate, de porc) fiarta
hrean cu smantana
oua rosii
usturoi verde
ridichi
rulada de carnati cu carne
carnati afumati fierti impreuna cu sunca, peste care se toarna vin alb la final
drob de miel
pasca
cozonaci
haiosi
nicolle6792 spune:
ca aperitive;ciuperci umplute, rulada cu cascaval, felii de sunca, de cas, bucati de drob;
ca ciorbita: ciorba de mazare cu smantana;
friptura: de miel cu garnitura spanac
prajituri, fac 5 feluri, din ele fac cate un platou pentru batranele doamne ale familiei, adica mama si soacra.
cozonac cu mac si nuca, separat in canite de tabla fac cozonacei cu cacao, se ridica in cuptor, si iau forma de ciuperca, se mananca dimineata cu lapte
pasca.
ca prajituri, fac prajitura fanta, la mine reteta e cu blat alb, crema de branza dulce si glazura de suc fanta, negrese-acele cuburi tavalite in cocos, prajitura cu mac in blat si biscuiti picnic, o praji cu cafea in blat, o praji cu foi de zahar ars si crema de lamaie. Asta daca nu schimba ai mei din meniu.
flori76 spune:
quote:
Originally posted by DidiAlexquote:
Originally posted by flori76
1.Ciorba radauteana
Floricel, scrii reteta
Ciorba radauteana
Se pune carnea de pui la fiert impreuna cu legumele intregi(ceapa+morcovi).Dupa ce s-a luat spuma se adauga si 2 catei usturoi(tot intregi).
Dupa ce a fiert carnea,se strecoara supa,se curata carnea de pe oase,ce curata de pielita si se taie fasii.
Intr-un castron se pune 1l smantana+3 linguri faina si se amesteca bine cu telul adaugand cate un polonic ciorba.
Se toarna amestecul de smantana in oala si dam din nou ciorba la foc mic.Se potriveste de sare si piper.
Se face mujdei de usturoi,se pune intr-o strecuratoare(pusa deasupra unui castron) si se toarna cateva polonice ciorba peste el.Se toarna si acest amestec peste ciorba si se mai lasa sa fiarba putin.
P.S.Noi facem aceasta ciorba,pentru a o inlocui pe cea de burta(are exact acelasi gust),pentru ca aici nu gasim burta.
Flori