Recomandari cazare litoral (cu bb 1 an)

Recomandari cazare litoral (cu bb 1 an) | Autor: Amethyst

Link direct la acest mesaj

Dorim sa plecam la vara pe litoralul romanesc, nu din cauza ca mi-e prea drag ci fiindca ne-am obosi cu drumul si nu putem lua atatea dupa noi daca am merge cu avionul in alta parte, o sa-i iau si scaunul de masa, etc.

Bb va avea 1 an atunci deci va trebui sa-i pregatim mancarea separat.
V-as ruga sa-mi recomandati si mie hoteluri in care v-ati simtit bine si unde ati fost si cu cei mici. Noi am vrea sa mergem la un hotel care ofera all-inclusive dar cu sortimente variate de alegere a mancarii, nu cu meniu fix.

Si o alta intrebare, ce produse farmaceutice va trebuie sa luam cu noi in concediu pentru copil? -in afara de crema protectie soare, panadol/nurofen baby, supozitoare.
Va rog frumos sa-mi spuneti punctele tari/slabe ale hotelului respectiv ca perfectiune nu exista...

Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Mergi mai bine in Turcia.
Ca timp, tot atata faci. Cam 1.30 zborul + 1.30 in aeroport la plecare + 30 min in aeroport la sosire + 30 min transferul pana la hotel (daca alegi spre ex Belek-ul sau Lara) = 4 ore
Ca bani...cam tot pe acolo pt ca pt bb mic nu platesti nimic (poate vre-o 6 lei sa-l treci pe pasaportul tau).
Scaun de masa gasesti acolo la orice restaurant de la 3* in sus. La fel si patut de bb.
Cari cu tine doar blender-ul (nu toate restaurantele au) si pasezi din mancarea dietetica (exista si mancare de bb, dar poate vrei sa vezi tu ce-i pasezi). Iei laptele praf (daca nu e inca pe titi) si pampersii ...si gata!

Cat despre conditii si calitate...nu se compara cu ce e pe la noi/Bulgari/Greci. Iar daca alegi un 5* all inclusive nu-ti mai trebuie nimic. Oricum veti fi legati de programul bb, deci nu e cazul de excursii prea multe. Noi am fost cu bb de 11 luni cu vaporasul 1 zi pe mare, dar nu e obligatoriu sa fie toti asa zapaciti ca noi.

Daca nu vrei de loc in afara tarii...incearca Mangalia. E putin mai linistit decat statiunile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

O, stiu ce conditii sunt in afara doar ca momentan suntem mai departe de buc si tot drumul ne-ar lua mult, adica vreo 8h juma. La mare ajung in 2h juma. Iar copilul meu nu doarme, nici in masina, nici in carucior-mai nou si e foarte activa, deja se ridica singura la 8 luni si nu sta o clipa... ca pasaport are, nu ar fi prima plecare. Insa una mi-a cam ajuns deocamdata.

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

buna, noi de cand s-a nascut Laura am inchiriat intotdeauna apartament de la particulari. comfortul e mult mai mare si pretul e la jumatate in locurile unde mergem noi. Laura nu doarme daca aude pe cineva in jurul ei si pentru noi e foarte important sa avem o usa pe care o putem inchide dupa ce o culcam

eu am o minitrusa cu mine oriunde merg care contine: supozitoare de temperatura, medicament de diaree, picaturi de ochi, ser fiziologic, comprese sterile, crema antimicotica de fundulet. cred ca asta e tot.

cand avea Laura 8 luni am fost intr-un concediu lung de 2 saptamani si nu m-am chinuit cu mancarea, i-am dat borcanel si lapte la cutie. mie mi-au fost de mare ajutor cutiile de lapte de 200ml pe care le poti pastra la temperatura camerei si le poti pune in biberon fara nici o alta pregatire.
in jurul varstei de 1 an insa ii dadeam de mancare mult din ce aveam pe masa - legume fierte mai moi, piure de cartofi. eu cand mergem cu ea la restaurant comand la friptura mea o garnitura extra de legume intr-un castron separat.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Multumesc alra
J nu vrea decat mancare blenduita deocamdata. Mananca un lapte special, trebuie sa i-l prepar pe loc si nu accepta borcanasele decat la fructe.
M-am gandit la varianta cu particulari dar in cazul asta trebuie sa ne ducem noi in alta parte sa mancam sau sa gatesc. Si eu sunt taaaare comoda in concediu. Cam pretentioasa, nu?:D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Ai curaj…. Noi ne-am incumetat sa mergem cu Cristi prima data cand avea 2,5 ani si tot a fost greu !
Eu as propune… sa va cazati la “gazda”, cu acces la bucatarie si sa luati una bucata bunicutza cu voi, care sa gateasca. Asa au fost prietenii nostri, la Costinesti, cand aveau fata micuta...si a functionat.

Ingrid si Cristi 5 ani

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ingridnen

Ai curaj…. Noi ne-am incumetat sa mergem cu Cristi prima data cand avea 2,5 ani si tot a fost greu !
Eu as propune… sa va cazati la “gazda”, cu acces la bucatarie si sa luati una bucata bunicutza cu voi, care sa gateasca. Asa au fost prietenii nostri, la Costinesti, cand aveau fata micuta...si a functionat.

Ingrid si Cristi 5 ani

noi plecam peste tot cu ea... nu de asta ma tem
urasc varianta gazda, vrem sa fim singuri, bunicii nu ne pot ajuta si nici daca ar putea nu mi-as solicita mama pentru asta, ea munceste mult, se duce in alt concediu pentru relaxare si mi se pare normal. soacra exclus

eu tot astept sugestii de hoteluri

Mergi la inceput

amethyst, nici eu nu gatesc . noi iesim seara la plimbare si alegem de fiecare data alt restaurant.
mie personal mi se pare utila bucataria ca existenta: frigider in care pui ce vrei, masa de dimineata in casa, ori mai iei pizza seara si o mananci in casa daca nu ai chef sa stai prea tarziu dupa mancare, etc. aaa, si ador sa am masina de spalat la indemana!
pe mine ma termina croisantu si gemu pe paine care se da de obicei la micu dejun pe aici la hotel, daca nu mananc proteina dimineata nu sunt om.

noi primul concediu l-am facut cand avea Laura 4 luni, mie personal cand sunt mai mici mi se pare mai usor.

Mergi la inceput

asa e, utila bucataria si masina de spalat...luam si asta in calcul. la particulari ati gasit aproape de plaja? la fata locului sau ati aranjat din timp?

p.s. noi suntem vegetarieni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Amethyst, chiar nu stiu ce sa-ti spun.... sa-i dai mancare de la restaurant la un an nu este recomandat...noi am fost de ex. in Saturn la hotel Hora, si meniul era la alegere. Pe langa faptul ca asteptam o gramada pana ne lua si ne aducea comanda nu ai fi putut sa-i dai nimic unui copil de 1 an... poate piure de cartofi... altceva chiar nu aveai ce alege (mazare, amestec de legume congelate etc, ciorbe, supe pline de Vegeta, chiftele si alte tocaturi, friptura la tava condimentata etc etc)

Prieteni de-ai nostri au fost anul trecut in Bulgaria cu bb de 1 an, cu mancare congelata dupa ei, blender, lapte etc.... pai asta mai e concediu ?? Nu aveti o bona

Ingrid si Cristi 5 ani

Mergi la inceput

nu am fost in romania in concediu, nu stiu cum gasesti particularii in romania imi pare rau. poate stiu alte fete. eu folosesc niste site-uri pentru franta (ca pe acolo mergem) unde sunt inscrisi particulari si au reviewuri de la clienti.
noi am aranjat din timp, da. eu verific de fiecare data locatia cu un site gen googlemap sau maporama ca sa stiu cu siguranta cat e de la apartamentul cu pricina pana in centrul orasului/plaja. mie personal mi se pare important sa nu trebuiasca sa te sui in masina ca sa ajungi la plaja/restaurant.

Mergi la inceput