vizionare cresa/gradinita. Cum ar trebui?

vizionare cresa/gradinita. Cum ar trebui? | Autor: eri_ka

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,
sunt mamica unei fetite de 1an si 3luni. Eu am inceput serviciul de 8 luni si ptr copil avem bona. In ultimul timp am inceput sa fiu nemultumita de bona, dar nu intru in detalii.
Ideea e ca ne-am hotarat ca din toamna sau chiar mai devreme sa o dam la cresa. O sa alegem una privata, din cauza programului.
Intrebarea mea este: ce fac cand merg la o vizionare/intalnire. Ce ar trebui sa intreb, sa stiu, sa aflu. Cum ar trebui sa decurga o astfel de intalnire?
Multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rucsi spune:

Din cate stiu eu, nu exista crese particulare. Cred ca nu ma insel. Cat despre program, la orice cresa de stat programul este de la ora 06 la ora 18. Problema este ca nu cred ca mai gasesti ,pana in toamna, vreun loc liber.Cat despre vizionare, cred ca te poti duce la orice cresa si sa ceri voie sa te uiti , sa pui intrebari referitore la desfasurarea activitatii unei crese. Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Unele gradinite particulare accepta copii mici, sub 3 ani.
Cred ca intai scoti lista de gradinite particulare din sectorul tau, apoi dai tel. si vezi daca accepta copil asa de mic.
La vizionare ar trebui sa vezi din ce e e alcatuita masa, unde se gateste, cati copii sunt in grupa, cate persoane sunt cu ei, chestii de genul asta.
Data fiind varsta copilului cred ca deocamdata mai putin te intereseaza daca face engleza intensiv si cine preda la optionalul de calculatoare si mai mult daca, de ex. educatoarea se duce cu un pici la baie cine ramane cu restul, chestii de-astea.

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eri_ka spune:

Multumesc de raspumsurile primite pana acum.
Intr-adevar nu cred ca sunt crese particulare ci gradinite care primesc copii sub 3 ani. Ptr noi problema nu e ora de incepere ci ora de inchidere, sunt zile cand nu avem cum sa ajungem la 18:00, asa ca ne orientam la o gradimita c program pana la 19:00 -20:00. In plus, cei privati nu au atatea vacante, etc.

Eu ma gandeam ca o problema ar putea fi masa. Copila nu stie sa manance singura, ciorba/supa/iaurt. , doar mancare solida. Cum se procedeaza daca toti copii sau majoritatea sunt ca ea. Cine-i ajuta pe toti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

eri_ka, in primul rand bine ai venit in hatisul gradinitelor si creselor de orice fel, importanta este zona unde locuiesti, pentru ca va fi bine sa fie cat mai aprooape de casa sa nu chinui copilul cu transportul in aglomeratia din bucuresti, indiferent de cat aer conditionat ai in masina!

de ex la gradi unde este vlad exista o grupa mini cu copii chiar si inainte de 2 ani dar numai mici de un an si 8-9 luni, nu e nici o problema daca nu mananca singuri sunt ajutati sunt primiti cu lapticul lor cu ceaiul lor si cu preferintele lor culinare sa zic asa, exist ao educatoare si o ingrrijitoare care se ocupa de ei si nu sunt mai multi de 5-6 copii in grupa, a lucrat cat a putut cu ei si pentru serbarea de craciun au fost niste dragalasi!

Bafta si eu m-as uita sa fie in primul rand curat sa simt o atmosfera calda si primitoare, eu de ex m-am dus cu copilul am vizitat mai multe gradi particulare si de la gradi de unde nu a mai vrut sa plece l-am si inscris, au fost si gradi unde m-a tras de mana sa plecam!

Inca o data bafta si daca te pot ajuta mai mult cu mare placere!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eri_ka spune:

Multumesc ptr raspunsuri! Din aprilie incep cautarile .O zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Erika, pe mine m-ar interesa urmatoarele aspecte:

1. cati copii sunt in grupa, cate educatoare si cate ingrijitoare pentru acea grupa
2. de cat timp sunt educatoarele angajate, cat de des se schimba, intrucat nu cred ca e ok sa fie schimbate prea des, in conditiile in care un copil chiar se ataseaza de educatoarea lui
3. personal care sa acorde ajutor de urgenta; eventual cum au fost rezolvate accidentele de pana atunci
4. unde dorm, cat dorm si ce se intampla daca nu vor sa doarma
5. ce fel de alimentatie primesc; daca mancarea e gatita in gradinita sau e pe sistem de catering
6. cere sa vezi sala in care se desfasoara activitatile si curtea, verifica daca acestea sunt curate, sigure pentru copii, sunt medii prietenoase si stimulative pentru copii, sa nu fie prea stramte, sa existe spatii unde copii se pot odihni
7. care e politica cu copiii bolnavi
8. daca ii incurajeaza sa faca la olita si cum o fac
9. specifica sa NU dea copilul decat persoanelor autorizate de tine sa-l ridice de la gradi
10. referitor la costuri: taxa, daca copilu' e bolanv se returneaza ceva?; exista alte costuri suplimentare?
11. vezi daca au licenta de functionare si sunt acreditati de Min. Educatiei
12. daca e posibil sa introduci copilul treptat, astfel incat sa existe cat mai putin traume la nivel psihologic
13. ce fel de activitati intreprind cu copiii, care e suportul logistic

Cam la asta m-am gandit eu...Bafta si sa ne tii la curent!

Edit ca uitai ceva: intreaba daca au logoped...

Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis (19 dec 2006)
Slideshow

Life is short...buy pink shoes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Sa te uiti unde sint prizele, si mobilierul sa fie soft sa nu se loveasca prea tare cind cad.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diaconuelena spune:

buna!si noi am fost in cautare de gradinita cand l-am inscris eu avea 1 an si 6luni. acum e la o gradi aproape de casa la program scurt sa se acomodeze...in toamna va merge la o garadi ami departe de casa la progaram lung. eu mai intai sunam si stabileam o ora de intalnire....si ma duceam mai devreme cu o jumatate de ora asa oarecum inopinant....sa vezi cam cum se comporta cu copii la o prima vedere....trbuie sa intrebi de numarul de copii din grupa, cum se procedeaza cu masa (sa nu crezi tot ce iti spune ca baga si din top ,la ei in gradinita mancarea este cea mai sanatoasa-poti sa intrebi cam ce mananca la micul dejun-in general e o problema ca nu prea ai multe optiuni) cine ii ajuta sa manance ( la fiul meu in grupa erau 5 copii, 2 ingrijitoare si educatoarea si de ceva timp a inceput sa manace singur- se indeamna cu ceilalti copii) tot de la gradi a invatat sa ceara la olita (eu le-am spus sa-l puna regulat la olita). mai intreaba si cum se desfasoara o zi la grupa lor (gupa baby) pt ca unele gradinite fac un program cu ei, altele ii lasa de capul lor. mai cauta pareri si pe forum despre gradinitele la care te-ai orientat(experientele altor mamici ne prind bine). apoi mai lasa-te ghidata si de instinctul tau de mama (exigentele tale nu se compara cu a altora). oricum sa nu iti inchipui ca exista vreo gradinita perfecta toate au zona lor crepusculara. important e sa se simta bine copilul tau acolo, sa vina cu lucruri bune invatate de acolo, sa fie cutata, schimbata, mancata(peste tot au plusuri si minusuri la mancare....asta e si nu prea ai ce face doar sa le rog sa nu-i dea anumite lucrur- eu asa am facut si acum e bine).multa bafta!.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebestrumfitza spune:

Si eu sunt in cautare de gradinita pentru puiul meu. Si mi s-a intamplat ca abia dupa ce am fost la o gradi sa-mi vina in minte unele lucruri ce mi se par importante de stiut, pe langa cele spuse si de voi:
1. sa verificam baile; eu una nu m-am uitat sa vad cum arata si am regretat
2. in cazul in care au mancare de la catering (sunt astfel de gradi), care este firma de catering; asa putem sa ne interesam si noi daca e ok sau nu;
3. daca au TV in sali, si daca ii lasa pe copiii sa se uite la TV; stiu caz de gradi unde copiii se uitau 1h/2h pe zi la TV!!!mi se pare inadmisibil asa ceva
4. ce metode au de disciplinare a copiilor: toate educatoarele spun ca au experienta cu copiii si se pricep , dar este o diferenta intre a vorbi cu un copil care face o traznaie si a-i explica pe intelesul lui niste lucruri, sau a-l pune sa stea la colt in timp ce alti copii rad de el si il necajesc.

anca si matei(4 iulie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anculete spune:

Mare dreptate aveti...
Nici macar nu-mi inchipuiam ca ar putea fi asa greu sa-ti inscrii copilul la gradi...
Sincer ma apuca groaza!!!
Va multumesc tuturor pentru parerile voastre de mamici cu experienta intr-ale gradinitelor. Mie una chiar imi sunt folositoare...
Daca ma intrebati, nici nu stiu de unde sa incep.
Probabil ca trebuie sa-mi scot o lista cu gradi din zona si apoi sa le iau la pas??? Cand? Dumnezeu cu mila...
Bine ca s-au amanat inscrierile ca aveam o mare problema!
Sunt putin agitata si nu stiu de unde s-o apuc...
Multumesc mult, inca o data!
Cand incep sa ma luminez, va mai scriu!

Mergi la inceput