Stimulare ovariana cu ova-mit/clostilbegyt 7
Daca ovulatia lipseste sau nu este regulata, ea se poate provoca prin administrarea de medicamente intr–un anumit moment al ciclului menstrual. Aceasta stimulare medicamentoasa a ovulatiei provoaca o dezvoltare multipla de foliculi (cavitati mici pline cu lichid in interiorul carora se hraneste si dezvolta ovulul) si deci obtinerea in acelasi ciclu a mai multor ovule. Prin producerea stimularii ovariene se obtin ovule multiple, ce cresc sansa de conceptie in timpul unui ciclu menstrual, dar si posibilitatea aparitiei unei sarcini multiple (gemelara).
Terapia de stimulare hormonala ovariana, cuprinde in prima saptamana injectii de stimulare care se efectueaza zilnic. Urmeaza apoi o asa numita monitorizare a ciclului, efectuandu-se la anumite intervale controale ecografice si hormonale. Doza de hormoni se individualizeaza apoi in functie de aceste rezultate. Aceste controale se efectueaza pana ce se obtin valori optime in ceea ce priveste marimea si numarul foliculilor, si respectiv valorile hormonale din sange. Cand sunt obtinute conditiile optime, se administreaza un nou hormon in vederea pregatirii ovocitelor pentru recoltare. Acest hormon se numeste HCG, este tot o injectie care determina ruperea foliculilor si eliberarea ovocitelor.
CLOSTILBEGYT
Actiune terapeutica: Antiestrogen, actioneaza indeosebi la nivelul hipotalamo-hipofizar, cu consecinte stimulatoare asupra secretiei de gonadotrofine; provoaca maturarea foliculara, marirea ovarului, poate inlatura amenoreea, induce ovulatia si permite fertilizarea.
Indicatii: Pentru inducerea fertilitatii la femeile cu insuficienta ovulatorie; cazuri selectionate de amenoree secundara (mai ales in prezenta unei secretii adecvate de estrogeni).
Mod de administrare: Pentru inducerea fertilitatii se administreaza oral 1 comprimat (50 mg) zilnic timp de 5 zile intre zilele 5 si 9 ale ciclului (spontan sau indus), sau 5 zile succesiv in lipsa menstruatiei; daca s-a obtinut ovulatia se repeta aceeasi doza pana survine sarcina sau cel mai mult 3 cicluri; daca nu se produce ovulatia, se creste doza la 2 comprimate pe zi, administrandu-se in aceleasi conditii. In timpul tratamentului contactele sexuale trebuie sa coincida cu perioada de fecunditate. Tratamentul se face sub control strict, clinic si biologic (dozari hormonale).
GRAVIDUTE FERICITE:
1.dara d a reusit din prima serie de stimulari, acum e 
2.bobitamica e
dupa prima luna de stimulari
3.claudinna e
dupa prima luna de stimulari cu closti
Acum, listuta cu aspirante:
1.mcrissa - prima serie de stimulari cu closti, a inceput a doua luna, fara monitorizare, pregnyl in Z12 si utogestan Z18-Z25
2.ioanara 23 - prima stimulare cu closti
3.RalMar - a 2 a serie de stimulari, prima cu closti, acum cu ova-mit, oligospermie
4.tushi - incepe prima stimulare pe 03.12.2007, amenoree secundara
5.busubl - a doua luna de stimulari cu clostilbegyt
6.speranta - stimulare cu clostilbegit, fara monitorizare, prima sarcina obtinuta tot in urma stimularii;
7.elaa - a doua luna de stimulare cu clostilbegyt
8.leonardo - infertilitate secundara, prima luna de stimulare cu closti, 2/zi
9.aerlilian - prima luna de stimulare
10.morene - prima luna de stimulare cu ova-mit
11.oana_oana26 - prima luna de stimulare cu clostilbegyt, 2pastile/zi Z4-Z7
Cristina, sigur in curand
sunt inca un mormoloc
in asteptarea mormolocului
Raspunsuri
mcrissa spune:
Va astept la un nou capitol!
Sper sa prindem si noi o barza in primavara asta, s-o jumulim bine bine si sa ne aduca 
cine mai are de adugat ceva la listuta va rog sa-mi dati PM.
Cristina, sigur in curand
sunt inca un mormoloc
in asteptarea mormolocului
utica spune:
bobitamica multumesc pentru raspuns. Luna viitoare voi incerca si eu utrogestan. Luna aceasta am urmat un tratament cu ceaiuri...si branca ursului.
clau2006 da eu am ovulatia la 20 zile dar si cm are o durata de 35-36 zile. Conteaza cat este durata cm.
Ti-ai facut teste de ovulatie? Daca au iesit pozitive...atunci asta e.
Iti doresc un bebe cat mai repede.
clau2006 spune:
utica, eu am luat clostybegit din ziua a5 a
pana in ziua a 9 a. nu am facut teste de ovulatie ca in sibiu nici nu stiu farmacistele ca exista asa ceva .am monitorizat doar temperatura care in z 10 si 11a cm a crescut cu 0.2 grade si apoi a revenit la valoarea normala ca apoi sa creasca in Ziua 15 cu 0.3 grade. nu am facut nici ecograf deoarece medicul meu gineco e la iasi .e un pic mai dificila situatia mea,dar nu am ce face, asta e .
acum eu cred ca nici un am avut ovulatie deoarece acea secretie care apare de obicei la ovulatie la mine a fost ceva.....nici nu stiu cum sa explic,putina secretie si nu consistenta ca albusul.o sa fac un test de sarcina dupa data de 12.03, poate chiar mai tarziu deoarece am cm mai mult de 28 de zile,oricum multumesc de raspuns!dumnezeu e mare si poate o sa fac o surioara pt alex al meu. sanatate!
roxanaz spune:
exista deja capitolul 7 deschis aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=117542
Roxana