Obraji rosii-de la ce?
Fetita mea are 9 luni jumate si are de o sapt. 2 pete rosii, cate una pe fiecare obraz. Nu sunt aspre si nu par sa o deranjeze. Nu sunt de la frig ca in sapt. in care au aparut n-am scos-o deloc afara. In primele zile apareau si dispareau. Am fost cu ea la urgente intr-o noapte ca era ff agitata, plangea si nu vroia sa doarma. Cica avea rosu in gat si petele din obraji ar fi dermatita atopica. La recomandarea pediatrului luam zyrtec de 3 zile, i-am schimbat toata gama de cosmetice (i-am luat de la Mustela special pt. piele atopica), dar acum petele nu mai dispar, se vad incontinuu si nu vad nici o imbunatatire. Acum stau si ma gandesc ca poate ii face ceva rau si nu-mi dau seama. Poate sa fie vreo alergie la detergenti? Daca da, de ce ii apar pete doar pe fata? Ma poate ajuta cineva?
Raspunsuri
mirela.d spune:
Este destul de greu de stabilit daca este dermatita si care este tipul acesteia. Baiatului meu ii pareau pete care mai aveau un pic si sangerau pe umeri si la gat. Dupa vreo luna de schimbat sampoane si renuntat la creme, mi-am dat seama ca face alergie la capsele bluzitelor. Am remarcat ca petele erau mai intense la culoare si mai aspre acolo unde avea capsa in ziua respectiva. Am cusut pe dosul capselor un material moale si de-atunci n-am mai avut probleme. Deci dermatita de contact. Desi doctorita ne spusese ca il suspecteaza de dermatita atopica.
Nici un doctor nu-ti va putea spune la ce anume este alergic si vor merge si ei prin excludere. Incearca sa-i scoti cate un aliment cateva zile sa vezi daca acela este vinovatul. Schimba detergentul! Clateste hainele de doua ori! Incearca mai multe variante! Este posibil sa fie si de la aer chiar daca nu ai scos-o afara. In cazul in care persista indiferent de ce masuri intreprinzi, e foarte posibil sa fie dermatita atopica. Vezi ca exista deja un grup de mamici cu copii cu aceasta problema.
Ca sa nu disperi in cazul in care nu-i dai de cap, iti spun ca la mine a durat mai mult de o luna pana am realizat care este problema reala.
mcm spune:
Pete rosii am avut si noi in obraji cand ne-au iesit maselele. Probabil ca fetitei tale nu ii iese vre-o masea la 9 luni dar poate fi si un dintisor.
www.articoledepetrecere.ro