SALATE
Raspunsuri - Pagina 3
Marianar spune:
SALATA MIXTA DE CRUDITATI
Ingrediente:
4 morcovi
4 rosii
4 ardei grasi
o telina
o salata verde
2 castraveti
200g varza alba
200g varza rosie
Pentru sos vinegreta:
8 linguri de maioneza
o lingura de otet
400ml apa
sare, piper
Se curata morcovii si telina si se dau pe razatoarea mare. Salata si ardeii grasi se taie fideluta. Rosiile si castravetii se taie felii subtiri sau rondele. Varza se da pe razatoarea mare. Aceste cruditati se asaza pe un platou. Pentru sos se amesteca maioneza cu otet si apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca totul pana se omogenizeaza.
Pofta buna!
mamamariana spune:
Fetelor... m-ati salvat!
Maine am de dat o bbq party si nu stiam ce salate mai deosebite sa fac. Intrasem cu gandul sa deschid un subiect cu salate, poate-poate mi-a raspunde cineva pana ma scol de dimineata sa ma apuc de ele. Dar, surprise!!! Le-am gasit gata scrise.
Multumesc mult,
Mamamariana
osna spune:
salata de fasole
o conserva de fasole uscata,boabe (sau vreo 400g fasole uscata fiarta si apoi scursa)
o ceapa mare,tocata fin
un catel de usturoi
2-3 ardei grasi(colorati diferit; pentru aspect)
200g cabanosi,taiati felii
cateva frunze de salata verde taiate fasii subtiri
se amesteca toate intr-un castron si se toarna deasupra un dressing din 4 linguri otet amestecat cu 5 linguri ulei de masline,sare,piper,putin marar verde tocat.se lasa 30 min sa se patrunda.
osna spune:
salata de cartofi cu sunca si ceapa
1kg cartofi fierti taiati felii
100g sunca taiata cubulete si prajita scurt in ulei
2cepe
3-4 linguri otet
sare,piper,verdeata tocata ce aveti pe acasa(marar,patrunjel,busuioc.
se amesteca toate usor si se dau la rece vreo 30min.
sau in loc de salata putem face cartofi umpluti din aceleasi ingrediente:
se coc cartofii in coaja(trebuie sa fie ceva mai mari)
ceapa si sunculita se prajesc bine in ulei incins ,se condimenteaza si amesteca cu verdeata tocata.se lasa sa se scurga de ulei. cartofii se taie in 2 dar nu de tot si se pune umplutura la mijloc.
se servesc imediat.
Marianar spune:
SALATA DE OREZ BULGAREASCA
Ingrediente: 150g orez, 1 ceapa, 3 rosii potrivite, un ardei gras, rosu, 3 linguri ulei, patrunjel verde, o lingura de zeama de lamaie, sare, piper.
Orezul se pune la fiert. Cand este gata se pune intr-o ceasca sau castronas mic, pt. a-i da o forma frumoasa si se rastoarna pe farfurie. Ardeiul se coace, se curata de pielite si de seminte, se taie marunt, de asemenea rosiile. Apoi se pun intr-un castron, se amesteca cu ulei, zeama de lamaie, sare, piper dupa gust si se rastoarna peste orez. Deasupra se presara patrunjel verde.
osna spune:
Initial creeata de missiday
500 g paste spiralate(eventual colorate)
2 cepe taiate solzisori si tinute 1/2 ora in otet cu sare
2 ardei mari(rosu si galben)
500 g muschi afumat (sau pastrama de porc afumata) taiat(a) feliute subtiri
maioneza(mai multa sau mai putina, depinde de gust)
5 castraveti din otet taiati feliute
2 rosii(sunt in reteta originala, insa eu nu pun)taiate cubulete
1 borcanel capere
Se fierb pastele (eu iau Barilla), se scurg si se tin 5 min sub jet de apa rece.Se pun tote celelalte ingrediente(mai putin rosiile), apoi maioneza(eu pun un borcan mic de maioneza Gova), se amesteca se adauga sare piper si la sfarsit rosiile.
Noua ne place mult salata asta, sper sa va placa si voua!
O alta reteta pe care o fac seara(e gata imediat):
Pasta cu ton:
2 conserve mici de ton intreg(sunt ambalate cate 3, dar nu mai stiu cum se cheama)
1/2 ceapa(acum pun o legatura de ceapa verde si e delicioasa), taiata foarte marunt
2,3 linguri maioneza
suc de lamaie, sare , piper
Se marunteste tonul , se freaca cu maioneza si ceapa(tb sa fie pasta), se adauga sucul de lamaie, sarea si piperul si e gata!
(Tonul trebuie scurs foarte bine de ulei)
Inca o salata:
1/2 varza alba
1/2 varza rosie(mici ,amandoua)
1/2 telina(sau o telina mai mica)
2 morcovi
1/2 ardei gras
1 castravete mic de gradina
1 rosie
iaurt, 1 lingurita maioneza, 1 lingurita suc tomate
se razuie morcovul si telina,se feliaza restul(eu le bag in robotul de bucatarie), se adauga sare piper si sosul facut din iaurt, maioneza si suc de rosii
se lasa 5 min in frigider iainte de a fi servita
Missiday
osna spune:
Initial creeata de ionela-roxana
Poate pe unele dintre voi le intereseaza o salata care noua ne place foarte mult !
Ingredientele sunt: cartofi fierti si taieti cuburi , oua fierte si taiate felii , castraveti murati felii, ceapa solzisori la care se adauga sere , ulei si otet.
In locul castrav se pot pune si gogosari din conserva sau borcan sau vara se pun castraveti verzi si felii de rosii.Dupa placerea fiecaruia se pun si masline!
Pofta mare!
E o garnitura excelenta pt. fripturi1
Ione`
osna spune:
Originally posted by Veronicai
Salata greceasca
(Pentru 4 persoane - Timp de preparare: 15 minute - Nu necesita coacere)
Ingrediente:
2 castraveti mari
2-3 rosii tari
1 ceapa
1 ardei iute verde sau galben
2 salate verzi
200 g branza Feta
50 g de masline negre
Sosul:
patrunjel verde
2 linguri de zeama de lamaie
2 linguri de otet
5 linguri de ulei de masline
sare si piper
un fir de maghiran
Taiati castravetii in patru pe lungime, apoi taiati-i felii ceva mai groase. Taiati rosiile in felii, ardeiul in fasii, ceapa in rondele. Salata va fi taiata in fasii potrivite. Branza Feta trebuie taiata cubulete. Amestecati toate ingredientele cu maslinele si asezati totul pe farfurii. Maruntiti fin patrunjelul si amestecati-l cu ingredientele pentru sos. Stropiti salata cu sosul obtinut si presarati frunzulite de maghiran.
Salata greceasca
Ingrediente (pentru 4 persoane): o salata creata (rosie-maronie), un castravete mare, o rosie mare (bine coapta), 2 ridichi, o ceapa mica, 8 masline negre, 60 g telemea, 2 linguri ulei de masline, o lingura otet, 1/2 lingurita maghiran uscat (oregano), sare, piper.
Mod de preparare: Se desfac frunzele de salata, se spala bine, se lasa sa se scurga si se rup bucati, apoi se aseaza pe un platou.
¥ Se taie rosia cubulete, castravetii in bucati mai groase, iar ridichile si ceapa in felii subtiri. Toate, impreuna cu maslinele intregi, se imprastie peste bucatile de salata. ¥ Se taie branza cubulete de circa 1 cm si se adauga la celelalte ingrediente.
¥ Se pun intr-un borcan (care se inchide bine) uleiul, otetul, maghiranul, sarea si piperul si se scutura bine de tot. Sosul astfel preparat se toarna peste salata doar inainte de-a o servi. La ingredientele indicate mai sus, se mai pot adauga fasii de ardei gras si sardele.
Corina spune:
Am si eu o salata,de la o prietena frantuzoaica care noua ne place si e simplu de facut.
SALATA DE OREZ CU TON
250/300g de orez( orez care nu se lipeste la fiert) fiert in apa cu sare, se amesteca cu 3 sau 4 rosii taiate cuburi,o cutie de ton in ulei (tonul se sfarima cu furculita si se adauga impreuna cu uleiul),eventual putin piper.
Mestecati bine pentru ca uleiul sa intre in orez,altfel e cam sec.
Pofta buna!
Corina si Anna nazdravana
Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)
Marianar spune:
SALATA ITALIENEASCA
Ingrediente:
300g macaroane
2 morcovi
o telina
3 cartofi
verdeata
un pahar de sos de maioneza cu rosii
sare, piper, verdeata, boia dupa gust
cateva foi de salata.
Macaroanele si cartofii fierti se taie in bucati, dupa preferinte (cuburi, felii sau taitei). Se procedeaza la fel cu morcovii si telina, apoi se pun toate ingredientele intr-o salatiera si se adauga maioneza cu sos de rosii si condimentele. Se amesteca usor, se presara verdeata si se garniseste cu foi de salata.