SALATE
Raspunsuri - Pagina 2
osolita spune:
SALATA DE TELINA CU ANANAS
Ingrediente: 1 telina mare, 2-3 mere, 1 compot ananas, 1 cana miez nuca taiata marunt, maioneza dintr-un ou(se poate adauga lamaie dar nu se pune mustar)
Preparare: Telina se da prin razatoarea mare, la fel si merele. Apoi se adauga ananasul taiat cubulete mici si nucile taiate. Se sareaza dupa gust, se adauga maioneza si se amesteca. Se mai poate adauga suc de lamaie pentru a deveni mai acrisoara.
Dana P spune:
Bine ca v-am gasit. Sunt nou cazuta in acest castron al mancaciosilor.
Eu prepar o salata delicoasa cu care mi-am uimit toti musafirii. Sper sa va placa si voua.
Necesar: o vanata mijlocie, o ceapa, 2 catelusi de usturoi, un ardei grasun, o cutie de branza cu smantana.
Se caleste vanata, se raceste. Se caleste ceapa cu ardeiul si usturoiul, se condimenteaza dupa pofte, eu presar si putin cimbru. Se racesc si astea.
Se amesteca totul: vanata cu celalat maglavais si branza cu smantana.
Pentru servit eu folosesc rosii, pe care le ghiftuiesc cu o asfel de umplutura. Pofta mare, sper sa va placa.
Marianar spune:
SALATA SPANIOLA
Ingrediente:500g cartofi, 7-8 sardele, 100g maioneza, 4-5 catei de usturoi, sare.
Se fierb cartofii in coaja, iar intre timp se prepara un sos: Se zdrobesc cateii de usturoi, se toarna peste ei 2 linguri de apa si se lasa sa se limpezeasca. Separat se pun intr-un castron cartofii curatati de coaja, taiati felii, amestecati cu sardelele maruntite. Peste cartofi se toarna zeama de usturoi, maioneza si sare dupa gust. Se amesteca, apoi se asaza pe un platou.
Pofta buna!
Taty spune:
Ada, eu fac maioneza cu ulei de masline! Bineinteles ca nu iese asa buna ca cea clasica, dar daca esti obisnuita cu gustul uleiului de masline e o.k. De asemenea, pt. a inmulti pun citeva linguri de iaurt! Chestia ca asta o inmoaie si nu poate fi folosita la ornat, dar in rest...apropo, eu am inlocuit total uleiul de floarea soarelui cu cel de masline si ne-am "educat" gustul. Problema e cind mai vine cineva in vizita si se mira de "ciudateniile" astea! Dar, vorba cintecului: cine la urma mai bine!
Tatiana
nelia spune:
De citiva ani noi am inlocuit definitiv maioneza clasica cu una facuta cu iaurt pe care o folosesc peste tot. Folosesc un galbenus fiert si unul crud, pe care le frec cu putin sare, o lingurita de mustar si putin ulei de masline pina se face totul o pasta omogena peste care torn iaurt dupa gust si la sfirsit putina zeama de lamiie. In functie de salata pentru care prepar acest dressing, pun ierburi si alte condimente. Pentru ornat frec galbenusurile cu mai mult ulei de masline si pun mai putin iaurt. Daca este o salata care nu merge cu mustar, renunt la el, dar pun pe linga iaurt si putina smintina.
Cornelia, mamica Agatei
osna spune:
am printat toate retetele de salate pe care le-ati scris aici.cum eu una mor de cald cred ca numai asta voi face de mancare.
va scriu o reteta de salata de carne pe care am invatat-o in romania concediul asta.
200g piept de pasare fiert sau sunca de praga se amesteca cu 3 oua fierte tocate marunt,putina maioneza,un castravete murat tocat marunt,sare,piper,marar.
se amesteca toate si se serveste simpla sau ca garnitura la cartofi.
Crystinne spune:
Iaca va dau si eu niste retete de salate luate dintr-o carte nemteasca.Eu le-am facut si sunt nemaipomenite.
Salata cu ton si caperne
Carne, 4 rosii (taiate rondele ce se aseaza pe marginea platoului, iar in mijloc, carnea capernele si restul ce urmeaza), 2 cepe (taiata pestisori) , 1 doza ton, kapern, patrunjel sau busuioc
Sos : 3 linguri otet de plante ; 1 ling.mustar, sare, piper alb, putin zahar, 6 ling ulei
Salata cu fasole boabe rosie (mexicana)
Orez fiert si scurs, fasole rosie boabe (aici se gasesc in cutii), porumb , ceapa (pestisori) peperoni (unul verde si unul rosu) 250G sunca sau carnati taiati rondele
Sos: 4 L otet vin, sare, 2 L ketchup, 7 linguri ulei masline, chili - pulbere
Salata
Orez fiert si scurs, Carne taiata marunt (peste sau pui) 2 ardei verde (taiat cubulete) ; porumb (din conserva) ; 4 rosii (taiate cubulete)
Sos: patrunjel (1 legatura) ; sare, piper, un pic zahar, 4-6 linguri ulei; 3 linguri otet; maioneza
Alta salata
Rosii, praz, carne taiata marunt (peste sau pui) orez, marar,castraveti murati,ardei rosu
Sos : 2-3 linguri mustar putin iute; 3 linguri otet de mere sau vin alb; 2 linguri sos de castraveti; piper, 6 linguri ulei masline; sare
Pofta buna!
gtania spune:
Va spun si eu o salata cu ton
De preferat este ton in apa(se pune la scurs sise face o pasta din ton), masline taiate cubulete mici, tulpina de telina taiate marunt, maioneza, sare, piper, mustar. Reteta mi-a dat-o o koreanca, este delicioasa.
Sa auzim numai de bine
Tania
Dana P spune:
Salata de conopida
1 conopida, 1 catel de usturoi, 2 linguri maioneza, sare, piper, marar.
Buchetelele de conopida se fierb in apa cu sare, se scurg, se races ci se toaca marunt (cat puteti). Se adauga usturoil pisat, condimente si mararul tocat, la final se leaga cu maioneza.
Catalin spune:
Cioc-cioc... imi dati voie?
Fara sa am pretentia ca respect regula celor mai buni bucatari (barbatii, adica ) am o propunere de salata numa' buna pentru poftele domniilor voastre!
va recomanda SALATA MARINARULUI
Fie vorba, nu stiu sa va spun cantitatile exacte, din simplul motiv ca fiecare si-o face dupa gust; mai importante sunt ingredientele:
- cartofi fierti taiati ca pentru orice salata,
- bucatele de peste afumat (merge bine macroul sau scrumbia),
- ceapa taiata dupa pofta inimii, placerea ochiului si savoarea gustului,
- masline negre,
- putin ulei de masline.
Daca doriti, iese buna si daca adaugati un gogosar in otet, sau oua fierte (desi s-ar apropia periculos de mult de salata orientala!!!) insa nu ma bag peste preferintele voastre. Fiecare poate sa puna ce doreste, eu am facut-o de multe ori numai din ce v-am spus si mi-a iesit... mniaaaaaaaam!!!!
Pofta buna!