Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (19)
Raspunsuri - Pagina 16
bubu05 spune:
Monica, si eu la fel!
Pai sa vedeti ce am facut: mama pusese cateva borcane de visine cu zahar pt. prajituri si mi-a dat si mie unul mare, dar le-am halit pe toate cu lingura din borcan , apoi i-am mai cerut unul si am facut praji cu visine si acum nu mai are, le-a terminat...la vara asta fac si eu, imi pun borcane sau in congelator neaparat!
Mie imi place combinatia de crema de ciocolata si visine
Hai ca o sa le visez la noapte , iar in ultimul timp am devenit extrem de pofticioasa!
Oana 28+ cu bb Stefan si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze
Balbina spune:
Prajitura cu morcov
Se face simplu, dar are un gust, hmm, sa-i zic specific. Pe mine nu m-a dat pe spate. Desi! A treia zi (da, au ajuns citeva bucatele si pina in ziua a treia ) devenise bunicica. Asa ca poate merita sa o faceti si sa o uitati in frigi 3 zile poate va place si voua
Pentru blat:
3 oua
0,5-1 pahar zahar
150 g morcov dat pe razatoarea mica
1 pahar faina
1,5 lingurita praf de copt
Pentru crema:
In reteta originala scrie de smintina batuta cu zahar si o lamiie maruntita, dar puteti pune ce crema vreti. Eu am folosit iaurt indulcit cu zahar pudra.
Ouale se bat spuma cu zaharul. Morcovul ras se stoarce bine in mina (trebuie sa ramina 100 g), se adauga la oua, apoi se incorporeaza faina cernuta cu praful de copt. Se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la foc mediu (180 C) pina se rumeneste (vreo 30 min). Dupa ce s-a racit, se taie pe grosime (eu am copt intr-o tava mai intinsa si am suprapus doua jumatati de blat), se unge cu crema intre blaturi si deasupra. Se lasa peste noapte la rece.
POZA www.good-cook.ru/tort/tort_323.shtml" target="_blank">sursa
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
monica-elizabet spune:
bubu, si soacra mea pune tot la fel visine in borcan cu zahar si parca ceva aspirina...dar anul asta nu a pus asa de multe...de-aa am ajuns sa cumparam(si nici nu se astepta sa venim acasa)
dar astea de am pus eu ochii pe ele si le cumpara la 2-3 zile de cand am venit acasa sunt la un pret f bun si sunt super bune...adica destul de intregi, fara samburi...costa doar 4,5 Ron...pe aici pe la mine prin cartier le-am gasit si la 7,5 Ron dar am luat ca deh...stiu ca aproape 1 an nu mai pup visine
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
Balbina spune:
Oana, eu mi-s putoare de felul meu, nu stau nici platita sa scot simburii la visine, decit vara in mod expres pentru o prajitura. Dar sa fac rezerve, nici vorba ! Ma bucur mult ca am gasit visinele astea in billa, nici treaba n-am, oricind am pofta de visine, ma duc si-mi cumpar. Imi aduc aminte, cind eram fata mare la mama acasa, in fiecare vara scoteam simburii la galeti de visine... cred ca mi-a ajuns pentru toata viata
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
Balbina spune:
Moni, ai grija cu aspirina, sa nu dai la copii conserve facute cu aspirina, cred ca stii.. si nici la gravidute.. nu zic ca ar fi cazul la tine, dar iti zic, in caz ca nu stiai Astea de care zici par sa fie aceleasi visine, si cele pe care le cumpar io sint mari, fara simburi si cam tot atita costa.
Intrebai de bucate cu visine: ei bine, pe primul loc pentru mine ar fi clatitele cu visine si frisca, e unul din deserturile mele preferate! Mai poti face placinta, strudel, tort, prajitura, coltunasi cu visine. Mai stiam un tort, reteta ruseasca, in traducere denumirea ar fi "visina beata" Se taie capacul de la un pandispan cu cacao, se scoate miezul, care se marunteste si se amesteca cu o crema de frisca si cu niste visine tinute in visinata/rom/whiskey citeva zile. Apoi se umple pandispanul, se pune capacul si se glazureaza cu cioco. Am facut si eu odata, dar nu sitn amatoare de fructe in alcool, asa ca tortul l-au papat musafirii si l-au laudat.
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
monica-elizabet spune:
natalia, te rog frumos spune-mi pentru clatite cu visine si frisca...ce "tratament" special trebuie sa le aplic visinelor astora congelate? ca totusi ele sunt cam acrisoare pentru a fi puse asa simple in clatite...
ce mi-a placut reteta cu visina beata
multam anticipat...hai ca am zapacit subiectul...scuzeee
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by Balbina
Prajitura cu morcov
Natalia,arata bine prajitura.Dar nu stiu de ce ma asteptam sa fie portocalie.
Amira, Robert si mami Miha
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...
Balbina spune:
Monica, nu tre sa le faci nici un tratament la visine, cel mult sa le presari cu un pic de zahar. Dar dupa mine, nu e nevoie. Aici sta tot farmecul: visina acrisoara in combinatie cu frisca dulce da un gust beton! Pui un rind de visine pe fiecare clatita, asa congelate, dar neaparat fara simburi, si rulezi. Poti unge putin clatita cu frisca inainte de a pune visinele. Fiecare rulou il pui pe un platou. Pun un strat de rulouri, ungi din abundenta cu frisca, si tot asa, pina termini clatitele si frisca. Traditional, se face o constructie de genul asta, se unge toata suprafata cu frisca si se presara cu ciocolata rasa sau cu cacao. Am mai scris, e un desert traditional in Basarabia, se face aproape la orice masa festiva.
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
mariussimiuc spune:
M-ai zapacit cu visina beata!
Amira, Robert si mami Miha
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...
Balbina spune:
quote:
Originally posted by mariussimiucquote:
Originally posted by Balbina
Prajitura cu morcov
Natalia,arata bine prajitura.Dar nu stiu de ce ma asteptam sa fie portocalie.
Amira, Robert si mami Miha
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...
Pai e mai portocalie decit un pansipan obisnuit. Poate aparatul meu e sau poate morcovul meu era mai anemic
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda