Cum sa decorez/zugravesc o camera de copil?

Cum sa decorez/zugravesc o camera de copil? | Autor: lbelciug

Link direct la acest mesaj

Hello!
Visez la momentul cand ma voi muta la 4 camere si fiecare din baietii mei va avea propria camera. Vreau sa le zugravesc si decorez camerele adecvat varstei lor si desigur in mod placut si practic. Imi place mult emisiunea SOS casa si chiar ma inspira, chiar daca proiectele lor se bazeaza pe doleantele proprietarilor.
In principiu as vrea sa zugravesc camera in 2 culori (fara personaje din desene caci ar incarca prea mult peretii), sa o incarc cu cele necesare (pat, dulap, spatiu pt jucarii) iar restul sa fie loc de joaca.
Am cautat pe net, insa n-am gasit mare lucru. Mi-ar fi utila cred o carte care sa-mi arate proiecte de unde sa ma inspir. Voi aveti asa ceva? Eventual in format electronic?
Voi cum ati proceda in locul meu? De unde sa incep?
Multumesc.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/" target="_blank">Poze din Octombrie

***Diverse utile pt bebici***

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

eu zic sa incepi cu un drum pina la Ikea, macar pentru inspiratie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Natasa, am fost la Ikea, insa mai caut si alte surse de inspiratie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

da un search pe google dupa' baby room', selecteaza - images, si o sa-ti apara o multime de poze cu camere de copii.
te poti inspira de acolo. dupa aia adaptezi ce vezi la preferintele tale.
la baietel merg multe culori, mai putin roz si rosu cred:)
poti face jumate peretele o nuanta deschisa - si partea dejos una mai inchisa, sau combini cu tapet, sau doar bordura de tapet. sunt multe variante

Coraly si Sergiu (3 ian 2005)

poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Super idea, Coraly!
Multumesc mult! Chiar am gasit ceva f dragut.

PS: te mai asteptam sa scrii la subiectul nostru comun!

Mergi la inceput

Invit aici toate mamicile care doresc sa amenajeze o camera pt copii de +1 an, sa schimbam idei si informatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ckristina spune:

liviana, buna treaba....
eu inainte sa nasc am pus tapet in camera fetei;e crem cu ursuleti; e cam incarcat si nu pot decat sa pun in rest ceva simplu; stiu ca vreau sa fac si tavanul tot intr o nuanta de crem ca cea de pe tapet pentru ca la mine camerele sunt mai inalte si nu vreau sa se iarda fata in spatiu.

candva am citit despre amenajarea camerei ca trebuie sa faci schimbari la 7 ani.
-0-7 ani cu mobila mica,nu inalta(pt ca ia din personalitatea copilului) si cu mult spatiu de joaca
-7-14 ani se schimba mobila pe ca nevoile copilului sunt altele;incepe scoala, are nevoi de loc pentru teme, un calculator
-14-21 e deja adolescent si are nevoie de o schimbare,
-dupa 21 cred ca o alege singur

www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)

Mergi la inceput

ckristina, pune te rog si niste poze cu cam fetei. E buna ideea cu tapet, am vazut si eu la fata nasei ceva de genul asta si arata tare bine. Eu insa la pereti as vrea doar sa le dau culoare (sa combin 2 culori) si sa atarna de ei diferite obiecte colorate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauradi spune:

Uite si aici niste poze http://www.slava. ro/ mobila/ tineret. html,fara spatii.Poate iti place ceva.

Laura si DUCU (29.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Am vazut la cineva o varianta interesanta de camera de copii. Avea peretii albi, mobila- strictul necesar si copiii (2 fete) aveau voie sa deseneze si picteze pe peretii din camera lor (in restul casei....era vai de ele daca o faceau!). In fiecare an, parintii dadeau cu trafaletul un rand nou de alb peste "operele de arta" si camera era ca noua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_So spune:

Si eu voiam pereti colorati, acum trei ani, cand a aparut nr.1. Dar am avut numai experiente triste cu mesterii, asa ca am renuntat sa mi-i mai zugravesc. Stiu ca exista studenti la desen, diversi decoratori care-ti pot desena pe pereti personaje cunoscute din desenele animate.

Dar de ce sa nu-i intreb si pe copii cum ar vrea sa arate camerele lor? Asa ca in primii doi ani am decorat cum am crezut eu, insa m-am ferit de solutii definitive, la care sa nu pot renunta apoi. Asa ca am lipit pe pereti abtibilduri, dar, atentie, mie mi-au ramas urme si tot a trebuit sa zugravesc ca sa nu se vada. Mobilierul a fost doar cel minim necesar: patut, masa de infasat (cu cada si sertare pentru haine) si patul meu.

Acum ma bucur ca am facut asa, fiindca nr 1 a crescut si am observat ca-i plac printesele. Am gasit in carrefour autocolante cu printese pe care le-am lipit pe unde am crezut eu ca nu raman urme. Intre timp am observat cate jucarii si haine s-au adunat, si-mi trebuia un loc unde sa le pun. Ca sa nu mai spun ca a aparut si nr 2, deci am demarat operatiunea camera. Am facut un dulap mare, mare, care la partea de sus are "creneluri" ca de castel, dupa care stau asezate papusile si maimutoii. Cand stai in pat, chiar ai impresia ca te saluta, de acolo de sus. Ca sa nu le fie urat, am pus printre ei niste lampite de la ikea, cu baterii, care lumineaza.

Nu puteam sa renunt la masa de infasat, dar nu se mai potrivea. Asa ca i-am luat alta salteluta si i-am lipit din loc in loc autocolantele cu printese (se vand la suluri de 5 m si sunt de foarte buna calitate, se pot lipi si dezlipi de mai multe ori). Se gasesc si cu winnie pooh si cu alte personaje.

Nici lampa pe care o aveam nu mai mergea, dar nu puteam sa iau alta. Am luat niste lampite tot de la ikea, in forma de floare si de buburuze, si deasupra lor, ca sa maschez niste gauri vechi de cuie, am atarnat niste albinute. Cand te uiti, zici ca vin albinele la flori. Mai am de atarnat niste fluturi de vechea lampa: pe fluturi i-am facut eu impreuna cu nr 1, din hartie creponata, cu capete de lemn si trupuri de sarma moale (sa nu va inchipuiti ca le-am facut eu capetele si trupurile. Exista un magazin minunat in piata victoriei care vinde rechizite de gradinita foarte ieftine si bune, le-am luat de acolo). Si o sa-i atarn cu fire transparente de guta, iar nr 1 e foarte mandra ca-i expun 'opera'.

Pana la urma n-a mai fost nevoie sa colorez peretii ca sa inviorez camera: pe un perete e dulapul (castelul, scuzati) pe unul voi face la anul paturile suspendate, pe altul sunt florile si albinele si pe altul, fereastra. Si gata.

Mergi la inceput