retete arabesti/ramadan? ( 2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

principe,pina vine amoodia iti zic eu ca are ceva probleme cu netul.De aia intirzie!
si eu astept cu nerabdare reteta desi nu cred ca pot sa o fac aici.
Mai am o speranta la socrela,poate vorbesc cu ea zilele astea desi cred ca e ff ocupata .

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

buna fetelor,
ieri cand am fost la cumapraturi mi-am mai luat "materie prima" sa mai fac din retetele date de voi...dar trebuie sa fac poze si sa vi le arat sa-mi ziceti daca astea or fii sa nu stric degeaba
tot ieri am facut niste Lahmeh Beajin(langa cartofi prajiti si salata de varza)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri/photo#5117203912193938962
si pe langa lipiile mari pe care le fac de obicei am facut si pentru ruxi niste lipii mici si dragute(ca am vazut la magazin si m-am gandit ca o sa-i placa...si asa a fost)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri/photo#5117203791934854658

acum sa va zic si arat ce am luat...linte,
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri/photo#5117458889029776258


naut
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri/photo#5117458777360626546

(dar toate tari...boabe deci trebuiesc fierte ca sa fac ceva cu ele si

niste grau pisat
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri/photo#5117459009288860562

dar totusi asta cred ca-i prea marunt...e aproape cum sunt taratele...nu gasesc si pace "graul verde" si ma oftic de mor pe voi ca-l gasiti asa usor pe asta scrie ca-i pentru niste chiftelute kibe se numesc...astept sa-mi ziceti daca-s bune sau nu si cum as putea sa le fac...pentru naut stiu ca este reteta aceea cu iaurt, dar pentru linte care era? oricum am sa mai citesc din urma...sa vad ce si cum

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

monica,bravo-ti-ai luat materie prima sa-ti ajunga.sa nu care cumva sa arunci ceva.toate sunt perfecte.
cu nautul sunt mai multe retete-poti sa faci si hummus-si iese mult mai bun decat cel cumparat gata facut in cutie.poti sa mai faci un fel de salatica,se numeste balila- cu usturoi,ulei,sare si pin(optional).daca ai oala sub presiune il poti fierbe f. usor.daca nu ai trebuie sa-l inmoi de cu seara in apa cu o lingurita de bicarbonat si-l fierbi a doua zi ca pe fasole,pana boabele devin f. fragede.hummusul fiert se mai foloseste si la moughrabye(daca o sa gasesti si boabe din astea) si la o mancare cu grau de care ai luat tu-care se numeste burghul bi dfeen .
pt. linte-este exact ce folosesc eu la mujadra,varianta libaneza.in reteta asta eu pasez f. fin lintea si iese excelenta si pt copilasi.sa nu mai zic de fierul ce-l contine.

burghul este iar f bun.se foloseste la kabe-care e de 2 feluri-chiftelute exact ca pe punga sau in tava ca un sufleu.se poate face cum am spus mai sus si burghul be dfeen(grausor,bucatele de carne,ceapa si boabe de hummus-o bunatate) si se poate folosi si la tabouleh-desi pt. asta e nevoie de graul asta dar o idee mai fin.dar nu-i problema,il poti inmuia bine in apa si folosi si pe asta.

daca vrei sa faci ceva din ce-am enumerat mai sus,spune-mi ca sa-ti dau reteta si instructiunile exacte.

am scris o gramada.vreau doar sa mai spun ca azi am facut booza arabe-inghetata araba -de te lingi pe deshte.abia astept sa inghete.din pacate e nevoie de 2 ingrediente care nu cred ca se gasesc in Romania.

I've gt you under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

ura!!! ce ma bucur ca-s bune produsele cumparate
saru' mana Ortansa ca m-ai lamurit ce si cum
pai ma mai intrebi daca vreau retete noi(e ca-n vorba aia calule mananci ovaz?) ...sigur ca le vreau(cand poti tu si cand ai timp....nu-i graba)...nu vreau sa va stresez , multumesc anticipat dau si-un
moama...inghetzata zici? 100/% naturala, fara prafuri? ca eu doar de-asta am facut pana acum... sa ne arati o poza macar acolo s-o savuram si noi
deja ma gandesc sa bag nautul la inmuiat


monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

am copiat HANNEN,eu nu ma grabesc cu cirnaciorii.


monica,pot sa-ti dau o reteta de mincare cu naut ..mie-mi place taaaaaaare.
si eu fac kibe,de fapt eu de cind am invatat sa fac kibe nu mai fac piftele sau pirjoale,au mai mare trecere la baietoii mei kibele.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Ortansa, sar'mina de reteta, stiam de fatta, insa fara iaurt,doar cu zama de tehina ,o sa-ncerc si varianta asta
Azi trupa a halit supa de adas rosu (parca am vazut reteta in urma?) si cornulete ca ale Monicai cu Nutella si dulceata de afine. Of corz ca juma' de coarne au disparut in scurt timp, astept cintarul sa vaz ce zice, n-am infulecat decit fro' zececoarne
Supa de adas rosu eu o fac asa:
-o ceasca de 150ml de adas rosu o clatesc in citeva ape
-1 ceapa tocata cit mai fin se prajeste in ulei in cratita
-condimente:chimion, turmeric, coriandru(pudra) cite un virf de cutit, se adauga peste ceapa la prajit
-se arunca si adas-ul peste ceapa si se caleste 2-3 min, dupa care se adauga apa calda cam 1.5-1.7l si sare dupa gust
-se lasa la foc moale cam 1/2 ora si se incearca boabele sa fie bine fierte
-de aici poti sa lasi supa asa cum e sau o poti da prin blender si poti pune suplimentar cind se serveste ceapa prajita.
Eu o las asa cum e, n-o mai dau prin blender
Se poate servi calda/rece, optional cu crutoane

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Am mai dat de un site..Poate unele dintre voi il stiu:
http://www.gustos.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

multumim dodo...uite am gasit o reteta super simplissima aici
http://www.gustos.ro/retete-culinare/mancaruri-cu-carne/file-arabesc.html

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Ortansaaaaa...este dementiala mancarica asta cu naut...cand il fierbeam si-l tot gustam(pentru ca este prima data cand gatesc naut) ma gandeam ca nu o sa aibe asa mare succes...dar a mancat si alex de-a spart
Fate libaneza fara carne
AICI
multumesc de reteta...nu stiu daca chiar asa trebuie sa arate fiindca nu am vazut-o inainte dar este bestiala

PS.m-am straduit sa ascund linkurile sa nu va mai stresez ochii...multumita lui dory si cris am reusit, daca era dupa mineeee....

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

monica, dementiale lipiile de casa! am facut prima reteta, cea fara malai, mi s-au parut o minune.
am insa nevoie de ajutor - vroiam sa fac saorma, iar supermarketul arabesc pe care il stiam s-a desfiintat. unde oare as putea sa gasesc carne gata pregatita, pasta de susan si alte minunatii mai putin obisnuite?

Mergi la inceput