retete arabesti/ramadan? ( 2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

quote:
Originally posted by noni930

quote:
Originally posted by Ortansa

quote:
Originally posted by noni930

Ortansa, am si eu on intrebare:"muguri de pin"=pine nuts?
Mersi.




da,despre pine nuts e vorba.

I've gt you under my skin

OK, multumesc pentru lamurire. Asa m-am gindit si eu. FYI - sint seminte, nu muguri.






banuiam eu ca ma testezi.ai dreptate,termenul e gresit .si eu l-am prins de pe vreun forum de undeva si cred ca mi-a placut mai mult cum suna.

I've gt you under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

salata de vinete(in care am pus in plus fata de ce-ai zis tu hannen, o linguritza rasa de lapte praf fiindca se cam innegrisera vinetele la copt) si stiam eu de la socrela mea ca asa se fac iar mumoase
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri/photo#5116853850698726242


kataif...reteta Ortansei
(umplutura a fost cu branza dulce si crema de cioco)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri/photo#5116854486353886082

rulada cu umplutura de nuca de cocos, alune si miere deasupra)...reteta hannen
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri/photo#5116854868605975442
si un bonus
mini eclere
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri/photo#5116855448426560434

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

amoodia,
da vreau,asta este.
multumesc muult

fetelor,trebuiti sa fiti legate de miini,voi ma innebuniti de tot cu atitea bunataturi...cind sa termina ramadanul??? ca eu deja nu mai pot.

monica,

daca vrei sa-ti dau reteta de cirnati ,tre' sa-mi dai reteta de la rulada de carne(cred ca e carne ,si are si albus de ou,cred ca e albus) pe care o ai in fotografii.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

gata...s-a facut
se alege un mushiuletz (de porc mai mare, sau unul de vita, pot sa fie si mai multe bucati de piept de pui) si se "decupeaza" astfel incat sa se obtina o bucata relativ dreapta...apoi se acopera cu o folie de plastic si bate cu ciocanul de snitele putin cate putin pana se face subtire. pana in 1/2 de cm...
Umplutura
eu am facut-o din ficatei, cred ca maxim vreo 250 gr pe care i-am calit putin, apoi i-am tocat, am dat pe razatoare o ceapa,un morcov mic, 3-4 catei de usturoi pisati, le-am calit, le-am amestecat cu ficateii, am adaugat sare piper, marar taiat marunt, 1 ou crud batut...daca compozitia este cam moale poti pune 1 lingura de faina dar te orientezi ...intre timp am fiert 3 oua mai tare, le-am decojit...
am asezat umplutura peste muschiuletul de porc, am rulat o data apoi am asezat si ouale pe mijloc si am rulat in continuare...apoi am prins cu scobitori din loc in loc si am pus rulada la cuptor in forma de cozonac , am pus apa pana la jumatatea formei,o foaie de dafin, cateva boave de piper si putina sare pentru vreo ora poate si mai bine si am tot rotit-o cand pe o parte cand pe alta

intre timp am facut repede repejor si o "imbracaminte" pentru rulada
am folosit coca de la cornulete moi si pufoase(de la fetele de pe culinar)
adica:
1 pliculetz de drojdie uscata
1 linguritza rasa de sare
2 linguri de miere
250 ml lapte
500-550 gr faina
25 gr unt
drojdia se pune intr-o cana cu 2 linguri de apa caldutza si se lasa acolo pentru 15 min.
se topeste putin untul, laptele sa fie caldutz, se pune sarea, mierea si se adauga drojdia si faina cate putin...se framanta si se lasa la crescut(o poti face dinainte sa aibe timp sa creasca cat este rulada la cuptor)
dupa ce rulada este gata se scot scobitorile, se intinde aluatul si se infashoara rulada in el, se unde cu galbenush de ou se presara putina sare eu parca am pus si niste cimbru(nu mai tin minte) si se mai da la cuptor pana cand aluatul este copt(devine auriu)
se taie si se papa cu pofta maaaare


poza cu rulada intreaga

http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri/photo#5110110069194881682

poza cu sectiune de rulada

http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri/photo#5110114475831327458
sper sa intelegi ce am scris ca sunt "teroristii" pe capul meu...daca nu intelegi ceva pliz sa-mi zici, ok?

EDIT: ca stiam sigur ca mai vreau sa scriu ceva dar roza e in floare...
poti sa umplii cu orice...spanac, ciuperci, chiar si cu omleta, orez cu legume

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

dragalasa de tine,dupa ce ai muncit sa gatesti ptru cina ta copiaoasa,mi-ai scris si reteta.tu trebuie sa mai astepti cirnatii ca inca dorm,miine vine reteta.


o zi buna cu un ajun usor!

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

monica,da' tu esti chiar harnica mai.dintre toate cel mai tare si mai tare mi-au placut minieclerele


eu azi am prajit peste proaspat(ton) si am facut sosul tarator de care ziceam si lipie prajita.o bunatate,desi cam multa prajeala.

I've gt you under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

buna fetelor,
iar ma laudati, multumesc mai am mult de invatat si de experimentat de la voi
principe, stai linistita ca nu ma grabesc sa fac carnaciorii nu am matzele cumparate si nici nu se preconizeaza cel putin pana sambata ca ajung pe-acolo sa iau cand poti tu...nu-i graba...
Ortansa, las ca daca-i peste cel mai bine merge prajit
eu azi cred ca nu mai fac nimik...cel putin pentru pranz ca mai am cate ceva...pentru diseara sa vad ce construiesc...inca sunt in cautari
va pup pe toate

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

monica,
reteta de cirnaciori o sa o scrie Amoodi,asa a promis.
spor la bucatareala.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:


in zona - de data asta copiez retete
Monica,gospodina-harnicuta indexul de la inceputul capitolului Felicitari!

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Ce faceti gospodinelor?
Eu am citit la subiectul "egipt-in septembrie" si salivez la greu.Mai trag si aici un ochi si gata
Ce pofte m-au luat.M-am consolat cu niste fursecuri cumparate de soatza!
Eu azi le-am facut supica,friptura de mielut ,am facut si putina mulukhie(tot supa,da` de buruiana) am fript si doi pesti pt. cupiii,salata de vinete (baba ghanoub) si un alt fel de salata de vinete pt. "soatza".
De fapt nu stiu cit de corect e zis "salata".
Am sa va dau retzeta.
Se face din vinete mici.Se prajesc in ulei sau se fierb in apa(eu la bag intr-o punga la microunde si le tin acolo pina sunt gata)
Asa,dupa ce le-ati prajit(sunt cel mai gustoase prajite,dar deh,tiu la silueta)/fiert sau aburit la microwave le scoateti .Pe cele prajite pe servetele absorbante.
Le crestati adinc pe mijloc si le desfaceti,puneti sare si dupa ce se racesc le puneti in mijloc usturoi pisat(din belsug),pasta de ardei iute(daca nu aveti merge doar piper iute rosu) ,le inchideti si deasupra stoarceti o lamaie.Cea mai buna e lime(aia mica ,verde).
Asa,dati la rece si papati la masa alaturi de o friptura ...orice!
Sunt super!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput