retete arabesti/ramadan? ( 2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

dodo,am o reteta cu iaurt,f. simplu de facut si cu f. putine calorii.ii zice Fate,cred ca s-a mai dat o reteta,numai ca asta e Fate libaneza,fara carne.

-o lipie mare se baga in cuptor,pana devine crocanta si aurie
-se piseaza 2-3 catei de usturoi
-se incalzeste o cutie de naut boabe(fiert) cu tot cu zeama
-muguri de pin
-putin unt
-iaurt


Lipia se faramiteaza intr-un platou mai adanc(sau tava).Exact inainte de servire,zeama de la boabele de naut se amesteca cu usturoiul pisat,sare dupa gust si 2-3 linguri de ulei de masline. Se toarna peste crutoanele din lipie si se amesteca putin.Se adauga si boabele de naut.se toarna iaurt din abundenta.Se calesc 2 linguri de muguri de pin in 2 linguri de unt pana devin aurii si se arunca peste iaurt.In farfurie se mai potriveste de sare daca e nevoie.E delicioasa si super usoara,tocmai buna pt. zilele calduroase.Se poate servi cu cartofi prajiti.


este o reteta secreta,putini libanezi stiu de ea,desi le place la nebunie:-D


am reteta de Um Ali,n-am facut niciodata,dar pot sa o scriu mai tarziu.


Hanen-nu stiu despre ce reteta zici,se aseamana oarecum cu Sayadie,mai putin salata de care zici.la sayadie se face un sos,din tahina,ofcarz:-)


eu ma duc sa vaz ce pot gati:-),n-am inspiratie deloc.


I've gt you under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Ortansa,lasa ca pestele-i baza ,ala-i bun de mori!Sincer nu-mi mai amintesc daca se face tahina ,dar daca ma gindesc mai bine ...parca era si tahina .Ouf,ma lasa memoria!Am sa intreb omul dar nici el nu-i de mare ajutor,aseara ne chinuiam sa ne amintim numele unui preparat care se maninca de Eid.

Cuscra ia zi tu numele daca-l stii.Ai mincat vreodata in egypt o "placinta" cu lipie subtire tare(speciala) care se inmoaie in supa concentrata,deasupra se pune orez (am impresia ca se alterneaza straturile) si in "virf" sos de rosii?
Cum o "cheama"?Pe noi ne-a lasat memoria.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

pun si aici reteta de Mouhamara

Mouhamara
-1/2 kg nuci macinate
-1 pahar ulei de masline
-1 ceapa mare rasa fin
-1 lingura cumin sau nutmeg
-2 linguri ardei iute(rosu) tocat marunt,facut pasta
-1/2 pahar sirop de rodii(pomegranate syrup)
-2 linguri zahar
se amesteca toate,pana se obtine o pasta.se pastreaza in tuperware la frigider.

merge cu orice friptura.

I've gt you under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

wow ce vrednicute ati fost azi si la gatit si la scris retete...
eu am facut salata de vinete dupa retele voastre, ardei copt si multe legume la cuptor cu bucatele de carnita.
nu am cum sa pun poze fiindca scriu de pe pc-ul lui alex(al meu e in reparatii capitale)
fate-ul suna tare bine abia astept sa-l incerc
va pup pe toate
sa aveti o zi minunata

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

tocmai am prestat kataif-ul...o minunatie
mi-a iesit un picutz cam groasa cumpozitia, adica nu prea curgea klumea din ibric, dar m-am descurcat ca sunt fata mare si ca de obicei abia am mai prins cateva in poze...Ortansa ai uitat sa-mi zici sa fac portie dubla daca vreau sa si ramana
multam fain de reteta sigur am sa o mai fac
acum am in plan rulada aceea ca din foaie ca de placinta cu diverse umpluturi...eu vreau sa o fac pe cea dulce si cu miere desupra...abia astept
poze pun mai incolo ca tot nu-i gata "leptocul" meu (asa zice fetitza mea)

EDIT: ca-i gata "rulada" mea...seamana mult cu sarailia pe care o papam eu pe vremuri...multam hannen de reteta
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

Ortansa, am si eu on intrebare:"muguri de pin"=pine nuts?
Mersi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoodia spune:

Salam alaykum fetele

v-am citit pe fuga, stiti cum e aici in Ramadan, abia am timp sa fac un dus.


Principe
cred ca vorbesti de BEWAT.sunt mate umplute cu carne, orez si boabe de naut. se leaga cu ata din loc in loc si ies ca niste carnaciori micuti. se fierb intai, apoi se calesc putin in ulei. daca reteta asta o vrei iti zic maine cum se face exact, ca acum nu am caietul de retete langa mine.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

quote:
Originally posted by noni930

Ortansa, am si eu on intrebare:"muguri de pin"=pine nuts?
Mersi.




da,despre pine nuts e vorba.

I've gt you under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

fetelor
ce bunatati mai faceti azi?
eu inca nu stiu...fac o supita pentru astia mici sa vreau sa vad ce fac cu carnitza de pui fiarta

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

quote:
Originally posted by Ortansa

quote:
Originally posted by noni930

Ortansa, am si eu on intrebare:"muguri de pin"=pine nuts?
Mersi.




da,despre pine nuts e vorba.

I've gt you under my skin

OK, multumesc pentru lamurire. Asa m-am gindit si eu. FYI - sint seminte, nu muguri.

Mergi la inceput