Programul nat. de analize medicale-copii sub 3 ani

Programul nat. de analize medicale-copii sub 3 ani | Autor: mandyksch

Link direct la acest mesaj

Acum doua zile am primit scrisorica de la ex-ministrul sanatatii -Nicolaescu- in care piticul meu care nu are nici doi ani (ii implineste pe 23 octombrie) este invitat sa se prezinte la efectuarea analizelor gratuite din cadrul Programului de evaluare a starii de sanatate a populatiei.

M-am uitat un pic pe site-ul MS , dar acolo din cate am vazut eu, analizele medicale cuprinse in Program sunt recomandate de la 3 ani in sus. Ori piticul meu nu face decat doi. Voi ati primit scrisorile astea pt copii sub 2 ani? Ati fost la analize?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leokris spune:

Buna,baietelul meu astazi implineste 2 ani si a primit plicul pentru analize gratuite de doua saptamani,azi am fost cu el la medic si ne-a trimis la analize se face doar sideremia la copii asa mici,noi maine mergem la laborator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Nu am primit inca plicul. Piciul meu face 2 ani pe 4 octombrie, dar oricum nu ma voi duce la medic. I-am facut analizele in primavara si la consult am fost acum 1 saptamana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Noi i-am facut analizele medicale in mai, cand un medic idiot-ca altfel nu am cum sa ii spun-l-a diagnosticat cu artrita (bineinteles ca nu avea, confirmarea a venit dupa cateva zile de la alti medici). Analizele i-au iesit bine, in schimb l-au chinuit 20 minute pana ce au reusit sa ii ia sange pentru ca nu ii gaseau venele. Trei asistente il tineau si copilul urla din toate puterile. A fost foarte traumatizant.Si pentru el si pentru mine.

Din cate stiu, neprezentarea la aceste analize are niste consecinte, adica daca persoana in cauza nu isi face aceste analize medicale gratuite si este diagnosticat in perioada urmatoare cu vreo boala care putea fi depistata prin aceste analize, atunci nu va mai beneficia de tratament gratuit si spitalizare gratuita (de parca spaga data la doctori intra in categoria de gratuitati).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Noua ne-a venit hartia in august si noi am implinit un an. Ne-am dus la medicul de familie care a spus:"Aaa, nu, pentru el in nici un caz." Dar nu ne-a dat nici un fel de hartie, adica numai noi si medicul stim ca noi ne-am prezentat....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ce tratament gratuit? N-am vazut nici-o picatura de vigantol gratuita! Si asta pt ca nu binevoiesc a "cotiza"=spaga la madam doctorita de cartier. Am preferat sa cotizez oficial la o clinica particulara si duc copiii regulat la consult, le-am facut analizele acolo. Nu am avut experiente traumatizante sau neplacute legat de "intepare".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

eu am primit scrisorici pt ambii copii dar pediatra a zis ca nu are rost, pt. doua analize care sunt gratuite prin acest program, sa intepam copiii. o sa-i intepam o singura data, pe la inceputul lunii cind au laboratoarele inca fonduri si le facem cite un set complet de analize.in schimb ne-a dat sa completam niste chestionare facute total aiurea()

Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert(19.08.2006)
Poze noi

Mergi la inceput