Nazdravani de aug - sept 2003

Nazdravani de aug - sept 2003 | Autor: cristinamh

Link direct la acest mesaj

www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august - septembrie 2003

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Uraaaaaaaaaaaa!
Iata-ne ajunsi si aici.

O sa pun aici mesajul Irinucai, fiindca va fi util pentru mamicile care merg la intalnire:

quote:
Originally posted by irinuca

GAGICUTZE DRAGI,

Uite-ne si pe noi dupa un car de ani.La multi ani pentru toti piticii din gasca noastra care au implinit sau vor implini 4 ani ca noi daca intram asa de rar mereu sarim pe cineva.

Am intrat acum pe fuga sa va invit oficial la party.Duminica 9 septembrie, curtea socrilor mei de la Dragomiresti va sta la dispozitie.Avem iarba, mingii, jucarele, leganute,nisip.Voi lipsiti ca sa iasa o petrecere super.
Asadar,la ce ora vreti voi, sunteti bineveniti.
Dragomirestiul asta se afla cam la 3 km de Carrefour Militari.De pe centura bucuresti, in sensul de mers spre Chitila se face la dreapta o intersectie cu Dragomirestiul.va mai dau detalii spre sfarsitul saptamanii cand poate reusesc sa va fac si o schita.
Hai mobilizati-va si veniti cat mai multi sa facem harmalaie mare.
Va pup si astept actualizarea listutzei.

Irinuca

Poze cu Raducu si Raluca:
http://picasaweb.google.com/mircea.strimbeanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana76 spune:

La multi ani tuturor, sa fiti SANATOSI ca asta-i cel mai important si sa aveti mult NOROC!!! (ca de, sanatosi erau si cei de pe Titanic).

Mihaela, multa bafta acolo, bravo voua, felicitari sotului ca a reusit sa invete asa repede limba care e destul de grea, sa va indepliniti acolo toate visele. Nu exista societate perfecta dar cred ca din toata lumea, tarile scandinave se apropie cel mai mult.

Iata ca a venit si toamna, sper sa treaca cat mai incet posibil ca nu prea-mi vine sa ma gandesc la iarna de aici. Luna lui august am profitat din plin de vara, am iesit la plimbari, piscina in aer liber, parcuri cu locuri de joaca pt copii, etc. De sapatamana asta incepem scoala amandoi, adica si eu, mi-am luat 2 cursuri, in franceza bineinteles, sper sa fac fata.
Fetele merg in continuare la gradinita, sunt tare incantate, dimineata numai cand intreb "cine merge la gradinita?" deschid amnadoua ochii si imediat se dau jos din pat. Acasa, dau casa peste cap bineinteles, le-am eliminat jumatate din jucarii dar intre timp s-au facut cu altele si iar nu am pe unde calca cand sunt ele acasa. Le plac foarte mult cartile, pana acum aveam doar carti in romaneste dar, am facut o plimbare prin oras sa le caut carticele si am gasit niste minunatii. Seara n-am scapare vor sa le citesc acum povestile "in franceza", deocamdata suntem la stadiul de citire un fragment apoi tradus, o perioada voi face asa, pana trecem prin toate, apoi le voi citi doar in franceza. Ma amuza Emma ca-si ia cartile dupa ea cand cere la olita, si sta acolo pana rasfoieste tot ce-si aduce. Cred ca voi merge si la biblioteca sa le iau dar dupa ce se vor obisnui cu vocabularul povestilor (am invatat si eu cuvinte noi in franceza).
Oricum, au inceput sa vorbeasca in franceza, in fiecare zi le aud spunand ceva nou, mai mult Andreea, Emma repeta dupa ea.
In privinta mancarii sunt destul de multumita de ele, mananca bine, de toate, fructe cat cuprinde, cate 3-4 feluri de fructe in aceeasi zi (cred ca de la ele au pofta de mancare). Andreea nu prea manca inainte dar s-a luat dupa Emma care ar manca numai fructe. Aici fructele au pret bun, cred ca daca eram in Romania dadeam faliment daca le cumparam (cirese, capsuni, caise, zmeura, afine, struguri, etc). E o placere sa merg la piata.
Ca tot ne apropiem cu pasi repezi de anii de scoala, si Iuliana zicea ca de la anul Emma va merge la grupa pregatitoare, voi cum vreti sa va dati copiii la scoala, de la 6 ani sau de la 7 ? Aici cei ce implinesc 5 ani pana la 15 septembrie sunt obligati sa mearga la pregatitoare. Deci Andreea nu va avea dar as putea sa o dau. Cei nascuti dupa 1 octombrie nu pot merge. Pe de o parte zic ca-i prea mica, dar pe de alta multi zic ca aici nu se face cine stie ce scoala, mai ales in primii ani, asa ca nici nu mai conteaza ca dai copilul la 6 sau la 7. Aici fac in primii ani de facultate ce faceam noi in liceu.

Va las acum, ma duc la treaba, La multi ani tuturor, distractie placuta la intalnire.
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Am revenit si noi din plimbari. Ne-am simtit tare bine, dar am venit si tare obositi. Fetele au fost f. cuminiti, nesperat de cuminti la cit timp au stat in masina. Le-a placut la ranci unde au avut loc de fugareala. Nu prea am avut cum sa mergem pe jos prin munte prea mult ca Emma nu rezista la distante lungi, dar a fost ok. In schimb a fost f. cald, la soare era groaznic...cel putin 35 de grade. Le-am dus si la o mina de aur, dar pentru ca Diana nu are inca 4 ani nu am putut sa intram inauntru, insa au experimentat pe propria lor piele cum e sa cauti aur, asa cum au facut imigrantii veniti in 1849 in California. Sint multe lucruri de facut cu cei mici, dar nu de virsta alor mele, asa ca mai asteptam citiva anisori sa le incercam. Nu s-au omorit cu mincarea, asa ca le-am dat si eu junk food ca dupa asta sint innebunite. Am vrut si eu sa imi tihneasca un pic:). Diana vad ca face figuri la mincare si sint tare suparata. Azi la scoala a plins dimineata, dar s-a linistit...la 10 m-am dus sa vad ce face si se juca frumos afara. Nu a vrut din nou sa manince nimic la prinz, dar macar a stat la masa cu profesoara...bine ca am hranit-o dimineata ca stiam ca o sa faca foamea:).

Emma si-a facut un boyfriend la scoala(un negrut) care cica o imbratiseaza. Am intrebat-o cum il cheama pe baietelul cu pielea ca ciocolata(nu pot sa imi permit sa spun negru ca asta repeta tot ce zic) si mi-a zis ca il cheama Donovan si ca nu vrea sa se joace cu el pentru ca ea vrea cu fetite:)). Diana iar a plins azi dupa mine cit am fost la scoala. Imi zice Alex la tel: si ca sa iti arate Diana the ultimate love pentru tine, in timp ce plingea a facut pipi pe ea si striga disperata dupa tine. Ce pot sa zic? Va dati seama ce suferinta pe ea, ca ea nu se scapa deloc pe ea, nici macar o picatura, d-apoi sa isi dea drumul de tot:(.

La gradinita profesoara a pus-o pe Emma sa guste un pic de ravioli azi la prinz (asta dupa ce Emma refuzase din start) si mindrei i-a placut si le-a mincat pe toate:). I-am spus ca, daca nu maninca la gradinita, ma supar tare pe ea si azi m-a intrebat daca sint fericita ca ea a mincat.

Am pus niste poze de munte si bilci.

http://good-times.webshots.com/album/560555579mQuIVm

http://good-times.webshots.com/album/560551928lpcwlN

Oana O sa ma uit acusica la poze.

www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana

www.onetruemedia.com/shared?p=2351399f8c46a1ae170a0b&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaje 1,www.onetruemedia.com/shared?p=234cdd6e62ba9d04868ae9&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">2,www.onetruemedia.com/shared?p=23501567911f18fe8b4543&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

In sfarsit, ma simt mai altfel, gasind subiectul aici Stiu ca suntem mari de-acum, dar parca nu-mi vine sa cred!!!

Dana_ene Frumoase poze si frumoase fete mai ai! Sa-ti traiasca!! Nu stiu de ce, dar am senzatia ca Roxana e o Oana in miniatura.

Din pacate, noi nu avem cum sa ajungem la marea intalnire, in primul rand din motive de ne-copil pe-acasa. As fi adus-o, dar maica-mea e plecata in statiune cu taica-miu, ca a dat batranetile in ei, si incep sa se resimta. Sper sa se intoarca macar cat de cat intremati, ca sanatosi nu stiu daca se va putea. Deci, nu prea am cu cine sa o las, deocamdata, asa ca vom merge sa o aducem abia duminica, pe 9 septembrie.
Se apropie gradinita cu pasi repezi. parca nici nu-mi vine sa cred cand spun ca fie-mea va merge la grupa MIJLOCIE!! Ce frumos suna!!

iuliana76 Referitor la intrebarea ta: la ce varsta ii vom da pe pici la scoala...aici se invart treburile intr-un ritm ametitor. De la an la an, se fac tot felul de restructurari la nivel de invatamant. Ultima chestie care am auzit-o e ca s-ar lucra la un proiect prin care grupa pregatitoare sa fie "lipita" scolii. Deci, nu vor mai merge copilasii in clasa I ci la grupa pregatitoare, care va avea activitati desfasurate tot cu invatatorul/invatatoarea.
Cine stie ce-o mai fi peste 2-3 ani??
Si-asa m-am ingrozit cand am aflat ca incepand din acest an scolar admiterea la liceu se va face in baza mediei din cls 5-8 si a tezei cu subiect national. Mie personal mi se pare aberant, dar o sa ma obisnuiesc.
Concluzia?? Nu stiu ce va fi si cum vom proceda. Nu mai avem curaj sa facem planuri pe termen lung.

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns reby spune:

La multi ani pentru sarbatoritii pe care i-am ratat zilele astea, Erik si Oana, sa creasca mari si sanatosi si sa fie norocosi sa-i bucure pe parinti!

Nu-mi vine sa cred, ca sunt asa de mari, cind au trecut 4 ani.

David a inceput gradinita, e relativ incintat, inca plinge dimineata, da sper sa treaca si asta mai repede, si exista o parte chiar buna cica acolo chiar maninca.

Toate bune,
David si Reby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

ia uite mai, nici n-am mutat bine subiectul, si s-a si umplut pagina!

ce atmosfera matura in jur... , deja vorbim de scoala!

pai... m-am gandit.. ca parca nu l-as da de 6 ani, l-as mai lasa sa copilareasca un an. ca doar nu e sf lumii daca te duci la scoala de 7 ani. eu am vrut sa merg la 6, da' nu m-au luat, ca-i faceam in oct... am fost tare necajita, da' mi-a trecut, si nu-mi pare rau.
dar om vedea, sa avem timp si de grupa mare un an, si de grupa pregatitoare inca unul... o sa-i fie cam greu lui andrei, ca toti colegii lui sunt mai mari, si vor pleca in mod sigur la scoala.
acum abia asteapta sa ajunga la gradi, sa se joace cu "cipian", "pietenul meu".

acum sa trec la mandra mica, care merge la cresa... a treia zi de plansete dimineata, de zici ca nu-i adevarat, o duci la ghilotina. prima zi imi povestea asistenta cum a mea si diana, care veneau de la grupa de bebelusi, la 11 au cazut late pe saltea.. si dadeai cu tunu nu se sculau. le-a oprit masa de pranz si le-a dat cand s-a sculat... iar fi-nea, copil de neam-prost, a mancat 2 portii si mai voia! si le-a fost frica sa-i dea sa nu pateasca ceva... in rest e cuminte si cica n-au probleme cu ea, cere singura pipi kk, sta fara pampers... chiar si la somn! asta ma bucura, ca nu au intors-o la scutec, dupa ce maica-mea a rezolvat problema.

sa ma laud la final si pe mine, m-am dat singura cu loganu' prin cartier... de doua zile... tare misto! nu pricep insa.. de e cand sunt singura in masina n-am nici o problema, nu mi se opreste motoru.. cand sunt cu cristi (care tot pufaie...), al naibii motor parca nu ma cunoaste!

>>> ce luam pt intalnire?? reby, ziceai anul trecut sa nu mai luam plastice... anul asta ce facem :))??

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Apropos de gradinite, si Radu pare incantat (bine, el nu s-a vaitat nici cand era batut!) daca il intrebi daca a mincat spune ca da, dar daca il intrebi ce anume, iti face un amestec DACA binevoieste sa iti spuna ceva. Daca il intreb ce au facut, ori nu spune (de cele mai multe ori) ori imi face un talmes-balmes, au cantat poezii , au dansat, au desenat....hmmm, nu pot sa cred si nici nu mai stiu ce sa zic.
Educatoarea mi-a spus ca termina printre primii mincarea (mai ales supa), iar el cand se trezeste dupa-amaiaza umbla ca lupul cu ochii sticlind prin casa cerand de mincare...si mai cere si pe la 6 si pe la 8....nu l-am auzit niciodata "MAMA, MI-E FOAMEEE!!!!" si eu incerc in intervalul asta de 3 ore amarite sa suplinesc ce nu (presupun) ca maninca la gradi. O bajbaiala totala!
In rest, pare f ok gradinita, nu cred ca se bat pt ca par supravegheati bine, si cred ca se si face ceva cu ei in orele alea din cursul diminetii. Pe el il ia bona la prinz (alta bona, si cu duoamnele astea ce circ ) si ne-a povestit ca la somn erau incolonati sa mearga in sir indian.
Problema e ca nu bea lichide (el daca nu-i bagi pe gat nu prea cere, mai ales daca nu mai e cald afara) si din cauza asta nu prea face pishu decat spre dupa-amiaza...nu stiu cum sa fac, cred ca educatoarele nu se tin de ei sa bea, si uite-asa...."probleme"...

Iuliana super pozele! Tu arati be-ton! Cum ai slabit asa mult?!

Dana-ene mi-au placut mult rochitele printeselor tale! Cum o fi sa ai fetitza....si doua!

Va pupilim!

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Seara buna, doamnelor!

Intai si-ntai va multumesc Liliacule si Danat pentru aprecierile voastre.
Asa e, fetele mele seamana mult fizic una cu cealalta dar altminteri nu sunt deloc similare.
Roxana e muuuuuult mai vorbareata decat Oana la aceeasi varsta, e si muuuuuuult mai nazdravana si cocotzata. Si ziceati de Oana ca e SPEEDY... asa ca va imaginati cum e cu amandoua in casa .
Roxana e mai ordonata si mai chitibusara, dar si Oana le are pe-ale ei.
Una peste alta eu pot sa spun ca atata vreme cat deja ne putem intelege si cu Roxanica am cam scapat de perioada grea a bebelushului.
De-acum vin altele!

In privintza mersului la scoala eu sunt de aceeasi parere ca si Liliana, adica cine stie ce va mai fi in urmatorii ani.
Tare as vrea sa mearga de la 7 ani, mai ales ca Oana e nascuta cum nu se poate mai bine.
Dar, vom trai si vom afla.

Noi nu ne inscriem la intalnirea nazdravanilor. Din pacate acum vindem masina veche si deja am inceput sa facem actele pentru Logan. Am facut comanda prin dealer si undeva in a doua jumatate a lunii octombrie o vom avea acasa.
Sincera sa fiu, abia astept . De cand imi doresc masina asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_noemi spune:

La multi ani draga gashka!

Ce copii mari avem, sa ne traiasca, sa fie sanatosi si norocosi si sa ne aduca numai bucurii!

Multumim mult de urari, pe 19 august am facut o mica petrecere cu cativa copilasi la Mobexpert in Pipera, unde e un loc de joaca si au cazut copii lati de atata joaca.
Iar pe 27 august am plecat in concediu. Am stat la Nisa 8 zile, unde a fost SUPER, aici mi-ar place sa stau, clima, vegetatie, mare, soare, super mancare. Am vazut cat am putut din Coasta de Azur, iar pe 31 august ne-am dus la Antibes unde am vazut un super spectacol cu orci si delfini. Inca mai suntem la Paris pana maine, cand luam avionul si de luni inapoi la munca!

Mihaela-super veste cu plecatul in Suedia! Bravo! Va doresc adaptare usoara si spor la bagaje!

Danat-putintica rabdare ca duminica pun si poze de acasa, deocamdata suntem in deplasare.

Erik a primit cadou spectacolul cu orci si delfini, o bicicleta, o gramada de hainute si niste jucarii cu Winnie, pe care il iubeste enorm. De ziua lui, la ciupit un tantar de o ureche, care s-a facut imensa si rosie, iar de cantarit are fabuloasa greutate de, tineti-va bine: 13,6 KG!
De mancat mananca ok, dar nu pune nimic pe el, analizelz i-au iesit bine, iar de pe 17 la gradi.

Irinuca-noi e abia ne intoarcem si o sa fim cheauni, avionul e seara tarziu, asa ca din pacate nu vom veni, desi tare mi-ar fi placut.
Va doresc timp frumos si distractie maxima!

Va pup si promit ca voi fi mai activa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

Fetelor,Cristina....e musai pe 9 sa facem intalneala?
daca se inghesuie lume mai multa saptamana viitoare...hai sa o reprogramam.
Voi cum ziceti?Noua ne e indiferent...de voi depinde

Mergi la inceput