Parinti care s-au luptat dermatita atopica
Eu sunt mamica unui bebe de 8 luni, Tudor.
De la 2 luni ne luptam (dar rau de tot) cu DA. Am citit, cred, tot ce era posibil pe net despre eczema, iar aici, pe DC am citi de cate 2-3 ori subiectele despre DA.
Din pacate majoritatea parintilor au incetat sa mai scrie despre copii lor la un moment dat (fie ca a trecut eczema, fie ca s-au crea subiecte noi).
Cred ca (stiind ca de regula nu prea exista tratament pentru DA) lucrul de care ma agat acum este ca vom scapa si noi la un moment dat.
Ceea ce va rog pe voi mult este (in primul rand sa va aduceti aminte de cat v-a chinuit boala asta) si sa ne scrieti si noua (cele care ne luptam acum cu DA) cam cum a evoluat la voi eczema, cand au scapat puii vostri si (daca a v-a ajutat ceva anume-creme, ceaiuri) ce v-a fost cu adevarat de ajutor.
Pupici de la un bebe care zici ca abia a iesit din flacari si de o mamica ce trece prin agonie si extaz (stiti voi la ce ma refer).
Am sa rog moderatorii sa lase subiectul si sa nu-l inchida sau sa-l mute la "Deramtita Atopica". Acolo intra numai mamicile care au acum problema asta, iar noi am avea nevoi de cateva vorbe de la cele care au scapat de ea.
Pupici multi pe obrajori fini.
www.totsites.com/tot/tudor" target="_blank"> Avem si site
Raspunsuri
lexi spune:
Bebelinul meu a inceput cu dermatita atopica imediat dupa vaccinurile de 2 luni. Am scapat pe la 1 an si 3 luni, cand pielea era din ce in ce mai fina si mai alba, desi puseuri de roseala si uscaciune mai avea, mai ales cand venea in contact cu anumite tipuri de mocheta, parfumuri si aglomerari umane.
Stiu ca e greu cand esti chiar in mijlocul bolii, dar iti spun ca, in cea mai mare majoritate a cazurilor, trece cu cresterea. Daca nu esti dintre ghinioniste, ca sa va pricopsiti cu un astm sau vreo alergie in urma dermatitei, atunci bebelinul va fi scapat.
Ca tratamente, am folosit, pe rand, Elidel, Triamcinolon, Hidrocortizon, creme de galbenele, ceaiuri, tarate in apa de baie, Eucerin etc. Inclin sa cred ca cel mai bine i-a facut tratamentul homeopat (calcareea carbonica), in urma caruia situatiunea s-a prezentat sub control.
Nu trebuie sa iei exemplul meu, pentru ca n-am fost niciodata confortabila cu hidrocortizoanele, elidelul si alte creme pline de chestii greu citibile, asa ca, pe langa ca i le dadeam cu inima indoita, le mai si intrerupeam dupa doua-trei incercari.
Si nici regimul meu alimentar (alaptam in perioada aceea) n-a dat roade, dupa ce am renuntat la aproape tot, lactate, carne, nuci si derivate, faina, fructe acide... ramanand cu cateva foi de salata si alea spalate si frecate cu peria.
Foarte bine i-a facut crema de galbenele de la www.amazon.com/Weleda-Calendula-Baby-Cream-cream/dp/B00014DQHY" target="_blank">Weleda, sunt sigura ca o gasesti si pe acolo.
Daca mai ai intrebari, sunt pe aici. 
abriana spune:
Buna ,
si Briana a facut DA de la 2 luni. La noi si prematuritatea, si stafilococia cu care ne-am ales din maternitate ne-au ajutata sa facem o forma urata de DA.
Eu am refuzat corticoterapia, avand in vedere ca dermatita era f urata mai ales la nivelul fetei. Singurul lucru care ne-a ajutat a fost tratamentul homeopat pe care l-am inceput de pe la 3 luni si am continuat aproximativ pana la varsta de 10 luni. De atunci nu mai avem probleme.
Am facut baie mult timp in ceaiuri. Ca si creme am folosit Atodermul, si-l folosim in continuare.
Va doresc sa scapati cat mai repede de DA si sa aveti rabdare
.
Witchie spune:
Abriana, homeopata mea mi-a zis ca atodermul contine si el cortizon. Eu dupa ce am fost la homeopat nu i-am mai dat cu nici un fel de crema, decat cu crema mea de maini. I-am schimbat regimul alimentar (nu-i mai dau pui, cascaval, branza topita, paine din comert si nici lapte uht). Rezultatul a fost ca s-a curatat foarte bine si pielea fetei, nici nu mai face alergii. Sper sa nu fie doar o chestie temporara insa mi s-a explicat ca dand cu creme cu cortizon pentru dermatita obligam organismul sa faca reactie in alta parte si de aia fetita noastra avea in fiecare zi in alta parte bube noi. Nemaiblocand cu cortizonul si scotand din alimentatie orice chimicale si conservanti agresivi, pare sa ii mearga bine.
Dermatologul m-a incurajat mi-a explicat ca pe masura ce se intareste imunitatea copilului se regleaza si problema cu dermatita. Abia dupa ce am mers si la homeopat insa m-am linistit pentru ca am inteles ca pot schimba ceva si vad ca avem rezultate bune, multumesc lui Dumnezeu.
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Un pui de somn si-un inger bun...
locca spune:
La Matei a debutat la 4 luni, nu a facut niciodata o forma urata urata, dar avea constant cateva bube sau zone uscate. I-au trecut toate bubele in decembrie, deci la 1 an si 3 luni. Acum vom vedea daca definitiv, eu asa sper.
Ce am facut eu la recomandarea mai multor doctori: spalat rufele copilului separat cu detergent amway pt. copii, clatit de 2 ori. Apoi am eliminat sapunul la baie, chiar si acum il spal doar pe picioare (cand e plin de praf) si pe maini cu sapun, in rest baie in apa simpla sau in ceai de galbenele. Dintre creme am folosit cu succes (in sensul hidratarii pielii) trixera de la avene. Crema cu cortizon am folosit o singura data la o buba nesimtita rau, advantan. In ce priveste alimentatia am limitat cat am putut alimentele alergene, dar sincer nu am observat vreo legatura intre alimente si bube in cazul lui fi'miu.
Multa bafta sa treaca!
Ruxandra cu
aka Matei (13 sep. 2005)
usorlili spune:
Fetelor, multumesc din suflet pentru postarile voastre. Exact la genul asta de subiect ma gandeam si eu. Evolutia in cateva cuvinte a DA la bebeii vostri.
Acum ma tot gandesc la varianta asta cu tratamentul homeopat, pentru ca vad ca a mers multora.
Pupici multi pe obrajori catifelati.
...si totusi exista iubire...
TUDOR (29.09.2006)
Uite ce mari ne-am facut!
www.totsites.com/tot/tudor" target="_blank"> Avem si site
abriana spune:
Witchie,
nu stiu daca intr-adevar Atodermul produs de Bioderma are cortizon, pt ca in acest caz e o mare iresponsabilitate din partea producatorului sa nu specifice pe ambalaj acest lucru. Este o creme cu proprietati hidratante si din cunostintele mele, in ceea ce priveste compozitia specificata pe ambalaj, nu pare sa aiba derivati cortizonici. Daca ar fi avut, eu cred ca dupa utilizare indelungata ar fi reaparut DA intr-o forma mai severea datorita corticodependentei, ceea ce nu s-a intamplat la Briana in perioadele in care nu am folosit Atodermul.
Daca s-ar putea te-as ruga sa detaliezi putin regimul alimentar al Irinei. Nici eu nu-i dau Brianei branza topita, lapte UHT, paine ff rar ( dar aici la noi se gaseste f multa paine de casa, asa ca nu e problema), dar m-ai bagat in ceata cu carnea de pui. Cam ce ii dai tu sa manance?
Multumesc anticipat pt raspuns.
gabitzam spune:
La Andrei a aparut undeva pe la trei-patru luni, a avut un singur puseu foarte urat in urma caruia am si ajuns la medic si i s-a pus diagnosticul. Pe moment am scapat atunci cu Advantan, pe care l-am folosit cand si cand, doar cand apareau bube mai urate. In vara trecuta, deci dupa ce a implinit 1 an, aproape disparuse total.
Ce cred ca i-a ajutat lui Andrei a fost baia cu tarate de grau cam pina pe la 1 an, sampon si sapun fara coloranti, parfumuri, detergenti. Hainele spalate cu detergent pentru copiii si clatite de doua ori. Hidratare dupa fiecare baie cu diverse creme. Mai mult am folosit Atoderm, Eucerin cu uree 3%, Trixera, Mustela. Baile mai rare, adica nu in fiecare zi, de scurta durata si cu apa nu foarte calda.
Ca si alimentatie, nu am folosit deloc mancare din borcanase. Nu stiu daca a fost coincidenta sau nu, dar primul puseu l-a avut dupa ce am incercat un borcanel cu piure de fructe. Am evitat tot ce ar fi putut fi alergen.
Acum la doi ani are pielicica foarte frumoasa. Continui sa-l dau cu Trixera sau Mustela dupa baie, in zonele cu tendinta de uscare.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
filofteia spune:
Cand era Adi mic am patit-o si noi, dar a fost clar de la banana. I-am scos-o complet din alimentatie si s-a rezolvat. I-am mai dat abia dupa 1 an.
Pe degeaba il dai cu tot felul de creme daca nu gasesti sursa alergiei. Incearca sa-i scoti din alimentatie toate alimentele cu fructe in ele (iaurturi cu fructe etc ). Unii copii fac si de la carne.
De asemenea am avut cu Adi probleme cu sampoanele/sapunurile lichide parfumate si uleiul pentru copii. Pana si samponul pentru copii ii facuse in cap niste cojite de am ajuns la dermatolog.
O idee ar fi sa mergi la un dermatolog bun... si poate chiar la un alergolog daca problemele sunt asa de mari.
Witchie spune:
Draga Mona,
Homeopata la care am mers mi-a explicat ca e cazul sa schimb regimul Irinei dupa cum urmeaza:
Irina mananca acum paine facuta in casa de mami (faina integrala + faina de brutarie), nu mai bea lapte UHT ci doar lapte la punga (putin incomod pentru ca trebuie cumparat cam la doua zile), mananca manzat si peste proaspat, daca se poate de captura nu de acvacultura, mi s-a mai recomandat si berbecut dar n-am prea gasit. Legume si fructe de sezon, nu din cele de sera, cas dulce si cascaval de capra (marturisesc ca nu am gasit pana acum cascaval de capra dar caut.) apa Bucovina, iaurturi si branza de vaca doar covalact sau monor sau napolact.
Saptamana trecuta am indraznit sa-i dau si un ou si vad ca nu a patit nimic (in aprilie am ajuns cu ea la spital din cauza unui ou de tara). I-am dat capsuni si a fost ok... am renuntat la merele din import, portocale ii dam mai rar, in schimb ii oferim tot soiul de dulceturi si gemuri facute de bunica in casa. Cautam surse de pui de tara crescuti fara ingrasaminte![]()
Principiile recomandate de doamna doctor sunt absolut ok, ea practic spune ca nu trebuie sa-i dam nici un fel de alimente cu conservanti sau e-uri, sa evitam fructele si legumele de sera si cele stropite excesiv, pestele si puii de crescatorie. Sigur, ne complica putin viata noua, ca parinti, avem mai mult de alergat dupa alimente proaspete dar sunt si parti bune.
Laptele parca e mai gustos si painea facuta in casa miroase frumos, stii ce pui in ea si cum o faci.
Despre Atoderm nu stiu ce sa-ti spun, Mona. Noi am incercat aproape tot ce se putea: Aderma - n-a mers, Mustela n-a avut efect, de asemenea advantanul a fost frectie la picior de lemn, nici macar hidrocortizonul amestecat cu reviken (la indicatiile medicului de la spitalul de dermatologie) nu a dat rezultate decat pe termen scurt. Ultima data am fosit Atoderm PO ZINC si in fiecare zi ii apareau bube si pete rosii in alta parte. Am crezut ca e dermatita de contact, urticarie, muscatura de insecte, alergie la ceva alimentar, la vreo bluza sau paturica, am trecut prin toate scenariile posibile, i-am spalat toate jucariile si toate hainutele de o mie de ori, am aspirat zilnic intr-o vreme, era cat pe ce sa exilam pisica...
Irina avea manutele ca arse, pielea i se facuse ca niste solzi si se scarpina tot timpul. De cand am renuntat la Atoderm si nu i-am mai dat pui, hochland, paine din comert, fulga si campina, au disparut bubele, solzii, petele rosii si brobonelele. Nu stiu daca are legatura cu regimul sau pur si simplu Atodermul a mers, cert e ca acum are din nou manutele curate, spre marea mea bucurie si nici nu se mai inroseste pe gat sau pe burtica. Sper sa fie cuiva de folos ce scriu aici, eu stiu bine ce inseamna disperarea de a nu gasi solutie mult timp.
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Un pui de somn si-un inger bun...
abriana spune:
Anda multumesc pt raspuns
.
Dupa cum spuneam nici Briana nu mananca prea multe produse din comert, doar carnea de pui ar fi marea problema. Manzatul nu-i place, si pestele il accepta doar uneori. Voi incerca sa-i gasesc cat mai multa carne de la tara.
Iar apropo de Campina, sa stii ca e produs tot de Covalact, si nu are conservanti ( evidenta ca iaurtul simplu, nu cel cu fructe), si asta iti spun de la sursa, locuiesc in orasul in care se produce
.
Va doresc multa sanatate si perioade lungi de piele frumoasa si catifelata.