Bb-i alaptati la san care nu se trezesc noaptea?

Bb-i alaptati la san care nu se trezesc noaptea? | Autor: crisstamate

Link direct la acest mesaj

Buna
Sunt mamica unei fetite dragute, jucause si mancacioase de 4 luni. Gangurim, radem, facem multe ghidusii, papam tzatza intensiv iar mami e fericita. Mai putin noaptea cand cel mai minunat copil din lume se trezeste din 2 in 2 ore (cateodata chiar si mai des) si incepe sa se smiorcaie pana ma ridic eu din pat, o iau in brate, ii dau sa suga. Un ritual care se repeta de 4-5 ori pe noapte. Stiu ca atunci cand ai copii somnul este un lux, dar va intreb, are cineva vreun remediu impotriva bebelusilor care vor sa pape noaptea? Tot pe forumul asta am citit ca exista bebelusi care nu se trezesc noaptea, dar ei papa biberon, care poate e mai consistent si le tine mai bine de foame. Dar cei cu tzatza in gura ce fac noaptea? Exista vreun bebe care sa mananca gospodareste inainte de culcare si sa-si lase parintii sa doarma pana dimineata? Ajutor, please! Sunt un suflet amarat si mor dupa o noapte dormita cumsecade!
Mai precizez ca seara inainte de culcare copilul suge mult, mult de tot, cateodata si 45 de minute pana adoarme, iar de vreo saptamana am inceput sa papam si niste cereale de 2 ori pe zi, dar se pare ca astea nu sunt de niciun ajutor pt problema nocturna.
Multumim

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ECMI spune:

Din experienta iti spun ca un copil care se trezeste atat de des de foame nu se satura. Poate sa suga 45 de minute dar daca laptele se termina mai devreme poate sa continue sa suga (le place) pana adoarme.

Incearca sa-i completezi alimentatia cu lapte praf. Nu-i chiar atat de groaznic, iti garantez ca va suge in continuare si de la san.

Cat despre cereale, nu stiu daca e momentul sa-i dai cereale cand nu ai inceput inca diversificarea (fructe, legume...).

http://photos.yahoo.com/ph/c_ghimis/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Nu se trezeste de foame, ci de placere. Eu asa zic.Din ce am auzit majoritatea copiilor care papa san se trezesc noaptea. Al meu s-a trezit pana la 1 an si 2 luni , cand l-am intarcat. Din noaptea urmatoare nu s-a mai trezit. Deci nu e de foame si nu recomand laptele praf in completare, ai toate sansele sa nici nu vrea sa il accepte. Albert nu a vrut sa puna gura pe biberon.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Artemis1578 spune:

Si al meu a supt pana la aproape 7 luni.
Pana la 2 luni sugea noaptea pe la 3, apoi la 6. Cand a mai crescut adormea pe la 10 (la san) si se mai trezea la 6, sugea vreo 30 de min, apoi mai dormea vreo 3 ore! Manca intotdeauna cu pofta si a luat foarte bine in greutate tot timpul.

Anka si Ubitu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

sa nu cumva sa ii dai lapte praf!!

este cel mai prost sfat pe care il poti primi.

eu n-am dormit 2 ani si 7 luni:)), asta nu e motiv sa intarci copilul.

Incearca sa-i dai seara cerealele.poate asa doarme mai mult.Daca nici asta nu functioneaza, atunci dormi langa ea.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Nu rezolvi nimic daca ii dai lapte praf. Copiii sunt foarte diferiti. Stiu o fetita care de la 3 luni nu s-a mai trezit noaptea sa suga, desi manca putin, nu era o mancacioasa, si dormea 12 ore!!!!
Cum ti-e norocul. Te inteleg ca esti obosita, dar daca te consoleaza al meu are 1,8 ani si tot se scoala noaptea de minim 2-3 ori (din diverse motive). Asa ca mai ai pana la disperare
Iti recomand cartea lui Elizabeth Pantley - The no cry sleep solution, se poate comanda pe Amazon. Daca nu, gasesti sfaturi multe si pertinente legate de somn pe Babycenter.com.
Pana una alta gandeste-te ca bebeii au si pusee de crestere si sug mai mult in anumite perioade, sau ii deranjeaza gingiile, burtica, setea, caldura. Gasesc ei motive sa se trezeasca. Citeste mai mult despre somnul lor si vei putea sa incerci niste metode.
POti incerca cand suge noaptea sa nu o lasi sa adoarma cu sanul in gura, sau poti reduce numarul de supturi. Eu pe vremea aia nu-i dadeam mai des de 3 ore noaptea. Daca se scula dupa 2 ore, il luam in brate si-l adormeam fara san. Daca vrei mai putem vorbi pe pm.

Coraly si Sergiu

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Daca te consoleaza...sa stii ca si eu m-am trezit noaptea sa-i dau sa suga.Pana la 1 an jumate.Daca dormea 2-3 ore legate era boierie.Dar nu i-am dat lapte praf.

Miha

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Si al meu a fost alaptat pana la 8 luni si se trezea sa suga la fiecare 2 ore. Nu pot afirma ca nu-i ajungea sanul ca a crescut ca fat-frumos. Un copil flamanzit nu creste. Daca ai lapte nu da completare ca asa ajungi in scurt timp la intarcat. Prin supt corpul tau stie sa produca mai mult lapte.
Si inca ceva... Al meu are 1 an si 3 luni si se trezeste noaptea intr-o veselie. Doctorii nu i-au gasit nimic, raman sa cred ca asa e el si se va linisti la un moment dat.
Multa putere.

Olga

When you're strange
Faces come out of the rain
When you're strange
No one remembers your name
-The Doors-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Si Vlad se trezea noaptea din 2 in 2 ore cand sugea si mai mult se alinta si adormea cu tzatza in gura. E adevarat ca atunci cand l-am intarcat(de fapt el s-a intarcat singur) s-a mai trezit un timp dar doar o data ca sa pape, apoi deloc. Insa am o cunostinta cu un baietel de aceeasi varsta cu al meu si nu i s-a trezit noaptea sa suga niciodata si l-a alaptat pana la 1 an si ceva. Deci, depinde si de copil!

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaryP spune:

Copilutul meu (3 luni jumate) se trezea ca si a ta pana la 2 luni. In timpul acesta, toti doctorii ma sfatuiau sa il "educ", sa nu ii mai dau la 2 ore, ba sa ii dau completare... Acum (de o luna jumate), trebuie sa spun ca SINGUR s-a reglat si doarme de la 22 pana la 6-7 dimineata.Apoi suge, dupa care mai doarme vreo 3 ore juma! In restul zilei mananca cam la 4 ore...

Eu cred totusi ca bebita ta nu se satura. Daca ar fi vorba doar de alint, nu s-ar trezi noaptea numai ca sa se joace cu tzitzi a ta... Nu stiu ce ai putea sa faci,ca fiecare mama face cum simte ea pt puiul ei. Mie nu mi-ar fi frica sa ii dau completare ca sa doarma mai mult, ca si somnul e important totusi (si pentru tine )

Pupici!

RAZVAN MIHAI – puiul meu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nu-i da lapte praf. Ai face o mare greseala. Daca se dezvolta normal inseamna ca e satul.
Copiii alaptati la sin maninca mai des pentru ca laptele de mama se digera mai repede. Deci e un lucru bun, nu?

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput