lichid amniotic foarte putin

lichid amniotic foarte putin | Autor: gheorlan

Link direct la acest mesaj

Salutare!! Ma numesc Simona si sunt o de 28 de saptamani. Totul e ok. numai ca la eco. dr. mi-a spus ca am f.f.putin lichid. Se mai confrunta cineva cu acest "lucru"? Dr. spune ca nu afecteaza BB dar o sa fie mai greu la nastere.Totusi imi fac griji si as vrea sa stiu daca a mai fost cineva in situatia asta sau daca stiti ceva despre asta.Va pup pe toate si va doresc sanatosi!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Uite www.babycenter.com/refcap/pregnancy/pregcomplications/1199460.html" target="_blank">aici un link in engleza.Din pacate reiese ca ar fi probleme cu bebe daca lichidul amniotic este in cantitate mica inainte de trimestrul 3.

Sabina 21+
mamica lui Aleksi Joel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jaana spune:

Buna Simona!

Ma bucur sa te regasesc aici (desi nu cu astfel de probleme!). Te stiu de la aspirante... Te-am urmat si eu la odisee, dar ceva mai tarziu .

Nu stiu mare lucru despre problema ta din pacate. Poate ca ar trebui sa faci ceva investigatii mai detaliate despre cauza problemei tale. Poate pierzi apa? Sau sa verifice doctorul daca rinichii bebeului functioneaza cum trebuie. Ai mai avut probleme pana acum cu lichidul amiotic sau problema e recenta?
Desi am inteles ca nu exista nici o legatura intre lichidul amiotic si cantitatea de lichide consumata, am citit ca la unele fete consumul mai multor lichide a dat rezultatul scontat.

Iti doresc ca totul sa fie bine si sa ai un bebel sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinatunza spune:

Simona, poate ar trebui sa mai vezi parerea unui medic. Stiu ca exista o limita inferioara admisa. Poate ca la tine e in cantitate mica , dar nu int-atit incit sa fie periculos pt bebe. Dar cel mai bine ar fi sa mai vezi parerea unui medic , eventual o eco morfologica unde iti spune si mai multe despre bebe.
Iti urez multa, multa sanatate si tie si bebelui din burtica.

Irina si Sabina Maria (23 februarie 2006)
poze Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

da...exista o limita inferioara, la tine cat e? 5,6,7,8

Io sunt o persoana care am avut lichid putin, mai bine zis undeva la nivelul parca 7, la ecografiile morfo.
si dr meu Ion Ionut m-a luat in spital la giulesti mi-a facut analizele sa nu am lichid amniotic in sange si in secretii si numai stiu ce analize si mi-a spus sa stau linistita. Oare poti!

Dar la nastere pe foia lu BB mi-a scris ceva de urmarit dializa, sa vada daca are rinichii maturi (asta e principala consecinta a lichidului in cantitate redusa)si neonataloaga mi-a dat trimitere la Budimex. La eco mi-a reesit ca nu are nimik dar sunt niste teste si info pe care tre sa te documentezi.
Nu vreau sa te sperii dar mai bine te informezi si actionezi de acum.

multa bafta!

daca da-i o cautare pe forum cu lichid amniotic putin a sa gasesti un subiect identic postat de prietena mea pt mine, in mai 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gheorlan spune:

Fetelor multumesc pentru sfaturile si opiniile voastre.Imi cer scuze pt. intarzierea raspunsului meu dar am fost plecata si nu am mai avut acces la net.In sfarsit acum ca am vazut si parerile voastre m-am hotarat sa mai cer si parerea altui medic.
DIDIAlex nu stiu sa-ti spun vreo limita pt. ca nici nu mi-a pomenit medicul de asa ceva dar o sa fac cercetari.Sper ca BB al tau e bine acum asa cum sper sa fie si al meu.
Jaana ce surpriza placuta!!! Nu am avut aceasta problema pana in luna a sasea cand de altfel am venit la DR. asta (inainte mergeam la Bucuresti dar pt. ca totul a fost OK m-am retras pe plan local)Dr. nu mi-a dat motive de ingrijorare iar la ultima eco.BB era ok.Totusi eu am vrut sa fiu sigura si am inceput sa caut informatii. Oricum m-am hotarat sa mai cer si alta parere. Sper ca totul sa fie bine pana la capat ca tu stii cat de mult mi-am dorit aceasta minune.Te pup si iti dorescsanatos!!

Mergi la inceput

IRINATUNZA PUPICI PT. MINUNATIA TA DE BEBELUSA!! E SUPERBA!! Sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa! Asa sper si eu sa nu nfie pericol pt BB. L-am intrebat pe Dr. si nu mi-a spus ca e vreo problema(SPER!!!!)Oricum saptamana asta fuguta la alt dr. sa vad daca e totul in regula!
Simona 29+ cu o bebelusa dansatoare foc!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

si mie mi-a spus dr ca am cam putin lichid, prin saptamana 20 parca, si peste o luna cand am mers din nou, dupa ce am citit si eu tot ce am gasit pe net (merci Sabina!) despre asta, l-am bombardat cu intrebari despre functionalitatea rinichilor, si a zis ca e important sa se vada ca filtreaza, acum....D-zeu stie, nu mi-a zis de nici o valoare (5, 6 ,7 sau 8) desi am insistat. Mi-a spus atunci, in sapt 24 ca e suficient lichid si ca e in regula, dar eu nu mai stiu ce sa zic....sper sa fie in regula, mai merg sapt asta la un nou control si-l bat la cap iar. Acum am 28 de saptamani.

Mergi la inceput

Draga mea Dorsilia imi pare rau ca si tu ai aceasta "problema"(sper totusi sa nu fie o problema). Nu stiu ce sa zic cu doctorii astia. Nu avem decat sa ne rugam si sa speram ca totul va fi bine pentru . Parerile sunt impartite si cazurile acestea la fel. Prietena mea de exemplu, a avut fff.putin lichid. Cand a nascut aproape ca nu mai avea deloc si are o minunatie de baietel fara nici o problema de sanatate. Asa ca tot inainte si DOAMNE AJUTA! Astept sa-mi scrii ce ti-a mai spus Dr. la control. Eu am 30 de sapt. deci suntem cam de-o "varsta". Iti doresc sarcina usoara in continuare si SANATOS!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Dorsilia, la mine te refereai?
eu intr-adevar am avut oligoamnios, adi a lighid putin, depistat in ultima luna de sarcina.
In luna a 8-a n-am facut echo...eram plecata, poate se putea depista mai devreme, cine stie.
Singura p[ropblema a fost ca beblusa nu -sa putut intoarce si ca s-a nascut micuta, 2.7 kg.
De fapt, din cauza acestui oligoamnios mi-au facut cezariana cam cu vreo 2 sapt inainte de termen...dar tot ce e in luna a 9-a e OK.

Curaj, bea f multe lichide si nu te stresa.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Am avut o colega care a avut putin lichid amniotic, tot asa in jur de 7 ca si DidiAlex. I s-a dat imediat concediu medical si repaus aproape total, si i s-a recomandat evitarea stressului de orice fel. Intr-adevar, cantitatea de lichid a crescut ulterior. Multa sanatate.

Mergi la inceput