nu a luat in greutate f. bine-Ajutati-ma!

nu a luat in greutate f. bine-Ajutati-ma! | Autor: ro-briana

Link direct la acest mesaj

am o fetita care are 4,5 luni ,o hranesc la san si are doar 5500gr, am nascut-o cu 3050gr.Nu stiu ce sa fac as vrea sa-i introduc lapte praf ptr. ca cred ca din cauza laptelui meu nu a crescut, desi nu plange intre mese si mananca la 3-4 ore. dati-mi un sfat ptr. ca as vrea sa-i dau in continuare san dar nu as vrea sa imi para rau mai tarziu ca nu i-am dat lapte praf ca poate ar fi crescut mai bine.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns didita spune:

mie nu mi se pare o problema. Si eu am alaptat trei copii (pana la 1 an) si nu au luat niciodata mai mult de 600g pe luna. In gen in jur de 500 gr. CUm se dezvoltau normal si numai greutatea era sub medie...i-am lasat in pace.

daca incepi sa introduci lapte praf riscul de a refiza sanul este f mare. Am mai multe prietene care au incercat si in aprx o luna s-a terminat cu alaptatul.

Eu te sfatuiesc sa te orientezi mai mult dupa starea generala a copilului si mai putin dupa cum zice la carte ca ar trebui sa se ingrase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gargaritza spune:

Buna!
Eu stiu ca nu toti bb-ii cresc dupa graficele din carti.
Sunt luni mai bune si luni mai proate.
Fetita ta este super ok dupa parerea mea.
Daca mananca la 3-4 ore si intre mese nu miauna de foame....este OK.
Nu te grabi cu formula....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Daca luatul in greutate e intr-un trend ascendent e ok, fiecare bb are sistemul lui de dezvoltare. Stiu ca in carti zice ca trebuie sa ia 800-1000 gr pe luna, dar daca ia constant e ok si mai putin.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 10 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
www.dropshots.com/madau" target="_blank">filmuletze poznase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Fetita mea a luat 80 de grame intr-o saptamana, cand avea doua luni si jumatate. Am fost disperata... Dar, avand in vedere ca in alta saptamana a luat 400 de grame, eu zic ca nu e cazul sa ne agitam prea mult, stiu ei mai bine cat sa manance. Pentru a evita totusi anemia, doctorita mi-a recomandat Infant Formula, vitamine pentru sugari. Dupa 10 zile de tratament, si-a dublat pofta de mancare, asa ca le-am intrerupt, de teama sa nu se ingrase prea mult. Acum suntem in grafic si mancam normal.

Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

Fiecare copil este altfel. Daca nu plange intre mese si-i vioaie, eu zic ca nu ai de ce sa-ti faci griji. Copiii alaptati la san sunt oricum mai sanatosi si daca ea nu da semn ca o deranjeaza ceva, inseamna ca asta-i felul ei, sau ritmul ei de crestere. Se poate ca luna viitoare sa compenseze... Oricum, pt linistea ta du-o la doctor sa-si dea cu parerea referitor la evolutia ei.

Lumi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enn spune:

Mie, īntr-o situatie asemanatoare, pediatra mi-a recomandat sa pun copilul din 2 īn 2 ore la sān. Si sa beau min. 3 l pe zi. Īncearca, poate ia mai mult īn greutate.
Succes!
E.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Dar medicul ce ti-a spus ?

Oricum nu va mai trece mult timp si vei incepe diversificarea, iar atunci probabil ca vei putea observa cum ia in greutate.
Poate ca nu asimileaza ea mult, chiar daca papa bine.
Asa este fetita mea cea mare, care desi mananca bine nu ia mult in greutate.

Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)

www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">BEBELUSI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Pediatrul ce te sfatuieste?
Si Matei a avut probleme mari cu luatul in greuatate, iar in urma analizelor ni s-a diagnosticat anemie si rahitism.
(si nu plangea intre mese si parea o.k.)

In primele 3 luni bb ar trebui sa ia in greutate intre 500-1000 g/luna (media fiind de 750 g).

Daca in 4,5 luni a luat 1500 g, este totusi sub limita inferioara.

35+

Ruxandra & Matei (4,5 ani) & sotul drag
_

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Inca putin si puteti incepe alimentele solide. Nu renunta la sin. Copiii hraniti la sin nu pun de regula la fel de mult in greutate. Explicatia este ca laptele matern se digera mai bine - de asta si sug mai des.
Atentie la fier. Pe aici cerealele pentru bebe contin fier, nu stiu cum sint in RO. Ai putea sa incerci sa ii amesteci niste cereale cu lapte (de-al tau). Sfatuieste-te si cu pediatra.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Scuza-ma Ruxandra , 5500-3050 fac 2450. Deci, in medie 544.44 grame pe luna (impartind la 4.5 luni, pe calculator ).

Si eu am avut probleme cu fetita mea, am fost incontinuu disperata ca nu lua in greutate cum trebuie, ea nu plangea niciodata de foame ci numai cand vroiam sa-i dau sa manance . I-am facut si ei ceva analize si era in regula. Copii si copii.
Daca fetita creste cat de cat in greutate (sau in lungime! ), nu are semne de rahitism (pediatrul vede, mai ales la un copil slabut zic eu), se mai poate face o hemograma din degetel ca sa nu-l stresezi prea tare pe bebe si gata cu grijile. Ar fi pacat sa pui in pericol alaptatul natural fara motive solide, mai ales ca mai ai un pic si incepi diversificarea, o sa-i poti introduce cerealele in alimentatie (atunci sa vezi cum o ia din loc cu greutatea! ).

Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> un baietel diabetic

Mergi la inceput