Foi pentru cremsnit
Stie cineva cum se fac foile pentru cremsnit? Eu le cumpar ,dar as vrea sa stiu sa le fac acasa.
Raspunsuri
Natasa spune:
Eu n-am facut, cumpar de la Boromir si mi se par foarte bune. Mama a incercat de citeva ori dar n-au iesit niciodata cum trebuie si asta dupa munca multa.
elyanne spune:
Si eu le cumpar... tot de la Boromir. Si sunt f. multumita...
Ce rost are sa ma mai chinui sa le fac... sigur nu mi-ar iesi la fel...

adrienne12 spune:
fa o cautare pe dc. am postt eu reteta mai demult. noi aici nu aven de unde sa cumparam...
Monika@USA spune:
Adrienne12, daca esti in USA foile de aluat frantuzesc sint Pepperidge Farm Puff Pastry, se vind inghetate la pachet, cite 2 foi, sub 4 dolari cutia, sint la supermarket in sectiunea de "frozen food".
http://www.puffpastry.com/default.aspx
elyanne spune:
Foile de aici pt. cremsnit nu sunt acelasi lucru cu cele de aluat frantuzez... alea de aluta frantuzesc, inghetate le folosesc pt. pateuri. Astea pt. cremsnit sunt altfel, si nu sunt nici inghetate...

mephala30 spune:
Aluat pt. cremsnit: 200 g faina, un ou, 200 g margarina (unt), un sfert de pahar de apa
Se amesteca 100 g faina cu margarina. Cealata suta de grame de faina se amesteca cu galbenusul de ou si apa. Se pune si un praf de sare. Se dau cele două cocute la frigider pentru un sfert de ora. Dupa ce a trecut timpul, coca cu margarina se imparte in trei. Cu o treime se unge coca cu ou întinsa in podul palmei. Se impatureste in patru. Apoi se da un sfert de ora la frigider. Se repeta procedeul pana se înglobeaza in aluatul fara margarina cel cu margarina. Din coca rezultata se fac doua foi pe fundul tavii.
(copiata de pe un site, 'gustos')
Carmen si
Iustin (5.06.2004)
Album Iustin
danyce spune:
Mephala30, multumim pt reteta!
Elyanne, ai dreptate:foile pt cremsnit sunt diferite de aluatul frantuzesc care se gaseste in comert (si eu il folosesc pt pateuri, strudel cu mere sau rulouri cu frisca, diverse aperitive). Din pacate, foile de cremsnit nu se gasesc aici, dar nici nu m-am incumetat inca sa-l fac.
Eu am descoperit o reteta frantuzeasca care cred ca ar fi gustoasa:anume "mille-feuilles au citron" (prajitura "o mie de foi cu lamaie"). E vorba de foi subtiri si rotunde din aluat frantuzesc, umplute cu crema de la cremsnit in care se adauga suc si coaja rasa de lamaie cand se ia de pe foc.Deasupra se pudreaza cu zahar.Puteti folosi cate foi doriti (in principiu se folosesc cam 5-6).
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
saftoiu_gina spune:
Si eu am folosit de la Boromir,acum de sarbatori am luat alt fel,nu stiu cum se numesc ,le-am luat de la Sel Gros,sint intradevar bune,dar le vroiam altfel ,ca la cofetarie.Am sa notez retetele de aici.Multumesc.
adriana_mihnea spune:
Poti face din aluat foetaj. Intinzi o foaie, o intepi cu furculita si o pui la copt, in cuptorul incins. Daca s-a umflat prea mult, incearca s-o tai pe lungime si sa faci 2 foi dintr-una.
Eu n-am facut pana acum, dar am citit ca au facut alte fete.
Adriana si
Mihnea Stefan (11.11.03)
Jasmine spune:
Foile astea "de la Boromir" de unde le cumparati?
Si crema?Faceti acasa crema de cremsnit?E greeeeu....???
Jasmine si
Radu (26.10.2004)
