broncho-vaxon? sau ribomunyl...?
care credeti voi ca e mai bun pentru un copil de 2 ani fiindca m-am hotarit ca dupa tratamentul asta de antibiotic sa ii dau ceva pentru imunitate
In decurs de 5 luni la fiecare inceput de luna ea are rosu in git...
si ii dau antibiotice la greu
Acum am facut si un exudat si astept rezultatul .si dupa o sa incep sa-i dau ceva de imunizare...
Mariana mami de...IOANA 2006(1 an 11 luni si 4 zile..)
Raspunsuri
CORNELIAP33 spune:
Noi la 3 ani si 6 luni am folosit Bronhovaxom, la recomandarea medicului. In timpul tratamentului(3 luni) chiar nu a mai racit deloc, dupa terminarea tratamentului a facut iarasi tot felul de guturaie, infectii si raceli....Era insa primul an la gradinita.
Nu stiu daca faptul ca in acele trei luni nu a mai racit a fost efectul Brohovaxonului sau coincidenta. Oricum eu m-am hotarat sa nu-i mai dau nimic pentru imunitate si sa-l las sa si-o intareasca singur.
In ceea ce te priveste, in contextul in care Bronhovaxonul este bun, mie mi se pare mic pentru astfel de imunizare si poate ca ar trebui sa o faci doar la intrarea in colectivitate.
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii
Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
ingridnen spune:
Ribomunyl si nu mi-a mai facut rosu in gat de 5 luni !!
Ingrid si Cristi 3 ani si 6 luni
gabrielle74 spune:
rosu in gat se face atunci cand are un microb in gat de obicei streptococ hemolitic beta A care netratat duce la reumatism poliarticular ,asat cand va fi mai mare .nu este de joaca cu acest microb .
exudat faringian nu se face cand se adm,inistreaza un antibiotic ,ori inainte ,ori dupa 7 zile dupa ce s-a terminat tratamentul,altfel analiza iese negativ.
eu zic sa mai repeti analiza sa fi sigura dar dupa ce termini trattamentul {dupa 7 zile},nu ti-a zis doctora?
sa cresteti mari si frumosi
lavi02 spune:
Ribomunyl, dupa intrarea in colectivitate. Nu se compara "inainte" cu "dupa".
Totusi, ar trebui sa te sfatuiesti cu un pediatru.
Ela2001 spune:
am citit si eu de tot felul de vaccinuri pt imunitate, dar n-am ajuns la nici o concluzie.
noua ne-a recomandat dr. Stanciu Broncho-vaxom si Imuno-baby, dar stau in dubiu daca sa-i dau sau nu Broncho-vaxom (fetitza are 2 ani si la primavara vreau s-o dau la gradinita; pina acum o singura data a racit si a facut rosu in git, acum citeva zile).
De Imuno-baby ce parere aveti?
Ela2001 -
bebitzei Diana Andreea (22.10.2004)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/mirelai2001
Rony spune:
Am inceput sa-i dau Ribomunyl de astazi !!
Dar am citit pe net si am aflat ca este interzis in FRanta!???M am ingozit ! l-au interzis din 2005! voi ce ziceti?
loryi1974 spune:
Net-ul este imens.Nu ai precizat site-ul unde ai vazut asta sau autoritatea care l-a interzis.
In ce ma priveste,este al treilea an in care ii dau.Are 3 ani si 8 luni si prima data i-am dat la 1an si 8 luni.A mai avut nasul infundat,muci,dar febra a facut abia in iunie(a circulat un virus).Si a fost in colectivitate un an intreg,dar nu am avut probleme deosebite cu ea.Acum este in grupa mijlocie si mergem pe acelasi tratament.A,anul trecut a facut si o jumatate de doza de Vaxigrip.Pe de alta parte,ea nu a luat decat de doua ori antibiotic pana acum si asta pentru ca nu eram acasa,eram la mare si nu am riscat,ne-a spus doctorul ca are nu stiu ce fel de amigdalita,dar cred ca a exagerat.
Si noi am facut exudatul de curand pentru gradinita,nu are nimic,dar la recoltare m-a intrebat daca a facut de curand tratament cu antibiotice,pentru ca rezultatul nu este in regula daca a luat de curand sau este sub influenta antibioticelor.
Rony spune:
am dat cherche pe google.fr pentru ribomunyl si gasesti acolo tot ce-ti trebuie dar in franceza! din 2005 este interzis pentru ca raportul beneficii/riscuri nu este concludent ! deci francezii care vor medicamentul il cumpara din alte tari; in Franta nu mai au voie sa-l comercializeze!
mi-e teama de efectele pe termen lung ! m-am ingrozit !!
Rony spune:
ma intreb de ce nu avertizeaza nimeni in inn limba romana!! Dumnezeule!!! cum sa-i dau copilului un medicament care il alte tari este interzis din cauza efectelor adverse!!???? mai fetelor nu mai inteleg nimic , dar va asigur ca toata noaptea am citit si concluzia : este interzis din 2005!!
este a doua zi in care ii dau si nu stiu ce sa fac!
anca tanasica spune:
io nu pot sa.mi dau cu parerea decat despre broncho-vaxom...vaccin utilizat de frate.miu cu efecte extraordinare inca de acu mi bine de 10 ani...
...tot asta ne.a recomandat si pediatra (si mie si lui pitix...mie pentru a.mi creste un pic imunitatea si ei pt.a o pregati de gradi la anul)
...atentie...broncho.vaxomul este un extract lizat din mai multe bacterii...astea administrate dupe schema si corect creaza imunitate la acele bacterii...adica se asteapta ca bb sa nu mai dezvolte complicatiile la raceli care necesita antibiotice...sau sa fie usoare, astfel incat celulele imunitare deja create ca raspuns la broncho.vaxom sa.si faca treaba singure...deci nu va asteptati ca bb sa nu mai raceasca dupe broncho.vaxom...racelile sunt date de virusuri, deci medicamentul n.are treaba cu virusii...
NB: este bine sa raceasca usor...la o raceala, normal sist.imunitar se descurca singurel cu virusii si cu cat sist.imunitar intra mai des in contact cu diversi virusi, cu atat ii va recunoaste in viitor si se vor dezvolta celulele de aparare mai bine...pentru a nu se ajunge la complicatiile cu bacteriile...