Sezatoarea canadiana (106)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

As avea nevoie de o info relativ rapid- ma interes sa gasec hotel aproape de Cote des Neiges cu Queen Mary sau prin zona daca se poate si cu parcare si sa nu fie vre-o bomba, ma puteti ajuta?

Inca n-am dat in plans dar daca nu gasesc nimic unde sa pot sta de pe 29 nu stiu cum o sa fac dar in nici un caz frumos

Miikon merci de PM, am sa-ti scriu insa nu stiu cand ca azi a pus capac

Noi

Ce spui sa si infaptuiesti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Ica: Din pacate eu nu cunosc zona CDN ca noi stam in west island. Nu puteti apela la niste prieteni? Dar ce s-a intamplat? Cum de nu mai aveti unde sta din 29? Parca in 29 trebuia sa semnati sau sa luati cheile...nu mai stiu.

Andy 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Ica, uite aici: http://www.montreal-espritouvert.com/?language=en . Dar nu inteleg cum de ati ramas descoperiti o zi?? Nu puteati sa mai stati o zi in apartamentul in care stati acuma? Mai ales ca nu e chiar ultima zi din luna 29 ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ica 1975

As avea nevoie de o info relativ rapid- ma interes sa gasec hotel aproape de Cote des Neiges cu Queen Mary sau prin zona daca se poate si cu parcare si sa nu fie vre-o bomba, ma puteti ajuta?

Inca n-am dat in plans dar daca nu gasesc nimic unde sa pot sta de pe 29 nu stiu cum o sa fac dar in nici un caz frumos

Noi

Ica lasa hotelul, eu va invit la noi, daca vrei vorbim pe pm; e drept ca suntem destul de departe, dar cu placere va gazduim!!!

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Moamaaa, ce discutii! Noi avem nistea asigurari de viata si am pus bani pentru copii, nu multi, dar am zis ca alocatia lor va merge parte la activitati si alte lucruri utile in dezvoltarea lor si restul punem in cont. A mai vrut si mama lui Octav sa ne dea niste bani si i-am zis ca noi nu-i luam, dar daca vrea sa dea contul este acesta... Si a mai pus si statul, s-au strins ceva. I-am pus in cont comun, ca am inteles ca daca primul nu face colegiu sau facultate, va trece la al doilea si daca nici al doilea nu face va trece la al treilea, cu tot cu subventiile celor mai mari. Daca nu face nici unul studii pina la 25 de ani, atunci ii poti scoate si folosi pentru altceva, dar dai inapoi subventiile... ar fi pacat. Eu i-am pus pentru ca nu vreau sa cheltuim alocatia lor pe mincare si pampersi. Nu avem pentru casa, eu stau rau de tot la capitolul pensie.

Ange, hai, ca eu am incredere in tine, stiu sigur ca vei trece peste aceasta problema. Nu am reusit sa te sun, poate miine dimineata...

Try, pai sa stii ca inca nu-l laud. Se poate ca si eu sa ma fi schimbat, ma simt mult mai toleranta cu copiii in general, si cu ai mei in special decit acum 7 ani. Dar au si fost copiii diferiti: dupa furtuna de Agata, a urmat Tudora, linistita ea de felul ei, dar tipatoare si plingacioasa daca nu-i convine ceva - fetele nu s-au schimbat absolut deloc de la stadiul de bebelusi, asa sint si acum. Iar dupa ele a venit Lisandru pe care vi l-as lauda pina la sfirsitul capitolului si tot nu as spune tot. Deci asa ceva eu nu am vazut! Primele trei luni a stat lipit de mine, e drept, plingea daca il puneam jos. Dar dupa ce a trecut de faza asta si a ajuns la concluzia ca se poate trai bine-mersi si fara sa fii lipit de mami, nu am mai avut nici o problema cu el. Tot timpul ride, la oricine, acum, mai nou, si vorbeste in legea lui si se uita la om si da din cap si baba-uieste aluia care il baga in seama, de zici ca cine stie ce conversatie interesanta poarta. Cind sintem plecati sta in carut, fara sa zica nimic, cu conditia sa nu-i fie foame, sete, somn sau sa trebuiasca sa fie schimbat. In rest, e tot timpul ocupat cu ceva... iar cind are o problema scinceste si se intoarce in carut, i-o rezolv si se calmeaza imediat. Daca sintem acasa, are atita treaba ca nu are timp de plins. Pina acum mergea in patru labe, dar acum se ridica in picioare si are atitea de facut, de tras, de ros... Daca are o problema, vine la mine si ma apuca de picioare sau se ridica ca un catelus si imi spune: ma-maa, ba-baaa, na-naaa, pa-paaa, mami intelege tot si face ce vrea baiatul. In general, vine la mine cind ii este foame, somn sau trebuie schimbat... sau vrea o titza asa de control, sa stie daca mai sint acolo. Cel mai rau e de somn, daca ii este somn si nu poate adormi, atunci incepe sa se burice si agite, se freaca la ochisori si citeodata chiar plinge. De plins plinge numai daca se loveste rau, mai cade citeodata de sus si se loveste mai rau, alteori cade si se ridica singur, nu zice nimic, eventual se uita sa vada daca am l-am vazut, eu ii zimbesc sau in incurajez verbal si nu mai plinge. Mai plinge cind il mai loveste Tudora, fara sa vrea, dar ii mai sterge cite o jucarie peste ochi, ii mai inchide o usa in cap sau peste degete... si stiu dupa plins ca e grav, ca daca plinge tare inseamna ca l-a durut rau, ca altfel doar scinceste un pic si o cearta in legea lui. Simpatic este cind vine si o piraste, se tirie pina la mine si se ridica pe picioarul meu si incepe, cu un glas mai plingacios si piricios: ba-ba-mba-da-ta, eu il iau si il consolez si il pup, el ma baleste toata si pleaca intr-ale lui. Si uite asa trece ziua si ne facem mari. In parc e numai cu ochii pe copii, il dau in leagan, ii place si ride de nu mai poate, desi il simt ca ii este putin frica, si il las pe iarba sa mearga in patru labe... se uita dupa veverite, pasari, care vin aproape de el, caci cred ca e de-al lor asa mic... Daca va ramine asa in viata, bine ii va fi, omul perfect adaptabil in orice situatie si cu oricine, pozitiv cit cuprinde! Si tot timpul cu zimbetul pe buze. Na, ca m-ai stirnit si acum nu ma mai opresc!

Ma duc sa-i culc, ca sintem cam obositi toti patru, Octav e la sala, dar si el era la fel de obosit. Si Agata miine are dictare, teste, am zis ca la 9 vreau sa o vad sforaind. I-am hranit si i-am dusuit, bebe e la mine in brate, iar fetele sint fiecare in patul ei cu cite o carte in mina... se uita la poze. Asteapta sa le citesc, dar eu am gitul in pioneze, iar am racit!

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ica 1975

Noi

Ica , daca condo-ul nu e gata de ocupare pe 29 eu stiam ca sunt obligati sa-ti asigure ei hotel. Tu l-ai luat nou sau de la cineva??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

Mey dar aveti un avant la scris

Ange multa sanatate, incearca si niste zootherapie cu catelu, daca tot l-ai luat...incearca sa te bucuri de el, lasa-l sa te limpaie, mergi cu el seara la plimbare...per mine asa ma destreseaza cainele, ma streseaza el din alte motive, dar daca simte ca sunt nervoasa vine la mine si ma limpaie pe picioare.....si ma uit la ochisorii lui si uit

si musai analize, nu astepta doctorul fuguta la urgente, spune-le ca faci atacuri de panica te preiau repede

Codritu si tzie la fel

si fie-mea mi-a mancat nervi ieri ca nu vrea niste pantaloni, dar dupa o tura de tantrum si i-a luat singura, si inca si azi ii voia

mey eu am o grija in minus ca nu am casa, nu platesc decat asigurarea de viata si aia facuta de nou venit, e nasol ca in 5 ani trebuie reinoita si nu au sediu in Quebec, asa ca trebuie sa cautam alta, si intre timp s-au adunat cal multe la dosarul medical, unde mai pun ca sosul facu 40.....uf ce trece viatza

ca sa nu mai zic ca in 3 luni e Craciunul, parca ieri venise mosul si scapaseram de zapada, iar o luam de la capat

Nelia si noi cautam claviatura, dar urmarim ofertele...noi cautam Yamaha, cu ea face steph la scoala si o sa-i pot programa lectiile ca la scoala asa, si imi mai da si reducere la curs daca luam Yamaha

La multi ani David

eu am inceput de ieri aquaforme si am un pic de febra asa ca o sa-mi prinda bine un somn prelungit

as mai avea de zis edar mi-a luat mai mult de o ora sa citesc....

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Acum am ajuns acasa de la scoala

Ana, multumesc tare tare mult, insa este f complicat, copilul are gradi in CDN si eu vroiam sa profit de sapt de vacanta sa invat ptr examene ca si asa sunt in urma cu lecturile , aranjatul prin casa era planificat ptr dupa-amaiza

Carmen, merci, ar fi aproape, incerc sa vad daca au stationement ca altfel imi va fi greu cu copilul

Pe scurt, au avut o scurgere de apa, eu i-as zice inundatie, si suna azi si ne cer sa ne mutam pe 4, lucru imposibil ptr ca apart in care stam de pe 1 va fi preluat de altcineva plus ca ptr camion am dat deja avans. In cele din urma ei zic ca putem duce catrafusele acolo si in cel mai rau caz sa stam doar noi la hotel, la inceput spuneau sa ducem mobilele in depozit nu ca as avea mare lucru dar nu mi se pare drept deloc, deloc, mai ales ca am platit o caruta de bani pe condo-ul asta si ipoteca nu va fi chiar floare la ureche. Ma simt ca in Rom, si pe bune daca imi place

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angela T. spune:

Citat:
citat din mesajul lui mQQm

Ok, ktrinel, help aici cu o parere. Canadienii nu au dat mrtg chiar asa, la oricine si pe nimic. Sunt putini cei care au laut fara downpayments. Preturile au crescut, dar nu chiar asa de mult la imobiliare. De ce suntem si noi in aceeasi barca? Ceva imi scapa, dar mi s-a parut declaratia alora de la ML un pic de instigare la panica. Ori nu?

Criza financiara actuala are ramificatii globale incredibil de complexe, nu se reduce doar la o situatie locala cauzata de practicile de mortgage imprudente din US. Subprime morgage-ul a fost evenimentul care a declansat colapsul acestei piramide financiare subrede. E vorba de un sistem financiar cu aspectul unei piramide inversate cu baza in sus si varful in jos, unde piesa de rezistenta (varful) era subprime morgage. Cand acest varf cazu, treptele ulterioare ale piramidei (derivative, asigurari, stocks, etc) s-au prabusit automat in virtutea inertiei.

Problema initiala a fost faptul ca bancile americane de investitii in goana lor dupa castiguri fabuloase si rapide, au acordat mortgage-uri dupa practici de imprumut extrem de imprudente. Practic unul din cele mai solide concepte in business - conceptul aversiunii fata de risc - devenise o notiune desueta, nimeni nu mai era interesat in asa ceva - singurul lucru care mai conta era un profit cat mai mare intr-un timp record. Orice client era calificat by default - nu ai job? no problem, stim noi pe cineva care te angajeaza fictiv ca sa te califici. Nu ai nici un dram de downpayment? no problem, iti imprumutam noi ceva banuti pt vreo doua-trei luni sa-i tii in contul personal cat sa dea bine pe hartiile prezentate la banca. Nu ai credit scor bun? no problem, la o adica putem trece cu vederea chestia asta. Prin urmare numai sa nu fi vrut, nu te calificai pt un subprime mortgage.

Problema numarul 2 - aceleasi institutii financiare americane au avut grija sa transfere riscul asociat cu subprime mortgage unor terte parti (banci europene, canadiene, rusesti, japoneze, etc) prin intermediul unor instrumente financiare complexe (derivative). Prin urmare sa nu ne fie cu mirare ca banci prin alte colturi ale lumii precum CIBC, TD, BMO (Canada), Deutche Bank (Germania), UBS (Elvetia), etc. au inceput sa fie in distress finaciar in urma tranzactiilor cu partenerii americani. Deh, asa e cand te lacomesti la mai mult si vrei si tu portia ta din placinta calda care se vinde pe Wall Street. Asa ca la ultimele raportari trimestriale, surprise surprise, apar pierderi de bilioane in bilanturi prin alte parti ale lumii. Vorba aia - unde dai si unde crapa.

Deja se vorbeste de o criza a lichiditatilor la nivel global - afectate sunt banci si institutii de asigurari de prim rang de pe intregul mapamond. Dupa cum spuneam, incep sa se auda nume ale unor banci de renume overseas care sunt scuturate bine de haosul de pe Wall Street. Cateva guverne (Germania, Rusia, UK) au aruncat deja cateva zeci de bilioane de euro pe piata financiara locala pentru stabilizare. Efectul de domino abia a inceput - foarte probabil ca falimentele care s-au declarat pana sa fie doar varful icebergului, greul deabia de-acum vine. Si din pacate lucrurile sunt atat de imbarligate incat nimeni nu stie exact cum se vor desfasura si ce masuri de interventie trebuiesc luate pt echilibrare.

Presupun ca ati urmarit mesajul lui Bush catre natiune aseara – tonul era sumbru si a admis oficial ca economia Americana se afla untr-un moment foarte periculos. In US sunt zvonuri tot mai larmante cum ca cele 700 de bilioane $ care se negociaza momentan in Congress reprezinta doar a mica parte din gaura neagra ce trebuie acoperita – multi economisti vorbesc de vreo 2 trilioane $ (!!) Nu cred ca guvernul Bush era dispus sa arunce o asemenea suma enorma pe piata, la o adica se spala pe maini in vreo luna, insa nu au de ales din cauza presiunilor imense venite din partea guvernelor straine. De asemenea, conform statisticilor oficiale, americanii momentan dispun de 7.1 trilioane de dolari in conturile de savings – guvernul American e constient ca economia intra in blocaj financiar in cazul in care lumea se panicheaza si se repede la banci sa-si retraga banii. Pana la urma planul de bailout se va duce la bun sfarsit, nu au prea multe optiuni in privinta asta. Partea buna e ca in final se mai trezira cvateva voci ale ratiunii prin Congress si au inceput sa vocifereze ca trebuiesc reguli foarte clare si precise in legatura cu cine va beneficia de aceste sute de bilioane – in nici un caz nu pot intra in buzunarele executivilor de pe Wall Street care erau obisnuiti cu compensatiile de 10 digits. Ma bucur ca Congresul a cerut in final un raport in care sa fie aratati cei vinovati de declansarea acestui colaps, dar ma tem sa nu fie gasiti niste scapegoats, ca intotdeauna. Si sa fim seriosi, toti CEO de pe Wall Street nu au actionat de capul lor, chestia a fost orchestrata cu buna stiinta si acordul celor din top government.

Interesant e ca in Canada, desi Harper sustine ca economia e fundamentally strong (… does it sound familiar? parca am mai auzit aceeasi fraza pe undeva recent… unde oare?), s-a grabit sa cheme alegerile intr-un an care nu era electoral. Hmm, ceva imi zice ca susnumitul era de mult la current cu faptul ca economia nationala nu statea chiar asa pe roze cum declara domnia sa – prin urmare s-a grabit sa aiba alegerile intr-un moment cand mai avea sanse sa-si asigure un nou mandat, inainte ca lucrurile sa scape de sub control. Lucrurile in Canada sunt demult pe fagasul celor din State, doar ca cineva incearca sa intarzie momentul declansarii. Interesant e ca pana ieri Harper era quiet si in denial (cel putin in declaratiile publice) – da’ isi schimba tune-ul odata cu publicarea raportul lui Merrill Lynch in legatura cu forecast-ul economic pt Canada. In acest raport Merrill Lynch ne da 2 ani inainte ca si noi sa intram in haosul ce loveste US. Si da, ei spun ca piata imobiliara in Canada se va prabusi… aviz amatorilor.

Ca prima faza, asteptati-va la o inflatie crunta, ca nu poate fi altfel cand se arunca sute de bilioane de dolari si euro pe market. Si nu doar in US, ci pretutindeni. Va e dor de anii 90 din Romania? Mie nu… Si noi aici in Canda vom plati parte din pretul asociat cu acest meltdown – tineti minte cum ne-au crescut ratele de asigurari auto/casa etc dupa 911 – nu va inchipuiti ca pretul va fi platit doar de americani – Canada va suferi din plin. De asemenea, somajul va atinge proportii condsiderabile. In plus, daca aveti ceva mortgage cu rata variabila, e momentul sa o inchideti – cand lumea trece printr-o criza de lichiditati combinata cu inflatie puternica, costul creditului nu poate decat sa creasca. Mi-e groza de ce va urma ma gandesc ca salariile noastre sunt negociate sa creasca cu 3% pe an pe urmatorii 4 ani, iar inflatia va atinge double digits – prin urmare vom pierde multa putere de cumparare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Ica, stiu caz concret, aia sunt obligat sa suporte cheltuieli daca ti-au luat avansul si e un contract. Nu-i lasa, daca ai agent pune-l la treaba, daca nu, sigur ai avocat, doar de-aia il platesti. Prietenilor mei le-au platit cu varf si indesat si fara sa faca fitze cand au fost luati la 11 metrii. Nu-i ierta, si nu-i lasa sa creada ca nu stii de drepturi ai! Cum a zis si Dana, despagubiri pt inconvenience.

Am pus un subiect, poate vreti sa votati si voi arta unui roman din Canada:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=127150

Sper sa nu dispara subiectul pe pagina cinshpe pana pe 28.

Common sense is not so common...[Voltaire]
Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">...

Mergi la inceput