Dulciuri fel de fel...
Raspunsuri - Pagina 8
Dbunny spune:
Chec Damier deci...
Pt chechul alb: 4 oua, 150gr zahar, 90gr faina, 30 gr de maizena
margarina pt uns tava, 1 pachet zahar vanilat.
Pt checul negru: 4 oua, 150 gr zahar, 90gr faina, 30 gr de maizena
margarina pt uns tava, 1 pachet zahar vanilat, 30gr cacao.
Decor
Ciocolata preparat sau nutella, 200gr glazura de ciocolata din comert, Zahar praf, hartie alba
Preparare:
Mixati galbenusurile cu zaharul si vanilia pana obtineti o pasta deschisa la culoare si cremoasa. Adaugati incet faina cernuta si amestecati usor. Adaugati maizena.
Separat bateti albusurile spuma tare cu putina sare.
Adaugati albusurile spuma incetul cu incetul compozitiei anterioare.
Odata amestecate cele 2 compozitii turnati intr-o tava rotunda unsa cu margarina.
Se face la fel si checul cu ciocolata, doar ca la sfarsit se adauga 30gr cacao. Se coc in 2 forme egale de diametru, sau se coc pe rand.
La cuptor la 180º - 30 minute. Se scot si se lasa la racit.
Deci pana aici toate bune si frumoase, nu tineti cont de blaturile astea, pur si simplu faceti 2 cum stiti voi mai bine, unul alb si unul negru.
Taierea:
1- Taiati un cerc din fiecare chec (cu ajutorul unui castronas); cele 2 cercuri trebuie sa fie taiate cu acelasi castronas.
2- In cele 2 bucati taiate se taie alte 2 cercuri cu un pahar. Se vede bine idea in poza. La sfarsit vom avea: 2 cercuri mari, unul alb, unul negru, 2 mijlocii, si 2 dopuri.
Ungem cu crema de ciocolata toate bucatile pe toate laturalele taiate ca sa se lipeasca intre ele.
Etajul 1: Punem un cerc mare alb gaurit pe un platou si inauntru punem un cerc mijlociu negru si in interiorul acestiua un dop de chec alb. Deasupra etajului1 punem crema de ciocolata.
Etajul2: facem la fel incepand cu cercul mare negru: Inauntrul acestuia se pune un cerc mijlociu alb si inauntrul acestuia dopul de chec negru…toate unse cu nutella.
Lasam checul uns cu glazura sau crema de ciocolata la frigider sa se intareasca bine glazura.
Separat pe o coala alba punem tava in care am copt blaturile si-l conturam cu creion. Trasam patratele de 3 cm ca-n poza… apoi taiam cu un cutter unu da, unu ba…
Separat –exteriorul tortului se unge cu glazura. Dupa ce s-a racit complect, punem peste ea hartia taiata in patratele si cu ajutorul unui strecurator mic pudram bine checul cu zahar pudra. Apoi cu grija luam hartia ca sa ramana patratelele bine conturate.
Acu asociati voi si pozele din link-ul de mai sus si o sa para totul logic
Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
mcm spune:
Dbunny nu vad eu link-ul sau e prea dimineata?
www.articoledepetrecere.ro" target="_blank">Petrecere pentru copii
Dbunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dbunny Daca cineva vrea traducerea Checului Damier sa strige tare...si i-o trimit pe mail... Uitati-va la ultima poza...ce apetisanta! se aseamana tortului sah... |
Iaca linku'
Idea e sa faceti blaturile, crema de ciocolata si glazura cum stiti voi mai bine(retata dvs preferata), nu-i musai reteta asta, dar asamblarea e tare sic.
Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
nushulica spune:
m-ati zapacit de tot cu ciocolata de casa cu placintele checuri si alte minuni
constat ca sunt si eu masochista ca intru sa vad pozele dar nu ma pot abtine
azi nu ies deloc din casa dar maine iau lapte praf si execut si eu o reteta de cioco de casa
spuneti-mi ati facut dupa reteta alynutzei sau dupa ce a mihaelei?
miha e dif intre retete??ca stiu ca ai pus si tu reteta ta dar mi=e lene s-o caut
ei sa vedeti voi maine poze de la mine sa mai poftiti si voi
34+ DAVID-MIHAI
mariussimiuc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nushulica miha e dif intre retete??ca stiu ca ai pus si tu reteta ta dar mi=e lene s-o caut |
Eu fac aceeasi reteta doar ca pun jumatate din cantitatea de unt.Data viitoare am sa incerc cu un pachet intreg sa vad cum iese.
Gresesc eu sau dvs stimata doamna erati datoare cu niste poze?
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
mariussimiuc spune:
Dbunny,multumim de reteta. Am trecut-o in listuta.
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
nushulica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mariussimiuc
Eu fac aceeasi reteta doar ca pun jumatate din cantitatea de unt.Data viitoare am sa incerc cu un pachet intreg sa vad cum iese. Gresesc eu sau dvs stimata doamna erati datoare cu niste poze? Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama... |
eu nu...ca tot ce fac mananc direct si in ultimul timp n-am facut chiar nik
34+ DAVID-MIHAI
monica-elizabet spune:
multumim pentru reteta Dbunny
eu nu am facut nimik dulce de luni
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
mariussimiuc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monica-elizabet eu nu am facut nimik dulce de luni |
Ai intrat la cura?
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
principe spune:
eu am facut turtele de banana prajita cu ou si branza.
...e dulce,se pune ,nu?
si se fac in 5 minuteleeeeeeeee.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i