Piei, ispita.... dulce (22)
Raspunsuri - Pagina 14
bubu05 spune:
Natali, multumesc mult! Am avut un fotograf profesionist la biserica, trebuia sa vina si la restaurant dar n-a mai ajuns...Sunt lesinata dupa Stefan, il iubesc enorm! Cand ii vad pe amandoi nu mai pot de fericire!
Bineinteles ca am luat zmeurica de la piata si am prestat o praji cu zmeura, cu pandispanul cu suc de portocale, super buna a iesit! Maine ii fac o poza. Vlad mi-a aranjat toata zmeurica pe prajitura, era super incantat ca ma ajuta!
Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Bubu mare
Poze
mariussimiuc spune:
Bubulinelor,sunteti frumosi cu totii!
De prajiturit nik nik?
Cu caldurile astea nici eu nu prea am avut chef.Dar azi am facut niste briose pentru copil,n-am mai avut scapare.
Aaaa...am facut saptamana trecuta o tarta cu cioco dupa reteta www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/19554/11-Tarta-de-ciocolata-fara-foc-vertange/" target="_blank">asta de pe culinar. Am facut intr-o tava mai mare si stratul de ciocolata n-a iesit chiar atat de...generos ,dar a fost buna.Si dulce,exact pe gustul meu.
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
bubu05 spune:
Miha, multumim!
Eu salivez rau la briosele alea si tarta e chiar simplu de facut. Poate fac si eu...
Tu erai cu briosele cu zmeura? Ca mi-ai facut pofta rau!
Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Bubu mare
Poze
mariussimiuc spune:
Da,Oana eu eram...
Si azi is cu niste fursecuri
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
monica-elizabet spune:
miho ce vrednicutza swti...toate arata super...
ce ciudat ca eu nu am vazut pana acum pagina asta...pur si simplu nu-mi aparea...de la mesajul lui bubu...
pe toate
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
mariussimiuc spune:
Monule,ai vazut ca n-am tinut numai pentru mine briosele alea?
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
monica-elizabet spune:
acum imi dau seama ca "te-am acuzat" pe nedrept
iertare maria ta
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
Alynutza spune:
Buna fetelor. Dupa o lipsa acuta de timp pentru pregatit dulciuri (plus o pauza considerabila in care n-am fost in tara), revin si eu cu doua bunatati noi-noutze si foarte potrivite pentru sezonul cald.
Cum in perioada cand nu eram acasa am implinit o varsta rotunjoara, care nu trebuia sa ramana fara sarbatorirea adecvata (sa nu mai pomenesc de faptul ca peste doua zile implinim si 2 ani de casnicie), am profitat de ocazie si am facut doua retete culese mai demult, dar pe care nu am avut ocazia sa le testez. Din fericire, au reusit amandoua.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/2664112023/in/set-72157600636179296/" target="_blank">Prajitura-inghetata Tiramisu (Tiramisu ice-cream cake)
500 gr. mascarpone
115 gr. zahar pudra
6 lg. marsala (eu am pus 3 lg. lichior cafea Angeli si 2 lg. cognac)
50 gr. ciocolata amaruie taiata bucatzele mici
150 ml frisca batuta usor
2 lg. cafea macinata
3 lg. brandy
200 gr. piscoturi (eu am folosit aprox. 36 de bucati, deci ceva mai mult)
Se tapeteaza o tava de cozoac de aprox. 1 kg. cu folie alimentara. Se prepara cafea folosind aproximativ 400 ml de apa. Se racoreste putin si se aromeaza cu brandy (daca doriti puteti pune si 85 gr. zahar cum era in reteta originala, eu de obicei nu pun zahar in cafeaua pentru Tiramisu). Se inmoaie rapid piscoturile in cafea si se aseaza pe fundul si pe peretii tavii (n-a fost deloc asa complicat cum ma asteptam). Un sfat: nu puneti piscoturi decat pe lateralele mari ale tavii, altfel capetele o sa fie doar piscot.
Mascarponele se bate cu mixerul impreuna cu zaharul si alcoolul, apoi se adauga ciocolata si frisca. Crema se toarna in tava peste piscoturi si se acopera cu un alt strat de piscoturi. Se da la congelator. Eu am pus-o peste noapte, asa ca inainte de a o servi am scos-o in frigider cam cu o ora inainte.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/2664110127/in/set-72157600636179296/" target="_blank">Mousse triplu de ciocolata (Triple chocolate mousse)
Se foloseste tot o tava de cozonac de aprox. 1 kg tapetata cu folie (reteta spunea hartie unsa cu unt, folia alimentara a fost excelenta si nici n-a fost necesar sa o ung).
450 ml frisca 32% grasime
cate 75 gr. ciocolata cu lapte, alba si amaruie
6 oua
75 gr. zahar pudra
Se bate tare 1/3 din cantitatea de frisca (eu am folosit si intaritor). Se bat si albusele de la doua oua spuma tare. Si frisca si albusele se dau la frigider. Doua galbenuse se bat cu 25 de gr. de zahar cu mixerul la abur aprox. 2-3 minute. (mare atentie la timpul de batere pe abur, daca e prea mare se intareste prea tare galbenusul. De preferinta apa sa fiarba deja cand puneti vasul pe aburi si sa nu depasiti 2 minute jumatate - chiar 2 minute in cazul ciocolatei cu lapte.) Se ia de pe abur si se continua amestecarea, adaugandu-se ciocolata cu lapte topita la abur/microunde. Se raceste cateva minute (daca este necesar - eu am topit ciocolata la microunde si nu s-a incalzit chiar asa tare), apoi se adauga frisca si albusul, amestecand usor (eu am folosit tot mixerul la viteza mica). Se toarna in tava si se sa la congelator. Se asteapta aproximativ 30 de minute, apoi se prepara crema cu ciocolata alba asemanator. Dupa inca 30 de minute si crema de ciocolata amaruie.
Inainte de servire trebuie sa stea aprox. 30 de minute in frigider.
Ambele prajituri se taie cu cutitul dat prin apa calda.
La final si www.flickr.com/photos/9684774@N08/2664108603/in/set-72157600636179296/" target="_blank">sectiunea.
Triple mousse este putin mai migaloasa, dar excelenta, merita tot efortul. Tiramisul-inghetata se face extrem de usor si este de asemenea delicios.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
mariussimiuc spune:
Alinuta,bine ai revenit. [
Super deserturile tale! Le-am trecut pe lista urmatoarelor dulciuri de executat! Cu toate ca mai am o lista luuuunga in asteptare ,dar Tiramisul ala e pur si simplu demential.
La multi ani,cu multa sanatate. Cati ani ai facut? 20?
Eu pentru astazi am facut tort zebra.Reteta luata de www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/12102/Tort-Zebra/" target="_blank">aici.
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...