Prajituri si torturi (2)
Raspunsuri - Pagina 2
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Criss, merci de reteta.
Cat trebuie framantat. Tu framanti cu mana sau mixerul. io n-am mixer cu care si framant. In curand am sa-mi cumpar si unul de asta.
Eu vreau sa le umplu cu magiun de prune.
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 6 luni)
Nici eu nu am mixer pentru framantat, framant cu mana. Nu trebuie foarte mult, pana se omogenizeaza toate ingredientele si vezi tu, cand nu se mai lipeste de mana e gata, il lasi o jumatate de ora sa creasca si apoi te pui pe treaba.
Hildegard spune:
Criss, am facut cornurile cu magiun de prune.
mi sa-u cam crapat. De la foc? Eu am lasat sa steie cam mult coc la crescut ca am avut in cuptor altceva dar nu mai fac asa.
Sunt foarte gustoase si sapt. viitoare fac iarasi trebuie sa-mi iasa perfect.
uite poza aici
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 6 luni)
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Criss, am facut cornurile cu magiun de prune.
mi sa-u cam crapat. De la foc? Eu am lasat sa steie cam mult coc la crescut ca am avut in cuptor altceva dar nu mai fac asa.
Sunt foarte gustoase si sapt. viitoare fac iarasi trebuie sa-mi iasa perfect.
uite poza aici
de-ale gurii
O, si ce frumoase ti-au iesit! Eu nu am incercat sa le fac cu altceva decat bakon si cascaval, dar probabil si cu magiun ies bune, insa in acest caz nu se pone sare ci zahar in aluat, banuiesc.
Asta pentru ca indiferent ce srie in reteta, eu la dulciuri nu pun niciodata sare, nici macar un varf de cutit.
[h6]
[/quote]
Hildegard spune:
Criss, n-am pus sare.
Am sa pun reteta ta in lista de retete
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 6 luni)
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Criss, n-am pus sare.
Am sa pun reteta ta in lista de retete
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 6 luni)
Criss75 spune:
Vineri a fost ziua baietelului meu si i-am facut un tort delicios, am sa va pun si voua reteta si niste poze.
TORT CU CREMA DE BRANZA SI FRISCA.
Pentru blat aveti nevoie de:
6 oua, 6 linguri apa rece, 12 linguri zahar, 12 linguri faina, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, coaja rasa de lamaie.
Se freaca galbenusurile cu zaharul, apa, coaja de lamaie si zaharul vanilat.
Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma tare, faina si praful de copt.
Se coace blatul intr-o cratita unsa cu unt si tapetata cu faina sau mai simplu, cu hartie de copt. Dupa aproximatit 30 minute e gata (in functie de cuptor)
Cand s-a racit se taie in doua si se umple cu crema
Crema:
1/2 kg.branza proaspata de vaca, 1 budinca de vanilie sau de frisca, 400 ml lapte, 1 margarina Rama sau un unt (depinde cu ce va place), 250g zahar.
Se fierbe budinca cu laptele si zaharul(eu prefer sa pun si zaharul la fiert, astfel se topeste si nu se mai simte in crema, crema este mai fina)
Cand s-a racit se amesteca cu margarina (sau untul) si branza de vaci. (Daca va place, se pot adauga si stafide. Eu n-am pus de aceasta data)
Se insiropeaza blatul. La insiropat se poate folosi zeama de la compot de ananas, de exemplu, sau sucul stors de la portocala.
Eu acum am facut un sirop din apa, zahar si apa de flori de portocale (este o esenta adusa din Tunisia si ii da o aroma absolut senzationala).
Se pune jumatate din crema pe primul blat, se pune deasupra blatul celalalt si se acopera tortul cu crema ramasa. Se orneaza cu frisca, fructe sau orice vreti.
E delicios .
Si arata asa.
http://new.photos.yahoo.com/br_cristina30/photo/294928804381780709/5
Hildegard spune:
Criss, ce bine arata si cred ca a fost delicios tortul.
Trandafirii i-ai facut tu? Arata foarte naturali.
Felicitari!
Eu pregatesc acum un tort pentru soacra mea...cos cu flori. Mi-am facut deja florile din pasta de lapte praf, ca pot sta in cutie si chiar 2-3 sapt. uscate. M-am gandit la o crema diplomat cu capsuni...sau vad eu. Oricum blatul va fi galben pentru ca am oua de casa. Vreau sa fac un cos plin cu margarete colorate, cale si frunze. cosul o sa aibe si cu maner care tot din lapte praf il voi face...inca nu l-am facut. Sper sa-mi iasa!
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 6 luni)
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Criss, ce bine arata si cred ca a fost delicios tortul.
Trandafirii i-ai facut tu? Arata foarte naturali.
Felicitari!
Eu am facut trandafirii, e prida data cand incerc asa ceva si nu arata chiar grozav, dar data viitoare sper sa iasa mai bine. I-am facut din ciocolata menaj alba, am gasit aici si am vazut ca e foarte moale si se poate modela, altfel n-as fi avut curaj sa incerc pasta de zahar. N-am facut niciodata, dar poate ma incumet si incerc.
Succec cu cosuletul de flori.
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Eu pregatesc acum un tort pentru soacra mea...cos cu flori. Mi-am facut deja florile din pasta de lapte praf, ca pot sta in cutie si chiar 2-3 sapt. uscate. M-am gandit la o crema diplomat cu capsuni...sau vad eu. Oricum blatul va fi galben pentru ca am oua de casa. Vreau sa fac un cos plin cu margarete colorate, cale si frunze. cosul o sa aibe si cu maner care tot din lapte praf il voi face...inca nu l-am facut. Sper sa-mi iasa!
Imi spui te rog cum se fac florile din lapte praf? Sau unde gasesc reteta?
Sa ne pui si noua poze sa vedem cosuletul.
Ce nora draguta esti.
Hildegard spune:
Criss, merci de compliment
Eu folosesc reteta lui Cali de pe culinar.
Lapte praf din comert Malita cu 25 % grasime si zahar pudra Dr Oetker care are in compozitie si amidon. Este important asta.
Pasta din lapte praf pentru modelat flori
-125g zahar tos, 100ml apa, 100g lapte praf, 5 picaturi ulei.
Zaharul se fierbe cu apa cateva minute pana face bulbuci cam 4 minute, se raceste, se adauga laptele praf si uleiul, se framanta bine.
Framant totul bine, impart in bucati si colorez, si intind intre doua folii de plastic cu ajutorul sucitorului.
Daca faci un trandafir si vezi ca nu-i stau petalele se lasa inseamna ca-i prea moale si mai pui putin lapte praf daca se crapa cand modelezi stropesti cu apa si framanti.
Din aceasta pasta se pot face diferite modlee de flori.
Am sa pun desigur poze cu cosul cand va fi gata...sapt. viitoare.
de-ale gurii