ce stiti zaharina in exces dauneaza? eu consum la cafea zaharina si azi m-am gandit sa fac o prajitura in care sa pun zaharina in loc de zahar. ce parere aveti?
PS. eu alaptez un bebelus de o luna si ma gandeam sa nu afecteze!!!
Zaharina este "cam" cancerigana. Asta nu inseamna ca eu nu o folosesc, 2 pastilute dimineata in cafea. Dar ai putea sa o eviti, mai ales ca alaptezi. Incearca sa cumperi de la plafar, fructoza care este naturala si ingrasa mai putin decat zaharul.
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
Olga,chiar nu stiu sa fie ceva probleme cu exces de zaharina, posibil sa fie ca nici un exces nu e bun![]()
Nu lasa pe maine ce poti face azi, ca poate maine nu mai trebuie facut!
Poate ma insel dar din cate stiu eu prin coacere zaharina capata un gust amarui, oricum este cel mai nociv indulcitor alimentar. Intr-adevar fructoza este de preferat se absoarbe mai lent decat zaharul. Singurul indulcitor care nu dauneaza este xilitolul(cel care este folosit in gumele fara zahar) obtinut din frunze de stevie dar are un gust cam ciudat, ca de Orbit 
uuaaauuu!!! nu stiam ca zaharina este cancerigena...si eu care consumam la greu!! acum imi fac mustrari de constiinta. gata de maine nu mai consum asa ceva.
mii de multumiri pentru luminare!!!