E bun stepperul pentru coapse?
Sau lucreaza mai mult gambele? Ma refer la stepperu-ul acela cu talpici nu la bancuta de fitness!
Ce spuneti? Si daca da, care sunt mai bune, ce trebuie sa urmaresc atunci cand cumpar?
Don't talk unless you can improve the silence!
Mami
&minunea mea
( mai 2004) 
AM T'EI ANI!!!!!!!!!
Raspunsuri
Alynutza spune:
Eu l-am folosit o perioada foarte intens. Lucreza tot piciorul, nu numai gamba, si lucreaza si abdomenul. Insa pentru partea interioara a coapsei, exista alte exercitii, nu cred ca este eficient stepperul. Cat despre la ce sa te uiti, habar n-am. Al meu e Kettler. Seamana cu www.kettler.ro/produse/6/3mare.jpg" target="_blank">asta.
mira_m spune:
Cam asa ceva vroiam si eu. E un ministepper!
Tot pentru partea interna a coapsei.....![]()
Mami
&minunea mea
( mai 2004) 
AM T'EI ANI!!!!!!!!!
Alynutza spune:
Pentru partea interioara a coapsei nu e eficient stepperul. Pentru asta sunt exercitii de genul culcat pe lateral, picioarele intinse, se ridica piciorul de deasupra cat de sus poti, apoi se lasa peste celalalt picior si se repeta miscarea de n ori (cate crezi tu) sau tot din culcat lateral, sprijinit pe cot si pe palma, piciorul de deasupra adus peste piciorul de pe sol cu genunchiul indoit si sprijinit cu talpa pe sol. Piciorul de dedesubt ramane intins si se ridica atat cat iti permite, apoi se lasa inapoi pe sol. Repeti de cate ori crezi.
Tot pentru partea interioara a coapsei era un dispozitiv in forma de V, cu ceva arc in mijloc, pe care il puneai intre picioare din pozitia stand pe scaun si strangeai picioarele, dar nu l-am folosit, habar n-am cat de eficient este.
clarrice spune:
Exercitiile la stepper tonifica musculatura membrelor inferioare, a taliei si abdomenului. Actioneaza in special asupra musc posterioare : fesieri si gambe. Stepper-ul presupune un tip de efort aerob care contribuie la reducerea stratului adipos. Stepper-ul actioneaza si la nivelul partii interne a coapselor dar nu intr-o prea mare masura. Pentru aceasta musculatura sunt o gramada de exercitii specifice care se pot executa cu greutati sau fara. Celebrele pernutele de grasime apar datorita faptului ca activitatie cotidiene solicita foarte putin aceasta musculatura. De aceea trebuie sa se lucreze specific pe aceasta grupa musculara.
Guguluff spune:
Orice aparat este bun... daca il folosesti. Eu am un stepper simplu cu brate fixe si-l foloseam si-n sarcina pana la luna a 7-a chiar si 30 minute odata. Dar acum... Oricum, cauta un Orbitrek sau stepper cu miscare eliptica, lucreaza mult mai bine muschi coapselor si fesierii. Sau pe stepperul normal incearca divese pozitii, stai aplecata in fata ca sa lucrezi fesierii, spre exemplu.
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
Anca Wish spune:
Sa inteleg ca lucreaza mai multi muschi decat bicicleta?
Intreb pentru ca am avut de ales intre stepper si bicicleta si am ales-o pe cea din urma.
mira_m spune:
Am aflat, in cele din urma ca lucreaza mai ales posteriorul si picioarele. Cred ca intarirea fesierilor este diferenta dintre bicicleta si stepper.
Eu am bicicleta de mult timp dar o fol pe post de cuier!
Mami
&minunea mea
( mai 2004) 
AM T'EI ANI!!!!!!!!!