eco 3D sau 4D
viitoare mamici sau mamici voi ati facut eco 3D sau 4D?? daca DA la cate saptamani??
va multumesc de raspuns!
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!
10+
http://bd.lilypie.com/EvCDp2.png
poza eco bb 8 +
Raspunsuri
RAMONELLA spune:
Chiar fetelor,nu ne raspunde nimeni????Si eu sunt curioasa.
A,si mi-a zis cineva ca aceste ecografii ar radia foarte tare copilul.Voi ce stiti????
poze
vine bebe
Ramonel
10+
anacami spune:
Ce am inteles eu:
-ecografia morfologica este cea 2D- noi nu intelegem prea multe din imagini, in schimb un ecografist bun reuseste sa masoara si sa vada toti parametriii necesari.
- Eco 3D si 4D sunt mai "de efect" pentru parinti, 3D este ca o fotografie destul de fidela a fatului, iar in 4D intervine si timpul- un fel de imagini in timp real (cu miscare) ; sau daca este sa facem o analogie cu ap. de fotografiat si camera video: 3D=poza, iar 4D=filmulet.
Pentru masurarea parametrilor cea mai buna este cea morfologica-2D(nici nu stiu cum ar putea sa-i masoare ceva in miscare, fara a imortaliza o anumita pozitie macar pt. cateva secunde). Pana nu se formeaza complet, se poate verifica eventual cum s-a fixat sarcina,placenta, activitatea cardiaca, lungimea.De abia dupa ce s-a finalizat evolutia, cred ca se poate spune daca s-au format corect si unde trebuie.
Un aparat performant poate face toate tipurile de eco; acum vreo 3 ani cand imi faceam eu, doctorul facea masuratorile in 2D, dar mai si comuta din cand in cand pe 3D.
Cred ca se pot face la orice varsta a fatului, banuiesc ca la o varsta mai mica nu prea ai ce vedea pentru ca fatul are aspect de "copilas in miniatura" abia pe la 12 saptamani, cand i se formeaza complet toate organele (nici nu as vrea sa-l vad cu codita...).
Nu am auzit sa aiba vreun efect nociv, daca iti este dor de el
, poti sa faci cate ecografii vrei, chiar si saptamanal.
Camelia si Sebastian
(26 mai 2004)
Samurai-lady spune:
Si eu m-am programat la eco 4D in luna mai.Aici,la clinica unde o sa merg,scrie ca se face intre sapt.20-30.Eu o sa ma duc in sap.28.
Nici eu nu am auzit ca ar fi nociv pentru bebe
.
Samurai-lady
23 weeks
si bb Ken 4 ani
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Samurai-lady" target="_blank">Pagina personala DC
Web-poze Kenutz
www.desprecopii.com/info.asp?id=486" target="_blank">
Cum a venit pe lume Samurash bebe
Lucruri bebe
bb_yasmi spune:
am citit pe net case poate face la inceputul sarcinii si se numeste morfo. precoce sau intre sapt 20-30 si aceea este morfo. propriu-zisa.
cand am sunat sa fac programarea mi-a recomandat sa fac eco 4D intre sapt 20-30.
mai astept pareri si sfaturi.
Camelia mi sa parut fff interesant ce ai scris!!!
10+
poza eco bb 8 +
Ashera spune:
Camelia a explicat perfect diferenta intre 2D, 3D si 4D :-). 4D se recomanda peste 20 de saptamani ptr ca atunci exista suficient lichid ptr o imagine calitativa. Eu am facut primul 4D la 16 saptamani, si nu se vedea mare lucru. Apoi am facut la 20 saptamani si la 22 saptamani, si filmuletele sunt mult mai bune. Plus ca si bb e mai dezvoltat si mai nazdravan :-)
bb_yasmi spune:
OFF TOPIC: Ashera la ce dr esti in timisoara??
10+
poza eco bb 8 +
RAMONELLA spune:
Fetelor,oare de ce in strainatate se fac doar trei ecografe toata sarcina????Din cate stiu doar la noi se face in fiecare luna.
poze
vine bebe
Ramonel
10+
anacami spune:
Ramonella, cele 3 ecografii sunt incluse in asigurarea medicala. Daca vor pot sa-si faca mai multe, dar cred ca sunt f.f. scumpe.La fel este si cu cezariana...nu se face decat daca trebuie neaparat (de-adevaratelea...),costurile fiind f. mari.
Camelia, Sebastian
(26 mai 2004) si bb2
anacami spune:
plus ca noi se pare ca suntem mai "prudenti"- ex. administrarea antibioticelor la primul semn de boala, ceea ce am inteles ca nu se prea intampla in toate tarile...
Cu Sebastian am facut prima eco la 12 saptamani, apoi la 18, la 24, apoi mai des pt. ca placenta mea imbatranise mai repede decat ar fi trebuit. Aproape toate le-am facut la clinici particulare, cu plata.
Daca nu sunt probleme, nu ai de ce face prea multe ecografii; doar daca vrei tu neaparat (eu de abia asteptam ziua ecografiei).
Camelia, Sebastian
(26 mai 2004) si bb2
RAMONELLA spune:
Aha,de de aceea...Ma gandeam ca poate nu e bine sa facem asa des,si suntem noi mai inapoiati.Si eu mi-as face cat mai multe ecografii,ca de abia astept sa-l vad pe micut.L-am vazut saptamana viitoare,urmatoarea ecografie e pe 8 mai,mai am de asteptat pana atunci...De abia astept,mai ales ca atunci voi avea 15 saptamani si poate voi vedea ce este.Si atunci vine si tati cu noi.![]()
poze
vine bebe
Ramonel
10+