Papanicolau sau examen de secretie vaginala?

Papanicolau sau examen de secretie vaginala? | Autor: Onetzica

Link direct la acest mesaj

Care dintre ele este mai elocventa?
Am fost la un medic ginecolog si am cerut sa mi se faca testul PAP. Dr in cauza mi+a recomandat secretia vaginala, spunandu-mi ca daca era cazul de PAP imi recomanda.
So???? Comoditate? Indiferenta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

Buna,

Nu stiu ce ti-a recomandat dr tau, dar la cabinetul de citologie unde merg eu, buletinul unde e detaliat rezultatul indica si analiza de secretie - eventuale infectii (ex. candida..) cred ca la asta se refera, nu?
De asemenea, e specificat si rezultatul papanicolau (tipul). Mai apar si alte detalii, nu stiu sa ti le spun, dar cert e ca mi se pare un rezultat complet.

Acum nu stiu ce sa zic...dar cred ca e suficient acest rezultat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brotacel03 spune:

Eu stiu ca sunt doua examene diferite, si de obicei se fac impreuna, mai ales dupa 30 de ani. Fiecare indica altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selket spune:

Testul PAP nu se face numai la recomandare. Este indicat sa se faca 1 data pe an chiar daca nu ai probleme. Este chiar gratuit 1 data pe an daca ai trimitere de la medicul de familie. Si cu acest test iti ies si posibile infectii daca ai, deci eu zic ca este mai complex. Ca doctorul tau ti-a spus sa faci numai secretii vaginale si PAP numai daca iti recomanda mi se pare indiferenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onetzica spune:

Am fost la o clinica particulara, deci, interesul era sa castige bani mai multi. Ideea este ca am facut analiza secretiei, mi-au dat rezultatul pe o ditamai foaia de hartie cu tot felul de indici.Probabil ca pe el il interesa in mod special acea secretie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi22na spune:

buna,eu am fost la medic sa imi fac si babes si secretie ,la prima vedere a zis ca nu e nevoie de babes ,dar eu am vrut sa imi fac ca nu era foarte scump si rezultatul a fost bun nu aveam nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi22na spune:

la babes papanicolau afli daca colul are ceva ,la secretie afli daca ai vreo boala venerica:tricomonas,candida..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grigA spune:

Pt fetele care au facut papanicolau pana acum: e dureros? ca de cand tot zic sa ma duc, de control, si tot...mi-e ca o teama nefondata, pana la urma. Cum este? Ca am auzit niste grozavii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

quote:
Originally posted by grigA

Pt fetele care au facut papanicolau pana acum: e dureros? ca de cand tot zic sa ma duc, de control, si tot...mi-e ca o teama nefondata, pana la urma. Cum este? Ca am auzit niste grozavii...

In timpul consultului obisnuit, ti se ia secretie din vagin care se pune pe o lamela (doctorita mea am vazut ca ia cu degetul, cu manusa). Asta-i tot. CE grozavii sa auzi?!

Poze noi
Poze Mara si Matei
Poze parinti
Claudia, mamica de Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Nu este dureros testul in sine, poate fi mai dificila recoltarea, desi in majoritatea cazurilor nu cred ca sunt probleme. Chestia mai putin placuta o reprezinta introducerea valvelor alea metalice, recoltarea in sine nu o simti, se ia cu un buretel mic pe o pensa secretie atat din vagin, cat si din diverse zone ale colului uterin, pt a se vedea gradul de descuamare a celulelor.
Dupa parerea mea, atat analiza de secretie cat si testul Papanicolau sunt eficiente, ambele pt chestii diferite, asa ca sunt indicate a se efectua ambele.

MARILENA SI ANNA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by grigA

Nu este dureros! Fa-l neintirziat!

Qi

Mergi la inceput