Despre o boala a ochilor(Iridociclita)

Despre o boala a ochilor(Iridociclita) | Autor: spiridusa

Link direct la acest mesaj

Buna, am si eu o problema care nu imi da pace.In urma cu o saptamana am sesizat ca nu mai vad prea bine cu un ochi, ca si cum cineva mi-ar fi pus nisip, totul era in ceata.Am mers la un medic Oftalmolog care mi-a pus diagnosticul de iridociclita adica o boala care ar avea legatura cu alte infectii din organism cum ar fi(sinuzita, masele cariate etc.), ceea ce eu intr-adevar am. Am urmat un tratament cu niste picaturi dar nu s-a simtit nici o ameliorare. Am mers din nou la medic ,iar in urma controlului, a vazut ca nu era nici o imbunatatire, atunci medicul a luat hotararea de a-mi face o injectie in ochi cu care am fost de acord , la ideea ca va fi mai eficienta, dar nici dupa aceasta nu s-a intamplat nimic miraculos,eu simtindu-ma in continuare rau. Dca cineva cunoaste amanunte despre aceasta boala v-asi fi recunoscatoare sa-mi spuneti si mie . Am uitat sa mentionez ca nu am avut nicioadata probleme cu ochii, iar in urma cu 1 luna am facut varicela alaturi de copii mei, Rares(5 ani) respectiv Sebastian( 1 an si 3 luni) ,asta ca am auzit ca s-ar putea sa aiba legatura cu aceasta boala, Va multumesc mult, MIHAELA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alex2 spune:

quote:
Initial creeata de spiridusa
ar avea legatura cu alte infectii din organism cum ar fi(sinuzita, masele cariate etc.), ceea ce eu intr-adevar am.

Poate ar trebui sa incerci sa tratezi cauza nu numai efectul.
Insanatosire grabnica!

Alexandru, tati de copil perfect

Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ursuletul spune:

Sotul meu a avut aceeasi problema. A facut tot felul de analize pnetru fel si fel de infectii ( vsh, cele pentru sida, radiografie la plamani, la sinusuri, etc...) si toate i-au iesit bune asa ca a ajuns la concluzia ca maseaua de minte e de vina. Chiar daca nu era cariata maseaua crestea stramb si presa nu stiu ce nerv. Dupa ce si-a scos maseaua de minte nu a mai avut probleme.
Trebuie sa-ti faci mai multe investigatii pentru a afla cauza.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Si eu am fost diagnosticata acum vreo 10 ani cu iridociclita. Aveam un ochi foarte rosu (timp de vreo cateva saptamani) si nu suportam lumina.
Tratament: Prednison (acea schema cu 6 pastile in prima zi, dupa care se scade ratia) si Polidin.
Dupa terminarea tratamentului nu am mai avut nimic.
Intr-adevar iridociclita poate surveni ca urmare a unui focar infectios din zona - amigdalita, sinusuri, dinti.
Ai si dureri reumatismale? Eu aveam in zona lombara si stiu ca iridociclita poate anunta si o boala reumatismala.
In fine, pentru mine tratamentul cel sus mentionat a functionat grozav. Intreaba medicul daca poate sa iti prescrie asa ceva si daca el crede ca e eficient. Eu iti spun cu mana pe inima ca la mine a fost nemaipomenit.
Sanatate maxima.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Poate avea legatura cu puseul de varicela pe care l-ai suportat.
pentru ca iridociclita survine de regula dupa o infectie bacteriana, virala sau parazitara. Este o inflamatie ce afecteaza irisul si corpul cilian.
Se face tratament pentru asta, dar atentie ca poate recidiva.

Cred ca ar trebui mers si la alti medici si vazut un tratament care sa aiba efect.

Nu amana prea mult ca nimic legat de ochi nu este bine.

Se trateaza cauza atunci cand e gasita, dar si ochiul sau ochii, ca apare la amandoi de multe ori. Pentru ei se dau colire, se fac injectii antiinflamatorii sau chiar si corticoterapie generala, daca asa se considera.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spiridusa spune:

Va multumesc tuturor pentru indicatiile date si mii de scuze ca raspund atat de tarziu dar , sincer , nu am mai putut, am fost prinsa intr-o gramada de treburi care uneori ai impresia ca nu se mai termina.
Cu ochiul ma simt excelent, pana la urma efectul injectiei facute in ochi s-a dovedit a fi miraculos, intr-adevar mai tarziu dar acum totul e ok.

Multi pupici, Mihaela

Mergi la inceput