Cum gatesc sparanghelul?

Cum gatesc sparanghelul? | Autor: Trinity

Link direct la acest mesaj

Fetele, am si eu o intrebare.
In avantul de a manca cat mai sanatos, am luat niste sparanghel. Am gasit tot felul de retete dar tin minte ca am mancat mai demult orez cu sparanghel.
Parea a fi calit in putin ulei si apoi adaugat orezul fiert si calit inca putin.

Cum ar trebui sa fac? Sa fierb putin sparanghelul inainte, sa il calesc apoi (bucatzele) in putin ulei + alte legume, adaug orezul fiert sau altfel?

Nu va suparati pe mine dar nu am mai gatit pana acum sparanghel si chiar nu stiu cum se comporta





Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Pe mine m-a invatat o prietena sa-l fac asa...cat mai simplu ,dar e f sanatos.
Pun putina apa la fiert, cand a dat primul clocot pun sparanghelul, si il las 1-2 minute, il incerc cu furculita, imi dau seama cand e gata...nu trebuie tinut mult, fierbe f repede si se face terci apoi.
Il scot, presar peste el sare si ulei de masline, si asa il mananc.Mi se pare mai sanatos, nu isi pierde toate calitatile prin prajire, fierbere.
Cred ca ar mai merge daca il pui pe grill, la fel cu lamaie, ulei masline, sare.
Sa vedem cum il mai prefera fetele

21+

bbika din burtika
haine gravidutzaaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

eu il fierb la abur, daca nu ai ap de fiert la abur poti sa-l fierbi in apa , il incerci cu furculita sa vezi daca e fiert , apoi eu topesc putin unt in tigaie si pun sparanghelul acolu si-l tarag in unt cateva secunde, e super delicios


"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
Michael Levine

http://diaet.abnehmen-forum.com/diet/tickerd/showimg-1noteP_1sternP_67_60_52_abs.png
*******Adrianafedorca - An-k - Deea - Cornelia*******

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

DAr sparanghelul la borcan cu ce se mananca? Mie mi s-a parut fad, si era deja moale. L-am aruncat, si a fost o gramada de bani, dar nu mi-a dat prin cap sa postez o intrebare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

poti sa-l faci si asa: il cureti, speli, si-l fierbi in apa cu o bucatica unt si o lingurita zahar ca se poate sa fie si putin amarui.si-l mancati cu cartofi fierti, gratare sau sunca presata si un sos de cumparat holandez sau il faci tu din galbenuse de oua dar are multe calorii.se poate si fara sos.
eu am si retete de salata, dar n-am mancat niciodata.

sparanhgelul la borcan, il scoti din borcan si-l mananci, nu se mai fierbe, ca e deja fiert. insa nu place tuturor.
sanatate, claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Proaspat - fiert cateva minute la aburi si-l poti servi ca garnitura tras in unt sau la aperitiv de ex pe www.arla.dk/appl/HJ/HJ401/HJ401CFG.NSF/RecipeGraphics/220bruschettaGKCK.jpg/$FILE/220bruschettaGKCK.jpg" target="_blank">bruschetta (cu mozarela, ciuperci, basilicum, rosii chery sau ce vrei tu..) sau il tai in 2 jumatati de marime potrivita si peste infasori o felie de bacon sau laks (somon? - din acela taiat feliute) - ca www.idenyt.dk/artikler_show.asp?show=11219" target="_blank">prima poza pe mijloc

La borcan
- alb - fac www.arla.dk/appl/HJ/HJ401/HJ401D03.nsf/WeblogpicturesName/04D374DE81BD6B35C12571D80029DA8F/$FILE/220Tarteletterkyllingasparges.jpg" target="_blank">tarlette (pe care nu e neaparat sa le servesti in gaoacele alea , ci se pot servi si doar cu paine, salata sau ce vrei): Se pune unt sau ulei in cratita, faci un sos din zeama in care erau in borcan si faina (sau faina din aia pt sosuri), pui pui fiert si sparanghel. Se pun toate la foc domol cateva minute, sare si piper si gata :) Mai poti adauga si ciuperci si patrunjel
- verde - pun pui si sparanghelul intr-un vas de iena, sare si piper, si torn 200-250 ml smantana lichida (eu am incercat si cu lapte de cocos si a iesit bun) si se da la cuptor cam ½ ora sau pana cand e gata :) si servit cu cartofi natur

Pofta buna

Mi-ai facut pofta si cred ca fac si eu niste tarlette zilele astea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Eu il mananc crud ca si pe broccoli si conopida. Il rup de la mijloc, se indoaie capetele si acolo unde se rupe pana acolo e bun de mancat, coada e amara. Cateodata mai pun putin dip ranch pentru schimbare de gust.

Oana_B
vesnica aspiranta
I love pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

quote:
Originally posted by Oana_B

Eu il mananc crud ca si pe broccoli si conopida. Il rup de la mijloc, se indoaie capetele si acolo unde se rupe pana acolo e bun de mancat, coada e amara. Cateodata mai pun putin dip ranch pentru schimbare de gust.

Oana_B
vesnica aspiranta
I love pink!




Asa e cel mai sanatos posibil!
Oana, ce este dip ranch?
te rog explica-mi si mie ca nu m-am prins!

22+

bbika din burtika
haine gravidutzaaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Sosul ala www.hiddenvalley.com" target="_blank">HiddenValley, nu stiu cum sa ii zic:)) de se pune si pe salate.
edit ca mi-a revenit memoria...salad dressing, na ca aveam lapsus:)) ala il folosesc si pentru asparagus:))

Oana_B
vesnica aspiranta
I love pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

quote:
Originally posted by Oana_B

Sosul ala www.hiddenvalley.com" target="_blank">HiddenValley, nu stiu cum sa ii zic:)) de se pune si pe salate.
edit ca mi-a revenit memoria...salad dressing, na ca aveam lapsus:)) ala il folosesc si pentru asparagus:))

Oana_B
vesnica aspiranta
I love pink!




Aaaaa...deci asta era dip ranch!!!
Multam de explicatii, priceput!

22+

bbika din burtika
haine gravidutzaaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Trinity spune:

Va multumesc mult pentru sfaturi

Azi ma pun pe experimentat!





Mergi la inceput