Administrare pilule contraceptive

Administrare pilule contraceptive | Autor: mama_lui_alex

Link direct la acest mesaj

Dragelor,

AM si eu o intrebare-intrebatoare legat de administrarea anticonceptionalelor pentru o folie de 21 pilule.

Prima pilula a primei folii se ia in prima zi de menstruatie..cate una/zi..vreme de 21 de zile..urmeaza 7 zile pauza - in cea de-a 28a zi ar trebui (teoretic) sa existe menstruatie, astfel incat prima pilule din a 2-a folie sa corespunda iar primei zile de menstruatie...

Ok..totu-i clar in cazul asta..dar..ce faci cand nu-ti vine cm fix in a 28 zi..vine mai devreme, sau mai tarziu..incepi tot timpul o noua folie in prima zi de cm????..sau lasi musai pauza 7 zile intre folii??!! caci in cazul asta, in cateva luni se produce un decalaj si ajungi sa incepi folia cu juma de luna mai devreme sau mai traziu (de prima zi de cm)..

Acuma, nu ma bateti..sunt capra batrana..dar habar nu am si nici nu ma dumiresc..citesc prospectul asta de nshpe mii de ori si tot nu m-am lamurit..Iar mama - care trebuie sa le ia (pe motive hormonale),care-i capra si mai batrana:)) a venit la mine pe motiv ca's mai "emancipata"..poftim emancipare...:) (ma pricep la net si sunt membru DC de mult timp..:))

Pupici si multumesc in avans pentru "destupari" de minti

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

CM vine in perioada de pauza, deci in acele 7 zile. Urmatoarea pilula (adica prima din noua folie) se ia in ziua 29, indiferent daca s-a terminat CM sau nu. Daca nu vine CM in cele 7 zile de pauza, atunci ar trebui consultat un medic. Sper ca te-am lamurit.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

Cand incepi prima oara anticonceptionalele trebuie sa fie cu prima zi a ciclului. iei 21 de zile faci pauza 7 si apoi le incepi iara. undeva in intervalul asta de 7 zile o sa iti vina ciclul. nu conteaza cand vine, tu urmatoarea folie o incepi dupa 7 zile pauza de la cea terminata. si apoi o sa vezi ca e chiar foarte regulat si foarte simplu.

caz particular (la mine) ca sa intelegi. Eu incep foliile sambata, se termina deci vinerea si lunea dupa ce am terminat folia respectiva imi vine ciclul, cel tarziu marti dimineatza. adica la 28 de zile.

ideea e ca nu incepi mereu folia in prima zi a ciclului ci la 7 zile dupa terminarea anterioarei.

sper ca am fost destul de explicita.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Gata! LAMURITA!

Banuiam ca asa ar trebui sa fie..dar..pentru ce exista DC??!! Pentru confirmari, nu?

Sar'mana,
Pupici mici de la
Mama mamei_lui_alex si de la
mama_lui_alex

Mergi la inceput

Acum am citit mai cu atentie ce ai scris tu, vezi ca dupa o varsta (eu stiu 35) nu mai e recomandat sa iei pilule.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Asa e,nu se recomanda peste 35 de ani.Oricum nu sunt prea recomandate.Am vazut un reportaj pe TVR1,in care le lua interviu la femei pe strada ,daca fplosesc AC.Stiti ce a raspuns o femeie?Ca ea nu foloseste si nici nu a folosit niciodata si nici nu va folosi.Si a spus ca stie ea ce vorbeste,ca e doctor.
Sunt curioasa cate doctorie ginecolog folosesc pastile?

poze
vine bebe

Ramonel7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Da, mai..multumesc mult...sunt pt. mama..careia i-au aparut niste balarii la sani..sunt pilule prescrise de medic, in urma unor investigatii..special pt. doza de hormoni (ea inca nu-i la menopauza) dar are cm tare aiurea si de asta nu-mi era f. clar prospectul si cum e cu alea 7 zile de pauza intre folii...In rest sunt pilule-pilule anticonceptionle, trifazice..de nu stiu care..

Pupici

Mergi la inceput

A, ok, daca le-a prescris medicul, sa speram ca stie ce face. Multa sanatate mamei tale.

Mergi la inceput