sunt insarcinata?

sunt insarcinata? | Autor: 12345

Link direct la acest mesaj

Ajutooorr
Am si eu o intrebare. O sa va prezint "studiul meu de caz"
Am luat timp de 4 ani anticonceptionale (Mercilon si mai apoi Yasmine). Am decis ca este momentul sa am un bebe si am hotarat sa intrerup anticonceptionalele pentru a face o pauza de cateva luni ca mai apoi sa raman insarcinata.
Am luat ulima pilula contraceptiva in data de 2 februarie si apoi mi-a venit ciclul in perioada 7-9 februarie.
Ma asteptam ca in 9 martie sa-mi vina un nou ciclu insa acest lucru nu s-a intamplat, deci mi-a intarziat aproximativ 11 zile.
Am facut 2 teste de sarcina (Barza si SureCheck) unul acum o saptamana unul vineri (Shure Check care spune ca din prima zi de conceptie detecteaza sarcina) si ambele au iesit negative.
Eu si sotul meu ne-am protejat de fiecare data numai ca o singura data a scapat prezervativul (dar nu a ejaculat in mine).
Precizez ca in februarie am luat antibiotice datorita unei pneumonii.
Este posibil sa fiu insarcinata? Sunt foarte stresata, fiindca nu pot sa tin copilasul (desi imi doresc unul foarte mult) datorita faptului ca nu am facut pauza dupa anticonceptionale, am luat antibiotice si am baut si cafea.
V-as fi recunoscatoare cu un raspuns
Multumesc anticipat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Buna,eu nu cred ca esti insarcinata.Testele sunt sigure 99.9% dar pot da si eroare.Eu cred ca e o dereglare unde ai oprit anticonceptionalele dupa o perioada de 4 ani.Ca ai luat antibiotice inainte nu ar fi o problema mare,chiar se recomanda uneori inainte pt a ramane insarcinata.Cafeua la fel,nu ar fi o mare problema dar cu anticonceptionalele sa faci pauza e foarte bine.
Cel mai bine sa contactezi un medic giencolog mai ales ca iti doresti un bebe dar trebuie sa faci pauza dupa pastile.Oricum e bine sa te informezi inainte.
Relaxeaza-te ca si cu stres si fara stres daca e sa fii nu se va schimba.

*****BEBE*****

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Nici eu nu cred ca esti insarcinata, dar ca nu poti tine copilasul desi iti doresti enorm, asta nu am prea auzit. Nu e obligatoriu sa faci pauza de contraceptive, daca se intampla sa fii insarcinata, stii cum se spune: "pupa-l si baga-l in traista!", o groaza de femei s-au trezit gravide cu tot cu antibaby, si nu a nascut nimeni monstri. Oricum, daca pilulele au inca efect si nu ovulezi, nu ai cum sa ramai insarcinata o perioada destul de scurta de la intreruperea tratamentului. Cu cafeaua nu tine pt ca multa lume chiar bea un strop in timpul sarcinii cu avizul medicului, si cu antibioticele iar nu tine, pt ca uneori se ia si in timpul sarcinii fara riscuri foarte mari, evident, daca situatia o impune, si luate inainte de asta...chiar nu are treaba cu bebelusul.
Asa ca...nu te impacienta pentru nimicuri! Mergi la ginecolog, si mai cere si ceva informatii despre problema, sunt sigura ca o sa te linistesti si n-o sa-ti mai faci ganduri inutile!

MARILENA SI ANNA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Prietena mea a luat 7 ani anticonceptionale, in decembrie a renuntat la ele, in ianuarie era deja insarcinata, in septembrie a nascut un copil perfect sanatos care acum are 3 ani si jumatate si e o scumpete.
Eu am baut cafea in fiecare dimineata primele 4 luni, apoi am renuntat pentru ca incepuse sa-mi creasca tensiunea. Acum am o mandrete de baiat... Dar in principiu cafeaua nu face rau. Bine, nu trebuie facut exces.

Iti doresc sa ai un bebe sanatos si frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

Testele nu prea gresesc dar daca tot vrei sa te convingi de o treaba, cere sa ti se faca analize de sange .
Nu stiu cum functioneaza treaba in tara dar aici se poate cere analiza beta HCG plasmatic care-ti spune exact daca esti sau nu insarcinata.
Oricum ar trebui sa mergi la medic sa vezi ce-i cu intarzierea asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarrice spune:

Nici eu nu cred ca esti insarcinata. Dar pentru linistea ta mergi la dr. Oricum in ceea ce priveste pastilele pe care le-ai luat in luna februarie nu cred c-ar afecta intr-un fel o eventuala sarcina. Ar fii mult prea devreme, poate chiar inaintea conceptiei sau cateva zile dupa. Caz in care exista legea totul sau nimic. Sarcina ori se dezvolta perfect normal, ori se opreste din evolutie.Cat despre anticonceptionale, stiu ca exista aceasta teorie cu pauza de cateva luni dupa intreruperea lor, insa stiu mame care au ramas in luna cand au intrerupt si au nascut copii perfect sanantosi. Insasi mie, dr ginecolog mi-a spus ca pot incerca imediat ce le-am intrerupt sa raman insarcinata. Oricum aceste explicatii nu cred ca te vizeaza pentru ca, repet, nu cred ca esti insarcinata. Tine-ne la curent te rog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Prietena mea cea mai buna aluat vreo 10 ani anticonceptionale fara pauza. Cand s-a hotarat ca vrea un bb am mers impreuna la doctorita mea (de la Giulesti- cu care am nascut de 2 ori). Aceasat i-a zis ca nu tb sa faca nici o pauza, poate ramane insarcinata imediat, nu e nici o problema pt bb.

Claudia

POZE MARA SI MATEI
POZE PARINTI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Buna,

Eu cred ca n-ai ovulat din cauza bolii (cea pt. care ai luat antibiotice).
De unde pana unde zici ca nu poti sa tii BB-ul, daca ar fi, numai pt ca ai luat antibiotice cand nici nu se implantase outzul in uter, poate? Sau faza cu pauza dupa anticonceptionale, iarasi o precautie destul de exagerata.

M-ai facut sa rad insa cu treaba cu cafeaua :-)))
Asta cu cafeaua chiar ca e tare ;-)

Stai calma! Daca e BB si iti si doresti, tine-l! Exista azi analize care iti vor confirma ca BB e OK, vei vedea!
Vorbeste cu ginecologul si-ti va confirma.

Ma rog, din pacate e mai probabil ca nu ai ovulat si de-aia ti-a intarziat. Probabil ca intre timp ti-a si venit.
Bafta de-acum incolo!
Presimt ca nu vei sta mult pana ce vei lua vitamine prenatale :-)

Apropo, daca tot vrei sa faci ceva util, ia acid folic de pana in 5 mg pastila, cate una pe zi. Chiar daca nu esti gravida, se recomanda de obicei sa incepi sa iei acid folic cu cca. 1 luna inainte sa ramai.

Mergi la inceput